maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul alıp, Egeli olmanın tam zamanı!

Gayrimenkul alıp, Egeli olmanın tam zamanı!

Ege Bölgesi'nde ulaşım projeleri hız kazandı, gayrimenkuller değerine değer kattı.

İstanbul-İzmir Otoyolu, İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Treni, Antalya-İzmir Otoyolu gibi dev projelerin hızlanmasıyla Ege Bölgesi'nin değeri artıyor. Projelerde sona yaklaştıkça fiyatların da artacağını söyleyen gayrimenkul değerleme uzmanları ve sektör temsilcileri, "Ege, artık gayrimenkulün parlayan yıldızı oldu. Şimdi, düşük kredi oranlarından ve kampanyalardan yararlanıp Egeli olmanın tam zamanı" mesajı verdi. 

15 Temmuz sonrası yapılan 20 yıl vadeli konut satışları, konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş, 150 metrekareden büyük konutların KDV oranının yüzde 18'den yüzde 10'a düşürülmesi gayrimenkule ilgiyi artırdı. 

4 KAT DEĞERLENDİ 

İstanbul-İzmir otoyolu, İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Treni, Antalya-İzmir otoyolu gibi hükümetin dev projeleri hızlandırmasıyla gözler Ege Bölgesi'ne çevrildi. Özellikle Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu üzerinde bulunan gayrimenkuller son 3 yılda yaklaşık 4 kat değerlendi. 

İTO İnşaat Grubu Meclis Üyesi Hasan Ali Karaman: Elinizi çabuk tutun

Özellikle İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi, hem iklimi hem de sahip olduğu doğal güzellikleriyle herkesin yaşamak istediği bir yer haline geldi. Hükümetimizin KDV'yi düşürmelerinin yanında bankaların da kredi faiz oranlarını indirmesi zaten İzmir ile Ege'ye gelmeyi isteyen vatandaşlar için bir neden oluşturdu. Ege'nin bu yıldan itibaren inşaat sektöründe Türkiye'deki büyüme hızını geçeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Çoğu bölgede arz fazlası yaşanırken, Ege'de talebe yetişilememesi de bunun en güzel kanıtı. Yatırım yapmayı düşünen tüm vatandaşlarımız, belki de bir daha bu denli avantajları bulamayacağı mevcut şartlan iyi değerlendirip ellerini çabuk tutmalarını tavsiye ederim. 

TSKB Gayrimenkul Değerleme Yönetici Yardımcısı Sabri Böcekli: Yabancılar da keşfetti

Türkiye genelindeki konut satışları içinde yabancılara olan satışta Ege Bölgesi her zaman üst sıralardaydı. Bu bölge içinde Didim ve Kuşadası artık yabancıların en fazla tercih ettiği ilk 5 yer arasında. Mavi bayraklı plajlar, 300 günü aşan güneşli gün sayısı, iklimi, doğal güzellikleri, tarihi dokusu, Türkiye'nin en önemli turizm beldelerinden olan Bodrum'a olan yakınlıkları buraları önemli kılıyor. Bölgedeki konutların uygun fiyatları, yaşam koşullan Norveç, İsveç, İrlanda, İngiltere, Danimarkalı daha çok orta yaş ve üzeri yatırımcılar tarafından tercih edilmesinin en önemli sebebi. Bu bölgelerde yatırım yapan yabancı yatırımcıların yaklaşık 5 ay süren yaz sezonunun 2-3 ayını kendileri değerlendirip kalan aylarda buraları kendi ülkelerinden gelen turistlere kiraya veriyor. Yani sadece Türk vatandaşları değil yabancılar da Ege'yi keşfetti ve hızla ev almaya başladı.

Eskidji Gayrimenkul Bölge Ortağı Ali Erten: Bir anca yükseldi

Ulaşım projelerinin yanında sektöre sağlanan destek ve teşvikler ile vatandaşların yararlanacağı banka kredilerindeki düşüş büyük bir ivme sağladı. Satışların artmasında ayrıca fiyat artış beklentisinin de etkisi var. İstanbul-İzmir otoyolunun duyulmasıyla söz konusu güzergahtaki arsa ve gayrimenkuller hızla el değiştirmeye başlamıştı. Bu kapsamda Balıkesir'den tutun da Manisa'ya ve İzmir'e kadar bir anda yükseliş oldu. 
İzmir'de de Türkiye'nin tatil cenneti olan Çeşme, Seferihisar, Urla, Foça gibi ilçelere talep arttı. Yapılacak olan İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Treni Uşak ile Afyonkarahisar'ı hareketlendirirken İzmir-Antalya Otoyolu da Aydın ve Denizli'yi uçuracaktır. Projeler görünür oldukça bu illerdeki fiyat artışı da aynı oranda olacaktır. O nedenle bugün sunulan fırsatı kimse kaçırmasın.  

Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Marmara Otoyol Ringi' 1915 Çanakkale Köprüsü ile tamamlandı
  • 19.03.2022 12:07

'Marmara Otoyol Ringi' 1915 Çanakkale Köprüsü ile tamamlandı

Türkiye'nin sanayi üretimiyle ticaretinin büyük kısmının gerçekleştirildiği Marm ...

İstanbul-İzmir otoyolu tünel çalışmaları
  • 17.12.2013 10:30

İstanbul-İzmir otoyolu tünel çalışmaları

İstanbul-İzmir otoyolunun en zor bölümü olan Sabuncueli Geçidi'ndeki tünel çalış ...

Geberit banyolarda tasarım ve fonksiyon buluşturdu
  • 25.11.2020 06:30

Geberit banyolarda tasarım ve fonksiyon buluşturdu

Geberit, Citterio, iCon ve Smyle ile mühendislik gücünü modern tasarım dili ile ...

Porta Vadi projesindeki CarrefourSA Gurme açıldı!
  • 23.10.2020 17:53

Porta Vadi projesindeki CarrefourSA Gurme açıldı!

Vadistanbul'a çok yakın konumda inşa edilen Porta Vadi projesinde CarrefourSA Gu ...

LG dikey süpürge ile kışa temiz bir başlangıç yapın!
  • 11.10.2020 09:00

LG dikey süpürge ile kışa temiz bir başlangıç yapın!

LG, küresel salgın nedeniyle temizliğe üst düzeyde önem verilen bu günlerde, tük ...