maritbet girişmaritbet
GYODER'in Gelişen Kentle Zirvesi Konya'da yapılıyor

GYODER'in Gelişen Kentle Zirvesi Konya'da yapılıyor

GYODER’in, gelişen kentlerdeki yatırım fırsatlarını sektör temsilcileriyle buluşturmak ve bu kentlerin gelecekteki yatırımlardan daha fazla pay almasını sağlamak amacıyla düzenlediği Gelişen Kentler Zirvesi’nin ikincisi başladı. Zirve 3 kasım'da sona erecek

 

Türkiye'nin gayrimenkul platformu GYODER'in, gelişen kentlerdeki yatırım fırsatlarını sektör temsilcileriyle buluşturmak ve bu kentlerin gelecekteki yatırımlardan daha fazla pay almasını sağlamak amacıyla düzenlediği Gelişen Kentler Zirvesi'nin ikincisi başladı. Zirve 3 kasım'da sona erecek.
 
Konya'nın doğal güzellikleri, tarihi dokusu, Türkiye ekonomisine yön verme potansiyeli ve değerlerinin ön plana çıkarıldığı Zirve'de gündem maddeleri önemli konuşmacılar tarafından ele alındı. Zirve kalabalık bir katılımcı grubunu ağırladı.
 
Sanayi ve turizm başta olmak üzere birçok alanda güçlü bir potansiyel barındıran Anadolu kentlerini ön plana çıkarmak, söz konusu kentlerin yükselen değer olduğuna dikkat çekmek amacıyla yola çıkan GYODER, dünya kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Konya'da kalabalık bir yatırımcı grubunu ve yerel yetkilileri kentin gayrimenkul değeri üzerine konuşmak üzere bir araya getirdi.
 
En önemli hedeflerinden biri gayrimenkul sektörüne yönelik yatırımların dengeli bir şekilde Türkiye geneline yayılmasını sağlamak olan organizasyonda, doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve Türkiye ekonomisine yön verme potansiyeli olan Konya'nın karakteristik özelliklerine değinildi. Zirve programında yer alan antik, kültürel, tarihi alanlara geziler ve Sema ayini de ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.
 
