maritbet girişmaritbet
Garanti Koza, Akfil’e ait arsalarda yeni konut projeleri geliştirecek

Garanti Koza, Akfil’e ait arsalarda yeni konut projeleri geliştirecek

Garanti Koza İnşaat, ortağı olduğu Akiş Gayrimenkul ile birlikte, geçtiğimiz temmuz ayında geri kalan yüzde 49 oranındaki hissesini de satın aldıkları Akfil Tekstil’e ait arsalar üzerinde yeni projeler geliştirecek

 

Kaynak: Hürriyet Emlak

Garanti Koza İnşaat, ortağı olduğu Akiş Gayrimenkul ile birlikte, geçtiğimiz temmuz ayında geri kalan yüzde 49 oranındaki hissesini de satın aldıkları Akfil Tekstil'e ait arsalar üzerinde yeni projeler geliştirmeye hazırlanıyor. Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Murat Binark, Koza Şehir ve ile Çamlıca'da gerçekleştirecekleri lüks konut projesinin ardından, Akfil'e ait arsalar üzerinde yeni konut projeleri planladıklarını söyledi.

Garanti Koza, kendi sektöründe yaklayık 62 yıllık bir deneyime sahip, öncü bir inşaat firması. Garanti Koza kurulduğu dönemden buyana birçok önemli projeye başarıyla imza attı. Bu projeler içerisinde en önemli olanları Türkiye Büyük Millet Meclisi binası ve Seyhan Sulama Projesi.

Halen Doğu Avrupa, Rusya ve Orta Doğu'da müteahhitlik hizmetleri veren Garanti Koza, 62 yıldır, barajlardan ve HES'lerden tünellere ve sulama projelerine, havalimanlarına, metro ve karayollarına ve altyapı geliştirme tesislerine kadar birçok değişik projeye imza attı. Garanti Koza'nın uluslararası deneyimi Rusya, Romanya, Suudi Arabistan, Gürcistan, Türkmenistan, Bahreyn, Bulgaristan ve Kırgızistan'da yoğunlaşıyor.

Garanti Koza, lüks konutların, rezidansların ve endüstriyel yapıların inşası ve satışında da ön plana çıkıyor. 1980 yılından beri de gayrimenkul geliştirme sektöründe büyüme gösteren şirketin şu ana kadar inşaası devam eden ve tamamlanan projeleri arasında Akkoza, Koza Evleri, Koza Ispartakule Evleri ve Koza Plaza yer alıyor.

Çamlıca'ya lüks konut Şirket, Çamlıca'da 9 bin metrekarelik arsa üzerinde 10 bloktan oluşacak lüks bir konut projesine başladı. Murat Tabanlıoğlu'nun imzasını taşıyacak olan yeni Garanti Koza projesi, Çamlıca'da yer alan diğer konut projelerinden konsept olarak farklılaşarak geleneksel Türk mimarisi ve çağdaş çizgilerin sentezinden oluşacak. Projede yer alacak konutların en dikkat çekici yönü de satın alanların isteğine göre dizayn edilebilecek ve bahçe ve çatı dubleks alternatifleriyle satılabilecek olması.

Garanti Koza Grubu'nun son üç yıldaki yıllık ortalama cirosu 260 milyon dolar. 33 milyon dolarlık ödenmiş sermayeye sahip olan grup, son 10 yılda 1 milyar doların üzerinde tamamlanmış proje tutarına ulaştı. Garanti Koza bünyesinde 150'si mühendis olmak üzere toplam binin üzerinde personel çalışıyor. Hali hazırda elinde bulundurduğu işlerin toplam değeri 1 milyar doların üzerinde olan Garanti Koza, 2007 yılında Realty World Türkiye'yi satın alarak kendi emlak satış danışmanlığına da el attı. Realty World Türkiye bünyesinde  50 ofis ve 500 emlak danışmanı bulunuyor.

