maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul sektörü erken seçimle şahlanacak!

Gayrimenkul sektörü erken seçimle şahlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran 2018 olarak açıkladığı erken seçim kararını gayrimenkul patronları ESD'ye yorumladı.

Türk ekonomisinin lokomotifi konumundaki inşaat ve gayrimenkul sektörü yeni bir döneme giriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim açıklamasının ardından gözler 24 Haziran 2018 tarihine çevrildi.

İnşaat piyasasının önde gelen patronları, sektörün iki önemli sivil toplu kuruluşu olan GYODER ve İNDER başkanları, seçim süreciyle ilgili beklentilerini emlaktasondakika.com'a anlattı.

Türk ekonomisi başta olmak üzere inşaat ve gayrimenkul sektörü, bu karar neticesinde büyük hareketlilik kazanacak. Kasım 2019' kadar olan süreci beklemektense, seçim süreçlerinde yaşanan belirsizlikler bu sayede kısa sürede ortadan kalkacak. Yeni dönemde gayrimenkul sektörü müthiş hareketlenme yaşayacak.

İşte inşaat patronlarının emlaktasondakika.com'a yaptığı seçim değerlendirmeleri…

gyoder başkanı feyzullah yetgin

Feyzullah Yetgin- GYODER Başkanı

"Seçim bir belirsizlik, ne zaman olacak anlamında belirsizlik vardı. İş yapanlar açısından belirsizlik bir sorun teşkil ediyor. Bu seçimlerin piyasaya çok olumlu etkisi olacak. Ekonomi, beklenti demek. Beklentileri kısa süre içerisinde netleştirmek gerekiyordu. Bu anlamda seçim kararını çok olumlu buluyorum, Türkiye için hayırlı uğurlu olsun"

Zeki Celep - İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

"Öncelikle devlet büyüklerimizin aldığı seçim kararının ülkemize ve büyük Türk miletine umut bağlamış dünya mazlumlarına hayırlara vesile olmasını rabbimizden niyaz ediyoruz. Ülkemiz, son yıllarda sergilediği kesintisiz büyüme trendi, güçlü makroekonomik verileri, yer aldığı jeopolitik bölgede söz sahibi olması ve dünyayı kıskandıran genç nüfusu ile yarınlara daha güçlü ve daha umutla bakıyor. Dizayn edilen değil, artık oyun kuran ve söz sahibi olan bir ülkemiz, dışa bağımlı olmayan bir savunma sanayimiz ve güçlü bir liderimiz var. Bu cümleden olarak, alınan erken seçim kararının, belirsizlik ortamı oluşturmak isteyen mihrakların umutlarının söndürecek, ekonomimize ve ülke dinamiklerine olumlu katkı sağlayacaktır. Mili birliğimizi ve beraberliğimizi korudukça, benliğimizden taviz vermedikçe, seçimler sonrası daha güçlü bir Türkiye'yi hep birlikte alkışlayacağımıza inancımız tamdır"

nazmi durbakayım

Nazmi Durbakayım - İNDER Başkanı

"Vatana millete hayırlı olsun, belirsizlik ortadan kalktı. Döviz piyasalarının buna tepki vermesi, yatırımcıların beklentilerini ortaya koymaktadır. Satışlara yansımasını önümüzdeki birkaç gün içerisinde görebiliriz. Zaten karar neticesi kendini belli edecektir. Bugünden itibaren 10 gün içerisinde faizlerde bir hareketlenme bekliyoruz. Bu seçimlerle birlikte kamu yatırım politikasının nasıl olacağını merak ediyoruz"

kuzu grup özen kuzu

Özen Kuzu - Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi

"Bu kararla piyasalar çok olumlu hareketlenecek. Erken seçim hayırlı olsun. Seçimlerin erken olması başta inşaat ve gayrimenkul sektörü olmak üzere tüm Türk ekonomisini hareketlendirecek. Olması gereken bir karardı, ekonomi adına önemli bir hamle oldu"

