maritbet girişmaritbet
Gayrimenkulda Arap rüzgârları esiyor

Gayrimenkulda Arap rüzgârları esiyor

Araplar başta olmak üzere Türkiye'nin komşularından gelen emlak ilgisi artarak devam ediyor.

Türkiye'nin son dönemde yakın ilişkiler geliştirdiği Arap ülkelerinin vatandaşları gayrimenkul yatırımlarını Türkiye'ye yönlendirdi. Karşılıklılığın çözülmesi halinde 100 milyar dolarlık yatırım bekleniyor...
Ortadoğu ve Körfez ülkeleriyle geliştirilen yakın siyasi ve ekonomik ilişkiler, gayrimenkul sektöründe de ‘Arap baharı' yaşanmasına neden oluyor.Arap ülkelerinin vatandaşları yatırımlarını Türkiye'ye yönlendiriyor.
 

İran'da yatırım var
Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Ağaoğlu GenelMüdürü Hasan Rahvalı, son derece lüks ve nitelikli konutlar almak isteyen Araplar'ın 100milyar dolarlık bir yatırımyapmasının söz konusu olduğunu öne sürdü. Merkez Bankası'nın ilk beş ayındaki rakamlara göre en önemli gayrimenkulyatırımları İran, Arap ülkeleri ve Gürcistan'dan geldi. 
Şirket kurarak ya da tanıdıkları üzerine alımyapan Araplar, İstanbul, Ege ve Akdeniz sahillerinde alımyapmaya başladı. Sotheby's Türkiye Genel Müdürü Arman Özver, özellikle son 2-3 ay içinde başta İstanbul olmak üzere yabancıların ciddi talep gösterdiklerini açıkladı.Özver “Sonbaharla bu daha da artacak. Talep gelen ülkelerin başındaKatar,Kuveyt, S.Arabistan ve BAE var” dedi.
 

Suya yakın olmak
Özver, Arap yatırımcıların bir kısmının kişisel olarak genelde İstanbul Boğazı'nın her iki yakasında konutedinmek istediğini, özellikle suya yakın olmak istediğini anlattı.Ağaoğlu grubu daAvrupalılar için yaptığı Bodrum'daki dev projeyiAraplar için yeniden tasarladı. 10milyonmetrekarelik turizmve yaşamkompleksiAraplar'a göre yeniden dizayn ediliyor.
 

Blok satış gündemde
İnanlar İnşaat Başkanı Serdar İnan ise kendi projeleri için görüştükleriArap veKörfez fonları olduğunu söyledi. Blok satışı görüştüklerini anlatan İnan, elinde ciddi parası olan ve yer arayan birKatar fonunun projeleriyle ciddi ilgilendiğini açıkladı.
 

Hatay ve Antep'e Suriye ilgisi çok
Hatay ve Gaziantep'te mülk alan yabancıların başını Suriyeliler'in çektiği belirlendi. Özellikle Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'ye kaçan Suriyeliler Hatay'da mülk edinmeye başladı. Suriyeliler'in, ‘güvenli ülke' olarak gördükleri Türkiye'de 3 aylık sürelerle de olsa kalabilmek için Hatay'da, ev kiralıyor ya da yakınlarının adına mülk ediniyor. Bu nedenle emlak fiyatlarının son birkaç ayda yaklaşık iki katı yükseldiği bildirildi. Antakya Emlak Müşavirleri ve Komisyoncuları Derneği Başkanı Atilla Sahillioğlu, “100 metrekarelik bir dairenin aylık kirası en az 350-400 TL. Aynı büyüklükteki bir daire ise yine en az 60-100 bin TL arasında alınabiliyor” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Luxera'dan 3 projeye özel cazip indirimler, vade farksız ödemeler ve 120 ay kredi fırsatı
  • 03.10.2023 11:19

Luxera'dan 3 projeye özel cazip indirimler, vade farksız ödemeler ve 120 ay kredi fırsatı

Kurulduğu 2015 yılından bugüne kadar “Ulaşılabilir Lüks” stratejisiyle İstanbul’ ...

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"
  • 12.01.2023 17:08

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AAtölye'de düzenlenen AA Editör Masası' ...

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!
  • 06.10.2022 15:21

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!

Avrupa Ticaret Merkezi projesi, Artaş imzasıyla Avcılar'da hayata geçiriliyor. 1 ...

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"
  • 01.08.2022 17:27

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Odi ...

Türkiye'de 6 ayda 1,5 milyonu aşkın gayrimenkul satış işlemi yapıldı
  • 08.07.2022 11:40

Türkiye'de 6 ayda 1,5 milyonu aşkın gayrimenkul satış işlemi yapıldı

Türkiye'de bu yılın ilk 6 ayında 1,5 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi ya ...