Ortaklık yapısı değişti Garanti Koza'nın yürüttüğü konut projeleri içerisinde en prestijli olanı ise hiç kuşkusuz 5 bin 500 konuttan oluşacak Akkoza projesi…İstanbul'un yeni cazibe merkezi Esenyurt'ta en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Akkoza'nın inşaası, Aralık 2007 tarinde başladı. Projenin inşaatı tüm hızıyla devam ederken, ortaklıkta kısa bir süre önce yeni bir yapılanmaya gidildi. Yeni yapılanmayla birlikte projenin 3'üncü fazını, Garanti Koza yapacak.  Koza Şehir, adıyla inşaa edilecek projenin inşa ve satışı, geçen mayıs ayında başladı. 

Akkoza konut projesinde, 1 ve 2'inci fazların inşaatı daha önce olduğu gibi yüzde 75 Garanti Koza ve yüzde 25 Akiş ortaklığında devam ediyor. Garanti Koza'nın 1 ve 2'inci fazlarda Akiş ortaklığıyla yürüttüğü Akkoza'nın 3'üncü fazını oluşturan 846 konuttan oluşan Koza Şehir ise, oldukça kapsamlı bir yaşam projesi.

Akfil arazilerinde proje geliştirecek Öte yandan Garanki Koza, geçtiğimiz günlerde Mermerci Ailesi'nden Akfil Tekstil'in kalan yüzde 49 oranında hissesini de alan Akkoza AŞ'de Akkök Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ak-İş Gayrimenkul ile birlikte yüzde 50'yer hisseye sahip.  Akfil'in 2008 yılında yüzde 51 oranında hissesini satın alan Akkoza AŞ, o dönem Akfil'in elindeki en değerli arazilerin de sahibi olmuştu. Akfil portföyünde çeşitli bölgelere yayılmış toplam 1 milyon 260 bin metrekare büyüklüğünde araziler yer alıyordu.

Bu arazilerin hiç kuşkusuz en derli olanı 1955 yılında faaliyete geçen Bakırköy'deki Akfil Tekstil Fabrikası'nın üzerinde yer aldığı 49 ve 15'er bin metrekare büyüklüğündeki iki parselden oluşan arsa. Bunun dışında yine Akkoza AŞ'nin portföyünde yer alan ve Akfil Tekstil'e ait iki değerli arsadan biri Hoşdere'de yer alıyor. Bu arsa 230 bin metrekare büyüklüğe sahip. Yaklaşık 48 bin metrekare büyüklüğe sahip diğer arsa ise Çamlıca'da yer alıyor. Akfil'in üç önemli arazisi üzerinde projeler geliştirmeyi planladıklarını belirten Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Murat Binark, Koza Şehir ve ile Çamlıca'da gerçekleştirecekleri lüks konut projesinin ardından yeni projelerin geleceğini söyledi. 

Koza Şehir'in yüzde 50'si satıldı Binark, Akkoza ve yeni başladıkları  Koza Şehir projesi hakkında şu bilgileri verdi: Koza Şehir'de yer alan gayrimenkullerin yüzde 30-35'ini daha projenin inşaatına başlamadan sattık. Şu an itibari ile Koza Şehir projesinin yüzde 50'si satılmış durumda.  Koza Şehir'de 1'in etapta 401, 2'inci etapta 445 olmak üzere toplam 846 konut inşa edilmesi planlanıyor.

Koza Şehir'de yer alan dairelerin satış fiyatı 130 bin ile 640 bin TL arasında değişiyor. Koza Şehir'in birinci etabınının Mart 2012 tarihinde tamamlanması planlanıyor. Bunun dışında Akkoza projesi genelinde 210 bin metrekarelik 4 katlı alışveriş merkezi, 100 mağazalık açık alışveriş alanı, okul, hastane, dinlenme alanı ve parkların yanı sıra 20 bin metrekare açık, 5 bin metrekare kapalı alana sahip spor kulübü Club İstanbul, 3 bin metrekare alana sahip 5 bin kişilik Festival Park ve 7 bin metrekarelik Akkoza Park bulunuyor. “

  • Etiketler:

Yorum Yaz