maritbet girişmaritbet
Form Temiz Enerji’ye Solarex Fuarı’nda yoğun ilgi!

Form Temiz Enerji’ye Solarex Fuarı’nda yoğun ilgi!

Global gelişmeleri ve yenilikleri uygulayıp; verimli ve temiz enerji çözümleri sunan Form Şirketler Grubu, yenilenebilir enerji ve aydınlatma sistemleri ile bu yıl 5. Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Solarex Fuarı’na Form Temiz Enerji şirketi ile katıldı

Global gelişmeleri ve yenilikleri uygulayıp; verimli ve temiz enerji çözümleri sunan Form Şirketler Grubu, yenilenebilir enerji ve aydınlatma sistemleri ile bu yıl 5. Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri  Solarex Fuarı'na Form Temiz Enerji şirketi ile katıldı.  12-14 Nisan tarihleri arasında yapılan fuarda Form Temiz Enerji; Sharp ve Canadian Solar'ın son nesil güneş panellerini  ve yeni kanun kapsamında lisanslı üretim için gerekli olan Saha Ölçüm Seti örnek uygulamasını sergiledi.

Alternatif enerji sektörünün en önemli buluşma noktası Solarex İstanbul, 12-14 Nisan 2012 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi'nde sektör liderlerinin buluşma noktası oldu. Uluslararası yabancı katılımcıların yanı sıra bir çok ülke de milli katılımlarla fuarda yer aldı. Çin, Almanya, İngiltere, İspanya, Bulgaristan, Yunanistan, Avusturya, Hollanda, Kanada, İtalya, Hindistan, Kore, Hong Kong, İran, İsviçre ve Amerika Birleşik Devletleri ülkelerinden resmi katılımların gerçekleştiği fuarda, Form Şirketler Grubu Form Temiz Enerji şirketi ile Sharp ve Canadian Solar'ın son nesil güneş panellerini  ve yeni kanun kapsamında lisanslı üretim için gerekli olan Saha Ölçüm Seti örnek uygulamasını sergiledi.

Türkiye'de en çok fotovolatik proje bitirmiş olan Form Temiz Enerji Şirketi fuarda, Türkiye referanslarını göstererek, ziyaretçilerden bu konuda yoğun ilgi gördü. Fuar ile ilgili değerlendirmede bulunan Form Temiz Enerji Şirketi Genel Müdürü Enis Behar; “bu sene fuara ilgi oldukça yoğun ve olumlu idi, geçen senelerin aksine genel bilgi almaya gelmiş kişilerin yerine ağırlıklı olarak projesi olan ve bunu uygulamaya geçirmek için doğru partner arayışında bulunan kişiler ve firmaların katıldıklarını gözlemledik” dedi.

Fotovoltaik sistemler alternatif ve doğaya yönelik tasarruflu çözüm sunuyor

Behar değerlendirmesine şöyle devam etti: “Sektörde güneş panelleri ile ilgili uygulama yapmış olan çok az firma olmasından dolayı ziyaretçilerin ana beklentilerinden biri gerçek iş deneyimi olan firmalar ile görüşmekti. Bu anlamda çözüm arayan şirketler için Form Temiz Enerji uygulamaları ile doğru adres oldu. Fotovoltaik sektörü, 500 kw altı serbest kurulum ve 500 kw üstü lisanslı uygulamalar ile ilgili kanunların da çıkmış olmasından dolayı oldukça hareketli bir yıl yaşamakta. Son olarak elektrik fiyatlarına gelen % 10 zamda bu ilgiyi arttırdı. Doğalgaza gelen % 20'lere yakın zam, elektriğe yakın zamanda ilave bir zam da gelebileceği beklentisi taşıyor. Bütün bu değişimler, fotovoltaik sistemlerin geri dönüşünü son derece makul noktalara getirmekte.”

Form Temiz Enerji Şirketi'nin fotovoltaik panellerde,  Dünyanın en büyük firmalarından Sharp ve Canadian Solar ile invertörler de ise Steca, SMA ve Fronius ile çözümler sunduklarını hatırlatan Behar; “bu bizim uygulamalarımızda çok geniş bir ürün gamı sağlıyor” dedi.  Bu firmaların büyük imalat boyutları sayesinde, 1 kw anahtar teslim kurulumu sistem maliyetini 1,500 € mertebelerinde yapabiliyor olduklarını belirten Enis Behar, “hali hazırda çalışan referanslarımız ve ekibimiz sayesinde de uygulama yapmak isteyen müşteriler için çok güvenilir bir çözüm sağlayıcı oluyoruz. 25 yıl çalışma garantisi verdiğimiz ürünlerimizi, 47 yıllık firma deneyimimiz ile de destekleyebiliyoruz” dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Solarex İstanbul Fuarı 7 Nisan'da kapılarını açıyor!
  • 07.03.2022 10:15

Solarex İstanbul Fuarı 7 Nisan'da kapılarını açıyor!

Avrasya’nın en büyük Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Sol ...

Taze hava ihtiyaçlarına tek çözüm: Lennox Paket Klima
  • 14.02.2022 17:30

Taze hava ihtiyaçlarına tek çözüm: Lennox Paket Klima

Form Şirketler Grubu çatısı altındaki Form Endüstri Ürünleri, lisanslı üreticisi ...

FORM’dan kanal tipi klimalara sterilizasyon özelliği!
  • 03.11.2020 10:07

FORM’dan kanal tipi klimalara sterilizasyon özelliği!

Form, yeni EUROFORM SAFELIGHT ürünüyle Kanal Tipi klimaların hava akışını daha g ...

Tekno Ray Solar, Solarex fuarında dev bir anlaşmaya imza attı!
  • 18.04.2017 11:06

Tekno Ray Solar, Solarex fuarında dev bir anlaşmaya imza attı!

Türkiye’nin en büyük EPC firması olan Tekno Ray Solar, Suudi/Mısırlı sermaye şir ...

Ankara Hızlı Tren Garı'na yüksek verimli ürünler!
  • 05.04.2016 11:47

Ankara Hızlı Tren Garı'na yüksek verimli ürünler!

Ankara Hızlı Tren Garı’nın iklimlendirme de tercihi yüksek verimli FORM ürünleri ...

Form Şirketler Grubu, Isk-Sodex ve Yapı Fuarı’na katıldı
  • 22.05.2014 10:22

Form Şirketler Grubu, Isk-Sodex ve Yapı Fuarı’na katıldı

Form Şirketler Grubu, fuarlara yeşil bina oluşumunu destekleyen, enerji verimlil ...