maritbet girişmaritbet
GYODER, Aziz Torun'lu dönemde yabancı yatırımcılara odaklanacak!

GYODER, Aziz Torun'lu dönemde yabancı yatırımcılara odaklanacak!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) 13. Olağan Genel Kurulu birçok değişikliğe imza attı. Yeni Başkan Aziz Torun, özellikle Türkiye’yi tercih edecek yatırımcıları hedeflediklerini söyledi.

GYODER'in Aziz Torun Başkanlığı'ndaki yeni yönetimi, düzenlenen toplantı ile ilk kez basın mensuplarıyla biraraya geldi. Derneğin yeni yönetim yapısının, 2013–2014 yılı hedeflerinin ve çalışma programının ele alındığı toplantıda, GYODER Başkanı Aziz Torun ve Başkan Yardımcıları ile Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu. 

Genel Kurul sonrasında gerçekleştirilen ilk yönetim kurulu toplantısında Aziz Torun Başkanlığa seçilirken, Kamu İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı'na Ahmet Akbalık, Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı'na Özlem Gökçe seçildi. Etkinlik ve Eğitimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı'na Işık Gökkaya getirilirken, Doç. Dr. Feyzullah Yetgin de Mali İşler ve Üyeliklerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ile Sayman görevlerini üstlendi.
 
Sektörün duayenleri GYODER'de
Yeni yapılanma çerçevesinde, dernek organları daha da güçlendirildi. Yeni oluşturulan ve Hakan Kodal'ın Başkanlık yapacağı Yüksek İstişare Kurulu; dernek üyesi olma şartı aranmaksızın, Yönetim Kurulu'nun amaç ve faaliyetlerine işlerlik kazandırabilecek bilgi ve deneyime sahip, konusunda uzman profesyonellerden, sektör duayenlerinden, şirket sahiplerinden, kamu üst düzey yetkililerinden ve dernek eski başkanları arasından seçildi. 
 
GYODER'de yeni yapılanma kapsamında ayrıca, bir de Yürütme Kurulu devreye alındı. Yürütme Kurulu; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve ihtiyaç duyulması halinde Komite Başkanları'ndan oluşuyor.
 
 
GYODER, “Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu”
Toplantıda GYODER'in yeni yönetimine ve yeni dernek yapısına değinen GYODER Başkanı Aziz Torun; “GYODER, kurulduğu günden bu yana yürüttüğü başarılı ve kapsamlı faaliyetleriyle, sadece adında yer alan GYO'lara değil, gayrimenkul sektörünün tamamına, kamuya, tüketiciye, yatırımcıya ve tüm ülkeye önemli katkılarda bulunan ‘Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu' haline gelmiştir” dedi. 
 
GYODER Başkanı Aziz Torun, “Bugüne kadar başarı ile sürdürülen zirve, fuar, konferans, seminer, panel, eğitim, endeks, rapor gibi çalışmalar daha da çeşitlendirilecektir. GYODER, gayrimenkul sektöründe sorunların giderilmesi ve ihtiyaçların karşılanması yönünde, diğer STK'lar, reel sektör, kamu ile işbirliği içerisinde bulunarak çalışmalarını yürütecek, her türlü gelişmeye koşulsuz destek verecektir. GYODER, gayrimenkulde yatırım ortamının ve mevzuatın iyileştirilmesi yönünde çaba sarf edecek ve yabancı yatırımcıya odaklanacaktır” açıklamasında bulundu.
 
Yabancı yatırımcıya kapılarını açıyor
GYODER'in yeni dönem hedeflerine de değinen Aziz Torun; “Yabancılara gayrimenkul satışına ilişkin yasal düzenlemenin, oturma izni, konut kredisi kullanımı, vergiler gibi tamamlayıcı unsurlar ve tüm gerekli yasal düzenlemeler konusunda, başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm bakanlıklarla ve SPK, İMKB, TC. Başbakanlık Tanıtım ve Yatırım Ajansı gibi tüm kuruluşlarla, işbirliği esaslı, etkin ve verimli çalışmalarımız devam edecektir” dedi.
 
Gayrimenkul sektörünün tanıtım ve pazarlamasına ağırlık verilecek
Aziz Torun bilgilendirme konuşmasını, “Türkiye gayrimenkul sektörünün tanıtılması maksadıyla 2012 yılında Londra'da başlatılan road show'lara, Singapur, Malezya ve Katar'la devam edilecektir” şeklinde sürdürdü. Yabancılara gayrimenkul satışının yarattığı yabancı sermaye girişinin bir ihracat kalemi olarak görülmesi konusuna da değinen GYODER Başkanı Aziz Torun, “GYO sayısının arttırılması ve mevcut sektör hacminin büyütülmesi hususunda etkin çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu amaçla, Antalya ve İstanbul'da fuarlar düzenleyeceğiz, İngilizce, Rusça ve Arapça bilgilendirme kitapçıkları yayınlayacak ve havayolu şirketleri aracılığıyla bu kitapçıkları dağıtacağız” dedi. Aziz Torun şeffaf bir yönetim anlayışıyla ilerleyeceklerini, her yıl hesap verip Genel Kurul'un onayına başvuracaklarını ve bu arada medya ile kamuoyunu düzenli bir şekilde bilgilendireceklerini de sözlerine ekledi. 
 
23 Ocak 2013'te düzenlenen 13. Olağan Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen seçimde, GYODER Yönetim Kurulu; Aziz Torun, Ahmet Akbalık, Musa Aykaç, Ersun Bayraktaroğlu, Dr. M. Emre Çamlıbel, Neşecan Çekici, Ömer Faruk Çelik, Uğur Dumankaya, Özlem Gökçe, Işık Gökkaya, Hakan Kodal, Haluk Sur, Özcan Tahincioğlu, Turgay Tanes, Doç. Dr. Feyzullah Yetgin'den oluşmuştu. Yönetim Kurulu Yedek Üyelikleri'ne ise Füsun Yılmaz Phillipson, Melda Bayraktaroğlu, Prof. Dr. Gürsel Öngören, Cansel Turgut Yazıcı ve Pınar Ersin Kollu seçilmişti. 
 
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şubat'ta 124 bin 549 adet konut satıldı
  • 13.03.2026 11:54

Şubat'ta 124 bin 549 adet konut satıldı

Türkiye'de Şubat ayı içerisinde ilk el konut satışları 37 bin 785, ikinci el kon ...

SKDM varsayılan değerleri çimento ihracatı için risk oluşturuyor
  • 25.02.2026 12:39

SKDM varsayılan değerleri çimento ihracatı için risk oluşturuyor

TÜRKÇİMENTO, Avrupa Birliği’nin Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) mevc ...

Ocak ayında toplam 111 bin 480 konut satıldı
  • 19.02.2026 14:18

Ocak ayında toplam 111 bin 480 konut satıldı

Türkiye genelinde 2026'nın ilk ayında ilk el konut satışları 34 bin 69, ikinci e ...

Türkiye nüfusu 86 milyon 92 bin 168 kişi oldu
  • 09.02.2026 13:31

Türkiye nüfusu 86 milyon 92 bin 168 kişi oldu

2025 yılında Türkiye nüfusu, 2024 yılına göre 427 bin 224 kişi arttı. ...

Türkiye enerji depolama haritası geliyor
  • 05.02.2026 15:25

Türkiye enerji depolama haritası geliyor

EDSİS, 2026 yılının ilk yarısına yönelik projelerini açıkladı. Ocak ayı itibarıy ...

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor
  • 02.02.2026 13:40

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor

Türk mobilya sektörü, 4,7 milyar dolarlık ihracat hacmini katma değer, tasarım v ...