maritbet girişmaritbet
Global Yatırım Holding, Van'a AVM yapacak

Global Yatırım Holding, Van'a AVM yapacak

Global Yatırım Holding, Van Belediyesi'nden satın aldığı araziye AVM yapmak üzere harekete geçti.

Global Yatırım Holding tarafından yapılan açıklama şu yönde:

Van Belediyesi tarafından açılan, mülkiyeti Van Belediyesi'ne ait 16.611,65 metrekarelik arazinin satış ihalesine Şirketimiz ile bağlı ortaklığımız Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nden ("Pera") oluşan Ortak Girişim Grubu katılmış, Şubat 2008'de gerçekleştirilen ihalede 16.050.246,-TL bedelle en yüksek peyi sürmüş, Haziran 2008'de ihale bedelini yatırarak arazinin mülkiyetini devralmıştık. Ardından 24.12.2010 tarihinde Pera'nın arazide sahip olduğu   payı da satın alarak arazinin tek maliki haline gelmiştik.

İhalenin ve tapu devrinin tamamlanmasından sonraki süreçte imar planı iptali, ihale iptali ve tapu iptali ile ilgili olarak açılan davaların tamamı sonuçlanmış olup arazinin mülkiyeti Şirketimiz üzerinde kalmaya devam etmiştir. Yeni imar planına uygun olarak inşaat ruhsatı yenilenmiştir. Şirketimiz, söz konusu arazi üzerinde toplam inşaat alanı yaklaşık 55.000 m , kiralanabilir alanı yaklaşık 30.000 m  olan ve bünyesinde 95 mağaza ile çocuk oyun alanları, sinema salonları, kafe ve restoranlar barındıracak bir alışveriş merkezi yapmak üzere çalışmalara başlamış olup bu kapsamda alışveriş merkezinde yer alacak firmalarla ilk tur kiralama görüşmelerine başlanmıştır.

Temeli bir kaç güne kadar atılıyor

Global Holding'in 2008 yılında Van Belediyesi'nden aldığı belediye garajı üzerindeki  toplam 55 bin metrekarelik arazide Doğu Anadolu'nun en büyük AVM'si kurulacak. Hacıbekir Kışla Yolu Caddesi üzerinde bulunan Belediye garajını satın alan Global Yatırım Holding, bölgenin en büyük AVM'sini açmak için çalışmalara başladı. AVM'nin inşaat aşamasında 800, açıldıktan sonra ise 1000 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. Toplam 55 bin metrekare üzerine inşa edilecek AVM'nin kiralanabilir alanı ise 30 bin metrekare olacak. Proje tamamlandıktan sonrada 90 mağaza ile çocuk oyun alanları, sinema salonları, kafe ve restoranlar hizmete girecek. 5 yıldızlı Elite World Otel'de basın toplantısını düzenleyen Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, Van'ın doğunun bir cazibe merkezi olduğunu belirterek Van'ı seçmelerinde birçok nedenlerinin olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin büyük depremleri!
  • 02.03.2023 14:27

Türkiye'nin büyük depremleri!

1924'te Erzurum'da gerçekleşen depremden günümüzde Kahramanmaraş merkezli deprem ...

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak
  • 01.09.2022 16:05

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak

Van Edremit Belediyesi, yıllarca Van-Tatvan arasında yolcu ve yük taşımacılığı y ...

Pera GYO, Beyoğlu'ndaki 6. Vakıf Han'ı devretti!
  • 20.08.2021 10:29

Pera GYO, Beyoğlu'ndaki 6. Vakıf Han'ı devretti!

Pera GYO, Beyoğlu Kemankeş Mahallesi sınırlarında yer alan 6. Vakıf Han'ı, Ermet ...

"Van yeniden inşa edildi"
  • 14.10.2018 14:20

"Van yeniden inşa edildi"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugüne kadar TOKİ ile yaklaşık 3 milyar ...