maritbet girişmaritbet
Gaziantep ve Diyarbakır'da kredi isteği arttı!

Gaziantep ve Diyarbakır'da kredi isteği arttı!

BDDK'nın yaptığı araştırmanın sonucuna göre Doğu'nun konut kredilerine talebinin arttı.

Türkiye genelinde Konut kredisi Danışmanlık Hizmetleri'ne ulaşan taleplere ve 2011 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) verilerine dayanarak varılan araştırmalarda, nüfusu daha yüksek olan İstanbul, Ankara ve İzmir'in başı çektiği il sıralamasında ülke genelinde kullandırılan toplam konut kredilerinin yüzde 36'sının İstanbul kaynaklı olduğu görülüyor. Marmara Bölgesi'nin payı yüzde 50'ye yaklaşırken Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri konut kredilerinden sadece yüzde 3'er pay alabiliyorlar.

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK

Konut kredisi kullanımının sadece nüfus yoğunluğu ile alakalı olmadığını vurgulayan Konut kredisi Danışmanlık Hizmetleri Kurucu Ortağı Onur Tekinturhan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaratılan kişi başı konut kredisi hacminin Marmara Bölgesi'nin 5'te l'i kadar olduğunu ifade etti. Tekinturhan, Doğu illerinde konut kredisi talebinin arttığını ifade ederek, "Ülke genelinde bize ulaşan talepler incelendiğinde daha az kredi kullandırılan bölgelerde de öne çıkan iller gözlemledik. Gaziantep ve Diyarbakır yükselen iller arasında yer alıyor. Bu illerde talebin daha da artacağına inanıyoruz" dedi.

Tekinturhan, faiz oranlarının sadece haziranda ilk 5 ayın toplamından daha fazla yükseldiğine dikkat çekti. Bankaların 10 yıl vadeli konut kredisi fiyatlarının ocak ayından mayısa kadar yüzde 11 yükselirken sadece haziranda yüzde 17 arttığını vurgulayan Tekinturhan, "Fiyat artışları sonucunda 10 yıl vade ile 100 bin TL konut kredisi kullanan bir tüketicinin ödeyeceği minimum aylık taksit, yılın başından bu yana 100 TL'nin üzerinde artarak bin 400 TL'ye ulaştı" diye konuştu. Şu anda 100 bin TL konut kredisi için 10 yıl vadede oluşacak toplam maliyetin 170 bin TL ile 205 bin TL arasında değiştiğini belirten Tekinturhan şöyle devam etti: "Konutkredisi.com.tr olarak bize ulaşan tüketiciler için gerekli hesaplamaları yaparak soruları cevaplıyor, bankalardan bağımsız, ücretsiz danışmanlık veriyoruz."

 

Kaynak:Habertürk Emlak

  • Etiketler:

Yorum Yaz