maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul sektöründe E-Kontrat Sistemi!

Gayrimenkul sektöründe E-Kontrat Sistemi!

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıkları önlemek amacıyla, bakanlık tarafından hayata geçirilecek olan E-Kontrat sistemi ile taraflar arasındaki sorunların çözümü hedefleniyor.

Bakanlık, kira sözleşmelerini fiyat kontrolünü sağlamak adına elektronik sistem üzerine taşıyor. Yeni E-Kontrat sistemiyle ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorunlar tamamen çözülemese de, fiyat ve vergi kontrolü düzenli hale getirilecek.

E-Kontrat sisteminin hayata geçirilmesiyle daha önce yapılan kira sözleşmeleri rafa kalkacak. Taraflar arasındaki sözleşmeler, e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek ve bakanlık tarafından denetlenecek. Bu denetimler, fahiş kira artışlarının önüne geçilmesine yardımcı olacak.

Kanıt olarak sayılacak

E-Kontrat sistemi, taraflar arasındaki anlaşmazlıklarda bir kanıt olarak kabul edilecek. Bakanlık tarafından görüntülenebilen sözleşmelerin, arabuluculuk sürecini olumlu yönde etkileyeceği öngörülüyor.

Sözleşmelerin resmi kaynaklarda görüntülenmesiyle, hem ev sahibinin hem de kiracının hakları korunacak. E-Kontrat sayesinde, kiralık ev haritaları çıkarılarak ev sahipleri ve kiracılar, kira bedellerini resmi kaynaklardan öğrenebilecekler. E-Kontrat sisteminin 2025 yılına kadar faaliyete geçirilmesi hedefleniyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz