maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul sektörünün nabzını tuttu..

Gayrimenkul sektörünün nabzını tuttu..

Arkiparc 2012-28-29 Mart tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteğiyle yapılan fuar büyük ilgi gördü.

Arkiparc 2012-28-29 Mart tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteğiyle yapılan fuar büyük ilgi gördü. 100'eyakın konuşmacının katıldığı etkinliğin temasına uygun olarak düzenlenen ARKİV Seçkileri 2011 sergileri alanda ziyaretçiler ile buluştu. Etkinliğe katılanlar arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek dışında Arkitera Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz Uluslararası Emlak Federasyonu (FIABCI) Başkam Alexander Romanenko gibi isimler yer aldı. Arkitera Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz'ın açılış konuşmasıyla başlayan törende Yılmaz izleyicilere "Öyle etkinlikler düzenleyelim ki herkes Cannes Münih ya da Dubai'ye gitmek yerine İstanbul'a gelin" çağrısında bulundu. Arından sözü Uluslararası Emlak Federasyonu Başkam Alexander Romanenko aldı. Konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise "Yılız ülkenin marka şehri: Ankara" başlıklı bir konuşma yaptı. Sunumunda Ankara'da gerçekleşen ya da planlanan kentsel dönüşüm projelerinden söz eden Gökçek Mogan ve Eymür göllerinin birleştirme projesini anlatarak Ankara'ya Boğaz'ı getireceğini belirti. ArkiPARC 2012'nin özel konuşmacısı ise Eski Bogota Belediye Başkanı Enrique Penalosa'ydı. Metrobüsün mucidi olarak anılan Penalosa sunumunda ulaşım konusuna değindi. Penalosa "Zenginleştikçe daha iyi evlerimiz şehirlerimiz ve hayatımız olacağını sanıyoruz ama zengin oldukça daha fazla araba ve trafik sıkışıklığı oluyor. Peki İstanbul'da bu problemi nasıl çözeceğiz? Daha fazla yolla bu sorunu çözmeye çalışmak ateşe körükle gitmek gibidir" dedi.

TÜRKİYE'NİN VİZYONU

20'den fazla oturumun gerçekleştiği törende ilk günün merakla beklenen oturumu "PechaKuchaÖzel: Türkiye Gayrimenkul Vizyonu 2023"tü. Etkinliğe katılacak 8 kişiden öncesinde Türkiye'nin 2023 yılına dair vizyonlarını paylaşmaları istenmişti. Her biri kendi alanında öncü bu 8 kişinin 400saniye içinde ne anlatacağı merakla bekleniyordu. Oldukça yoğun bir katılımın olduğu etkinliğe damgasını vuran isim Mimar Ağa Han Ödüllü mimar Emre Arolat oldu. Arolat'ın günümüzde lale temalı gökdelenlerin yapılmasından yola çıkarak 2023 profilini katlı köprü AVM yapılmış Ayasofya gibi mizahi yönü kuvvetli benzetmelerle öngörmesi salondan da olumlu tepkiler aldı.

Gündemde yeni Büyükdere projesi

ArkiPARC'ın 2. gününün en çok ilgi çeken etkinliklerinden biri Büyükdere Caddesi projesinin tartışılacağı oturum oldu. İstanbul'un Merkezi İş Alanı (MİA)bölgesi olan Zincirlikuyu- Maslak aksının sorularını masaya yatırmak ve alternatif bir merkez aksı önerisi tartışılmak üzere gayrimenkul sektörünün öncüleri mimarlar şehir plancıları da bir araya geldi. Kentsel Strateji'den Ali Faruk Göksuve Sıla Akalp'in moderatörlüğünü yaptığı çalıştayda Bünyamin Derman, Selva Gürdoğan, Gregers Tang Thomsen, Erhan İşözen, Murat Şahin, Tayfun Kahraman gibi Türkiye'nin önemli mimar ve şehir plancılarının yanı sıra Ali Dumankaya, Hamdi Akın, Ayla Heyfegil gibi gayrimenkul isimler katıldı. Bu sene 3. kez verilen Gayrimenkul Ödülleri'nde ilk defa farklı bir yöntem izlendi. Seçici kurul tarafından belirlenen finalistler arasından kazananı belirlemek etkinliğe gelen ziyaretçilere bırakıldı.Oylama alanında projeleri izleyen ziyaretçiler oy kullanarak kendi tercihlerini yaptılar. 2 gün boyunca süren oylama süresince 302 kişi oy kullandı. Etkinlik ödül töreninin ardından düzenlenen gala yemeği ile sona erdi.

Milliyet Emlak-Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gayrimenkulun aktörleri ArkiPARC’taydı!
  • 31.03.2012 13:05

Gayrimenkulun aktörleri ArkiPARC’taydı!

ArkiParc Buluşması 28 Mart'ta Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti ...

Sektörün devleri ARKIPARC 12'de!
  • 29.03.2012 14:14

Sektörün devleri ARKIPARC 12'de!

Gayrimenkul sektörünün önde gelenlerini bir araya getiren ArkiPARC, Büyük Projel ...

Kadir Topbaş, Akıllı Şehirler fuarında konuşma yaptı!
  • 15.05.2017 13:55

Kadir Topbaş, Akıllı Şehirler fuarında konuşma yaptı!

Dünya Akıllı Şehirler fuarında konuşma yapan İBB Başkanı Kadir Topbaş: Yaşanabil ...

Yeni Yapı, 600 milyon TL'lik yeni projelerle geliyor
  • 11.05.2017 09:54

Yeni Yapı, 600 milyon TL'lik yeni projelerle geliyor

Haliç Kongre Merkezi'nin işletmecisi Yeni Yapı, 600 milyon TL değerindeki yeni p ...

World Cities Expo İstanbul 15-18 Mayıs'ta gerçekleşecek!
  • 10.05.2017 15:25

World Cities Expo İstanbul 15-18 Mayıs'ta gerçekleşecek!

Akıllı şehirler konseptiyle gündeme gelen World Cities Expo İstanbul, 15-18 Mayı ...

19 Mayıs Stadı yıkılıyor, yerine yenisi geliyor!
  • 20.03.2017 11:16

19 Mayıs Stadı yıkılıyor, yerine yenisi geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Başkentte örnek bir stadımız yok. 19 Mayıs ...