Ertuğrul Yavuz Pala - Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

"Bu karar Türkiye için çok hayırlı oldu çünkü diğer türlü bir buçuk yıl bekleme süresi olacaktı. Tarih olarak 24 Haziran çok olumlu bir karar. Ekonomi için, inşaat ve gayrimenkul sektörü için çok önemli bir gelişme. Tüm piyasalar içerisinde bir tedirginlik vardı bu ortadan kalktı. Mevcut hükümetle ittifak seçimi kazanırsa çok güçlü bir iktidar gelmiş olacak. Bu hamle Türkiye için çok olumlu bir hareket olacak"

Yüksel Akgül - Vadişehir Yönetim Kurulu Başkanı

"Piyasalarda bir tıkanıklık vardı. Bunun önü açılacak. Kısa sürede piyasaya olumlu etkisi olacak. Türkiye 1,5 yıl daha bu süreyi, Kasım 2019'u bekleyemezdi. O nedenle inşaat ve gayrimenkul sektörü bu karar sonrasında çok olumlu yönde etkilenecektir"

ali ağaoğlu

Ali Ağaoğlu - Ağaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

"Hayırlısı olsun. Türkiye için hayırlısı neyse o olsun. Uzaması iyi değildi. Bir an önce yapılması çok iyi olacak. Çok faydalı olacak. Genel tabloya bakıldığında bir an önce normalde dönmesi gerekiyordu. Türkiye'nin bir an önce normalleşmesi lazım. İnşaat ve gayrimenkul sektörü başta olmak tüm sektörler için çok olumlu bir karar olacak"

bahattin uçar

Bahattin Uçar - Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

"Başta Türk ekonomisi ile gayrimenkul ve inşaat sektörü için çok önemli ve olumlu bir karar. Seçimleri 2019'a kadar beklemek zaman kaybı olacaktı. Bu hamleyle birlikte zaman kaybı ortadan kalktı. Kısa süre içerisinde gayrimenkul ve inşaat sektörü bu kararı meyvelerini toplayacaktır"

Yaşar Aşçıoğlu - Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı

"Bu seçim çok hayırlı olacak. Seçim konuşması yapılıyordu, hep gündemde olmasından dolayı yapılması daha iyi olacak. Seçimle alakalı olarak seçime kadar Türk ekonomisine para pompalanacak. Daha canlı bir ilkbahar yaşayacağız. Daha sonrasında rutine dönecektir diye düşünüyorum. Şu anda iktidar piyasayı canlandıracak. Dolayısıyla ekonomi büyük hareketlilik kazanacak. Dış dünyadaki, sektörel anlamda dış alıcıların Türkiye'ye yatırım yapması adına önleri açılacak. Bu da hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Dolayısıyla seçim olana kadar piyasada çok ciddi bir canlanma olacak. Seçim kararı doğru olmuştur, ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun"

Ramazan Taş - Luxera Yönetim Kurulu Başkanı

"Belirsizlik ortadan kalkacak, bu konunun hızlıca gündemden çıkması çok önemliydi. Seçimlerin kısa sürede yapılıyor olması çok olumlu bir hareket. O nedenle gayrimenkul ve inşaat sektöründeki sıkışıklık tamamen ortadan kalkmış olacak. Sektörümüz bu karardan çok olumlu etkilenecek"

Murat Kalsın - APG İnşaat İcra Kurulu Başkanı

"Bu karar çok hayırlı olacak. Şu anda çok ciddi daralma vardı piyasalarda, seçim moduna girmiştik ancak tarih çok uzundu. 2019'da yapılsaydı uzun süre seçim süreci yaşayacaktık. Gayrimenkul sektöründe ciddi durgunluk var, dolayısıyla seçimin bir an önce gerçekleşip içeride ve dışarıda beklentilere cevap vereceğiz. Burada sadece gayrimenkul değil birçok sektörde daralma vardı, sıcak paranın akışında sıkıntı vardı. Vatandaş, harcama noktasında temkinli davranıyordu. Dış müdahalelerle faizlerin yükselmesi ve dövizin artması durumları vardı. Mevcuttaki tedirginlikler, ortadan kalkacak. Çok hayırlı bir karar, bir an önce seçim bitsin piyasalar rahatlasın. Türkiye için olumlu bir karar oldu, neticesi de inşallah hayırlı olur"

Nizameddin Aşa - İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı

"Netice itibariyle seçim ekonomisi canlılık getirecektir. Piyasalar psikolojik anlamda rahatlama yaşayacaktır, bu emlak piyasasına da olumlu olarak yansıyacak. Türkiye adına hayırlı olsun"

