maritbet girişmaritbet
Garantialsat Gayrimenkul Yatırım, Dubai ve Katar ile yatırım ortaklığı yapıyor!

Garantialsat Gayrimenkul Yatırım, Dubai ve Katar ile yatırım ortaklığı yapıyor!

Türkiye’de hali hazırda yabancı fonlarla uzun soluklu iş birliği gerçekleştiren yatırım ve fon şirketleri arasında ön sıralarda yer alan Garantialsat Gayrimenkul Yatırım A.Ş. ‘Bizimle Dünyanın Her Yerinde Gayrimenkulü Alırken Kazanırsınız‘ vizyonu ile 24-30 Mart tarihleri arasında Dubai ve Katar’da yabancı yatırım ortaklığı çıkarmasına hazırlanıyor.

 

Program kapsamında Abraaj Capital, Al Mal Capital, DAMAC Holding, Bank Al Etihad, Sama Dubai Properties Group, Al Jazeera Finance, QNB Qatar National Bank, Qatar First Investment Bank ve Al Rajhi Capital&Finance S.A. gibi dünyanın en büyük finans ve Gayrimenkul şirketleri ile görüşmelerde bulunacak olan Garantialsat, yabancı yatırım işbirliklerine yenilerini eklemeyi ve Türkiye'ye dış fon girişini sağlamayı hedefliyor.
 
Yatırımcıların günümüz doğrultusunda gayrimenkul sektöründe yatırım yapılabilir seviyeye yükseleceğini düşündüğü Türkiye, şu anki makro görünümü ile yabancı yatırımcıların da hedef noktaları arasında yer alıyor. Gayrimenkul açısından İstanbul'un daha popüler hale gelmesi, özellikle Körfez ülkelerindeki Türk ve yabancı sektör yöneticilerini uzun soluklu ve sağlam işbirlikleri kurulması doğrultusunda biraraya getiriyor.
 
Garantialsat Gayrimenkul Yatırım A.Ş. yönetici ekibi, bu yılın ilk yarısındaki yakın hedefleri hakkında çok memnun olduklarını belirtiyor ve ekliyor; ‘' Geçen yıl Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi ve “Cityscape Global 2012” ve “MIPIM 2013” organizasyonlarında Türkiye'nin ‘Onur Ülkesi' seçilmesi, gayrimenkul sektörümüzün uluslararası yatırımcılar nezdinde bir cazibe merkezi haline gelmesini sağladı. Bu organizasyonlar esnasında olgunlaşan görüşmelerde de, özellikle Dubai ve Katar merkezli fon şirketlerinin ortak yatırımlara olan ilgisinden ve işbirliği taleplerinden oldukça memnunuz. Mart'ın son haftası Dubai, Katar ve diğer Körfez ülkelerinde imza aşamasını tamamlayacağımız anlaşmalarla da ülkemize daha fazla yabancı güçlü fon girişini hedefliyoruz. Yerli yatırımcılar kadar yabancı yatırımcının da yaptığı büyük çaplı ortaklıklarda piyasadaki en iyi fiyat ve en yüksek kalite standardı ile “satın aldığı anda kazandığını” görmesini sağlayarak, karşılıklı güveni ve uzun soluklu işbirliğini garantilemiş oluyoruz. ‘' 
 
Amerikan finans kuruluşu Morgan Stanley, 2013 yılı başında yayınladığı raporda, Türkiye'nin kredi notunu 2012 yılında yatırım yapılabilir seviyeye ulaştıran Fitch Ratings'in diğer kredi derecelendirme kuruluşları tarafından da takip edileceği tahminine değinmiş ve ''Makro politikalar sağlam tutulmaya devam edilirse, diğer kredi derecelendirme kuruluşlarının da Fitch'i takip etmesi olasılığı var. 2013'te Moody's'in benzer bir adım atmasını bekliyoruz'' ifadelerini kullanmıştı. Gayrimenkul sektöründe yurtiçinde olduğu kadar yurtdışındaki geniş portföyü ile de tanınan Garantialsat Gayrimenkul Yatırım A.Ş. de  bu olumlu görünüm çerçevesinde kalıcı işbirliklerine ağırlık verilmesi gerektiğini vurguluyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2023'te hane halkı bütçesinden en fazla pay konuta ayrıldı
  • 11.06.2024 13:42

2023'te hane halkı bütçesinden en fazla pay konuta ayrıldı

Türkiye genelinde geçen yıl hane halklarının tüketim amaçlı harcamalarının en bü ...

Gurbetçiler Türkiye yolunda arabalı treni tercih ediyor
  • 11.06.2024 10:50

Gurbetçiler Türkiye yolunda arabalı treni tercih ediyor

Yıllık izinleri başlayan bazı gurbetçiler, araçlarını da yanlarında getirebildik ...

Türkiye, Via Carpathia Otoyol Projesi'nde işbirliğine hazır
  • 28.05.2024 10:09

Türkiye, Via Carpathia Otoyol Projesi'nde işbirliğine hazır

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Via Carpathia Otoyol Projesi'ni ...

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri
  • 29.04.2024 12:02

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri

Türkiye'de birçok antik kent bulunuyor. Bu kentlerden tüm dünyada bilinen kentle ...

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...