maritbet girişmaritbet
Gayrimenkulde 3 beyaza dikkat!

Gayrimenkulde 3 beyaza dikkat!

Hayatta başarılı olmak için aşağıdaki üç beyaz gibi görünen siyahtan uzak durmalısınız

 

Hayatta başarılı olmak için aşağıdaki üç beyaz gibi görünen siyahtan uzak durmalısınız!
 
1. “Ben olmazsam olmaz!”
Hem iş hem de özel hayatta sıkça görülen bir durumdur. Özellikle gayrimenkul başta olmak üzere diğer satış işlerinde belli bir zaman bulunan kişilerde buna çok sık rastlanır. Satışçıların bazıları bir süre sonra onlar olmadan işlerin yürümeyeceğini hatta onlarsız işin batacağını düşünürler. Peki, şirketler çalışanlarına ne için para öderler? Tanımlanan ve talip oldukları işi yapmaları için değil mi? O halde, çalışanlar ki bunlar, ister muhasebeci, ister insan kaynakları uzmanı ister gayrimenkul işinde bir satış danışmanı olsun tanımlanan ve talip oldukları işleri doğru ve düzgün yapmakla yükümlüdürler. İşi daha iyi yapmak, iş hayatındaki her bireyin zorunluluğu olmalıyken “ben işimi en iyi şekilde yapıyorum, diğerleri ne yapıyor ki, ben olmazsam onlara da ihtiyaç yok zaten” şeklindeki bir hastalıklı düşünce aklımızı çelebilir. Böyle bir anlayışa sahip olan ya da olmaya başlayan kişiler hem iş hem de özel hayatta mutlu ve başarılı olamazlar. Sizi hasta edebilecek birinci beyaz gibi görünen siyah “Ben olmazsam olmaz!” anlayışıdır.
 
2. “Ben oldum artık!”
Başta gayrimenkul olmak üzere farklı sektörlerde satış işinde bulunan kişilerde sıkça karşılaşılan bir başka durumda “Ben oldum artık!” anlayışıdır. Gayrimenkul işinde bir çok insan sektöre girdikten bir süre sonra 40 yıllık bir emlak uzmanı gibi ahkam kesmeye başlar. Teknik konuların yanı sıra müşteri ilişkileri, satış ve pazarlamaya ait konular da dahil olmak üzere her şey bilindiği için, yeni şeyler ve özellikle ücretli olanlar reddedilir bu kişiler için. Oysa, her şeyi öğrendim, çok iyi biliyorum, yeni bir bilgiye ihtiyacım yok artık, hatta herkes gelsin benden öğrensin anlayışı kişiyi taze tutmaz, rekabetten geriye düşürür, sıradanlaştırır. Bu durumda başarısızlık garantidir. Unutulmamalıdır ki, bildiğiniz bir şeyi öğrenmek bile işe yarar. Doğru yolda olduğunuzu gösterir, kendinize güveninizi arttırır ve sizi hedefe yaklaştırır. Uzak durmanız gereken ikinci beyaz gibi görünen siyah hastalık, yeni bilgilere kendinizi kapatmanız, değişime açık olmamanız ve kaçınılmaz olarak yalnızlaşmanızdır. Sizi hasta edebilecek ikinci beyaz gibi görünen siyah “Ben oldum artık!” anlayışıdır.
 
3. “Ben şöyleyim, ben böyleyim!”
“Ben şöyleyim, ben böyleyim!” anlayışı yine gayrimenkul başta olmak üzere farklı sektörlerde satış işinde bulunan kişilerde sıkça görünün bir hastalıktır. Kişi dinlemeyi bırakır, sadece konuşur. Konuşmalarında ise sürekli kendini öve öve bitiremez. Hiç kimseyi beğenmez ve taktir etmez. Aslında bu kişileri tam olarak analiz ettiğinizde işlerinde ne kadar yetersiz olduklarını görürsünüz. Çok konuşarak ve sürekli kendilerini överek eksik olan kısımlarını örtbas etmeye çalışırlar. Müşterinin gözünü boyayarak asıl amaçtan çıkıp müşterinin kendileri hakkında ne kadar da yetenekli ve mükemmel kişi demesini beklerler ve işi almaya çalışırlar. Halbuki kazın ayağı öyle değildir. Sizi hasta edebilecek üçüncü beyaz gibi görünen siyah “Ben şöyleyim, ben böyleyim!” anlayışıdır.
 
Hayat yolculuğunuzda un, tuz ve şeker gibi sizi hasta edebilecek üç beyazın yanında yukarıdaki üç beyaz gibi görünen siyahtan da uzak durmanızı dilerim.
 
Emlak Pazarı / Hilmi Işıkören

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Luxera'dan 3 projeye özel cazip indirimler, vade farksız ödemeler ve 120 ay kredi fırsatı
  • 03.10.2023 11:19

Luxera'dan 3 projeye özel cazip indirimler, vade farksız ödemeler ve 120 ay kredi fırsatı

Kurulduğu 2015 yılından bugüne kadar “Ulaşılabilir Lüks” stratejisiyle İstanbul’ ...

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"
  • 12.01.2023 17:08

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AAtölye'de düzenlenen AA Editör Masası' ...

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!
  • 06.10.2022 15:21

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!

Avrupa Ticaret Merkezi projesi, Artaş imzasıyla Avcılar'da hayata geçiriliyor. 1 ...

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"
  • 01.08.2022 17:27

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Odi ...

Türkiye'de 6 ayda 1,5 milyonu aşkın gayrimenkul satış işlemi yapıldı
  • 08.07.2022 11:40

Türkiye'de 6 ayda 1,5 milyonu aşkın gayrimenkul satış işlemi yapıldı

Türkiye'de bu yılın ilk 6 ayında 1,5 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi ya ...