Açılış konuşmasını GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes'in yaptığı Zirve'de sırasıyla Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir AKYÜREK, T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan BAYRAKTAR, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Prof. Dr. Vedat AKGİRAY ve Konya Valisi Aydın Nezih DOĞAN birer konuşma yaptılar.
Konuşmasına organizasyona katkılarından dolayı SPK, TOKİ ve tüm sponsor firmalara ve Gelişen Kentler Zirvesi'nin ikincisinin Konya'da düzenlenmesine yönelik işbirliğinden ötürü Konya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek başlayan GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes şunları söyledi: “Yaklaşık 10 bin yıl önce o zamanın insanını Çatalhöyük'te yerleşim yeri kurmaya iten Çarşamba nehriyle sulanan Konya Ovası'nın verimli arazisi idi. Yüzyıllar bu topraklara veriminden bir şey kaybettirmedi. Aksine bugün Türkiye'nin en büyük tarım havzası olan Konya, son teknoloji kullanılarak yapılan tarım sayesinde güçlü bir tarım kenti olarak öne çıkıyor. Konya'nın bereketli toprakları bolluk ve yaşam vaad ederek adeta insanları buraya yerleşmeye davet ediyor. Konya'nın tarihi zenginliğinin bir diğer ifadesi de Topkapı Sarayı'ndan sonra Türkiye'de en fazla ziyaret edilen Mevlana Müzesi'ne ev sahipliği yapıyor olmasıdır. Hoşgörünün temsilcisi Mevlana ile birlikte anılan Konya her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste kollarını açmakta, ziyaretçilerini manevi havasıyla da büyülemektedir. Kültür ve inanç turizmiyle beraber alternatif doğa sporları ve termal turizmi için de elverişli koşullara sahip olan Konya'daki otel ve yatak kapasitesinin de her geçen yıl arttığını gözlemliyoruz. Son 5 yılda 500 bin turist sayısı 2.5 milyona çıkan Konya için önümüzdeki yıllarda hedeflenen yıllık turist sayısı 5 milyondur.”
Konya'nın dünyayla bağlantı noktasının sadece turizm ile sınırlı olmadığına da değinen Tanes, “Bugün dış gümrüklerle beraber 1.5 milyar dolarlık ihracat rakamlarını yakalamış olan Konya, dünyadaki 148 ülke ile ticaret ağı kurmuş, küresel dünyanın gereklerini yerine getiren modern bir sanayi ve ticaret kentidir. Hızlı sanayileşme sürecini sürdüren iller arasında bulunan Konya, küçük ve orta özellikteki sanayinin gelişme merkezi konumundadır. Bölgedeki konumuyla ulaşımda bağlantı noktası olarak öne çıkan kentte, Ulaştırma Bakanlığı'nın Lojistik Köy Projesi'nin hayata geçmesi ile mevcut durumda yılda yaklaşık 634.000 ton olan taşıma miktarının 1.679.000 tona çıkacağını tahmin ediyoruz. Bu değerli kente gayrimenkul sektörü açısından bakınca da tarihi, kültürel zenginliklerle yoğrulmuş, sanayi, ticaret ve tarım sayesinde daha da verimli hale gelen bereketli topraklarının yerleşimciler için bir cazibe merkezi konumunda olduğunu görüyoruz. Bu nedenle Konya, Türkiye genelinde en çok bireysel konut kredisi kullanılan on üçüncü il konumundadır. 80 bin öğrencisi bulunan Selçuk Üniversitesi'nin öğrencilerinin yanı sıra 2010-2011 öğretim yılında faaliyete geçen Mevlana Üniversitesi'nin kente yeni gelen öğrencileri de kenti ticari anlamda hareketlendirecek ve konut arzını artıracaktır” dedi.
Bu önemli imkanı Konya'ya taşıyan GYODER'e teşekkür eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Konya'yı gerek yurt içinde gerekse yurt dışında hak ettiği noktaya taşıma hedefimizde ülkemizin müteşebbis ve idealist iş adamlarının şehrimize yapacağı katkıları önemsiyor ve bunun için buraya gelecek yatırımcılar için pek çok imkanı hazırlıyoruz. Anadolu'nun ortasında ulaşım imkanları ve önemli şehirlere yakınlığı ile dikkat çeken Konya öz kaynakları ile kalkınabilen ender merkezlerden biridir. KOBİ adını verdiğimiz küçük ve orta ölçekli işletmeler şehre dinamizm kattığı gibi büyük çapta yatırım yapacaklar için de bakım, onarım, kurulum gibi hizmetleri vermeye hazırdırlar. İnşaat ve gayrimenkul alanındaki atılımlarıyla dikkati çeken ve şehircilik olarak altyapı sorunu yaşamayan Konya yatırımcılarına sağladığı altyapı desteği ile önemli imkanlar sunmaktadır. Gayrimenkul sektörü açısından Anadolu illeri arasında en dikkat çekici merkezlerden biri olan ve dünyanın çoğu ülkesinden daha büyük bir yerleşim alanına sahip olan Konya, yatırımcıları için verdiği sınırsız arsa desteği ile de öne çıkmaktadır. Ayrıca 80.000 öğrenci kapasiteli Selçuk Üniversitesi, Mevlana ve Karatay Üniversiteleri ve çok yakın bir zamanda faaliyete geçecek Konya Üniversitesi ile yatırımcılarına her alanda nitelikli eleman imkanı sunabilen bir şehir olarak Konya, taşıdığı turistik potansiyel ile de dikkat çekmektedir. Avrupa Birliği sürecindeki Türkiye için tüm bu özellikleri ve konumu ile belirleyici rol üstlenen Konya “Geleceğin Avrupa Kenti” olarak kentsel markalaşma anlamında da önemli mesafeler almıştır” dedikten sonra şunları ekledi: “Son olarak şunu söylemek istiyorum ki, yerleşik hayata geçişin ilk mekanlarından olan Çatalhöyük'ten günümüz modern dünyasına kadar her medeniyetten aldığı güzellikleri hoşgörü değirmeninde öğüterek bugünlere sevgi tohumu eken Konya, sizleri barışa, huzura ve kardeşliğe yatırım yapmanız için beklemektedir.” 
  • Etiketler:

Yorum Yaz