Hakan Özyazıcı - Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi

"Piyasada hafif bir kararsızlık vardı, bir durağanlık vardı. Bu kararla birlikte durağanlık ortadan kalkacak. Seçimin sonucuna bağlı olarak piyasanın çok canlanacağını düşünüyorum. Gayrimenkul satışlarına çok olumlu etkisi olacak"

Akın Karali - Metal Yapı Konut Genel Müdürü

"Seçimlerin erkene alınması çok faydalı olur, çok doğru bir karar. Bizim sektörümüzün önünü açacak, ekonominin önünü açacak. Yaz durağanlığı yaşanmayacak. Gayrimenkul sektörünün açılması ve hızlanması demek, ekonominin hızlanması demek. O nedenle bu kararı çok olumlu buluyorum. Piyasalar ciddi hareketlenme yaşayacak"

Müslim Güzel - Sıtar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

"Erken seçim kararının alınması iyi oldu, olumsuz bir algı var piyasalarda. Bu kararla o algılar yıkılacak. Dış yatırımcının da bu anlamda büyük beklentisi vardı. Kısa süre içerisinde çok olumlu etkiler olacak. Piyasalar bu karardan çok olumlu etkilenecek"

mesa

Erhan Boysanoğlu - Mesa Holding Yönetim Kurulu Başkanı

"Seçim konusunda arka arkaya kararlar alındı. Bundan önceki düzene baktığımızda bürokrasi bir nebze olsun yavaşlayabilir, dövizde bir hareket olmazsa satış düzenine çok etki yapmayabilir. Ruhsat alımları bir nebze yavaşlayabilir. Kısa sürede etkilerini hep birlikte göreceğiz"

Ercan Uyan - Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

"Seçim için birtakım beklentiler vardı piyasalarda. 2019 seçimlerine kadar uzaması, piyasalar için iyi olmazdı. Bu kararla Türkiye'nin önü açıldı, sektörün önü açılmış oldu. Belirsizlik ortamı ortadan kalkmış oluyor. Seçim beklentilerini beklemek Türkiye için bir olumsuzluk oluşturuyordu. O nedenle erken seçim kararını Türk ekonomisi, inşaat ve gayrimenkul sektörü adına çok olumlu buluyorum"

Bilal Aydoğan - Maksem İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

"Kısmetse bizim inşaat faaliyet noktamızda süreçleri öne çekmiş oluyoruz. İnşaat sektörü, seçimlerden sonra 3-5 ay sonra toparlanıyor. Seçimin öne çekilmesi, bekleme sürecini ortadan kaldıracak. Güçlü hükümetin olması, kısa süre içerisinde meyvesini verecek. Bu kararla birlikte ekonominin, inşaat ve gayrimenkul sektörünün kısa süre içerisinde toparlanacağını düşünüyorum"

emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye için kazanç vakti!
  • 28.08.2018 18:00

Türkiye için kazanç vakti!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasın ...

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?
  • 22.08.2014 16:17

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?

Emlaktasondakika, haftalık emlak haberlerini derlediği Emlak Bülteni ile bir yen ...

Gayrimenkul sektörünün 300 milyar liralık katkısı
  • 14.04.2012 15:44

Gayrimenkul sektörünün 300 milyar liralık katkısı

Gayrimenkul sektörü 2011 yılında ekonomiye 300 milyar lira katkı yaptı ...

Emlaktasondakika.com gayrimenkul profesyonellerini buluşturdu
  • 28.03.2012 17:49

Emlaktasondakika.com gayrimenkul profesyonellerini buluşturdu

Emlaktasondakika.com, gayrimenkul piyasasının öncü markalarının kurumsal iletişi ...

Gayrimenkul sektörü 3 ayda 15 bin konut satışı bekliyor
  • 08.05.2021 10:27

Gayrimenkul sektörü 3 ayda 15 bin konut satışı bekliyor

Gayrimenkul sektörü, tam kapanmanın ardından yabancıya gayrimenkul satışında rek ...

"2021’de gayrimenkul yine lider olacak"
  • 11.01.2021 10:17

"2021’de gayrimenkul yine lider olacak"

Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, 2020 yılını rekorlarla kapatan g ...