maritbet girişmaritbet
Fiyapı’nın patronu Fikret İnan üniversitesini kuruyor

Fiyapı’nın patronu Fikret İnan üniversitesini kuruyor

İstanbul'da Esenşehir, Beylikdüzü, Sancaktepe, Tuzla ve Bahceşehir'de, Kocaeli Gebze'de inşa ettiği ekonomik fiyatlı konut projeleriyle tanınan FiYapı'nın Başkam Fikret İnan üniversite kuruyor

İstanbul'da Esenşehir, Beylikdüzü, Sancaktepe, Tuzla ve Bahceşehir'de, Kocaeli Gebze'de inşa ettiği ekonomik fiyatlı konut projeleriyle tanınan FiYapı'nın Başkam Fikret İnan üniversite kuruyor. Fikret İnan Eğitim Vakfı tarafından Sakarya'da açılması planlanan İnan Üniversitesi'nin kurulmasına yönelik hazırlanan geniş kapsamlı başvuru dosyası bu ayın sonunda Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) sunulacak.

İnan Üniversitesi'nin YÖK'ün onayı ve Meclis'te kanunlaşmasının ardından 2011'in sonlarında resmi olarak kurulması planlanıyor.
Üniversitede ağırlıklı olarak mimarlık ve mühendislik alanında eğitim verilecek.
Fiyapı Başkanı Fikret İnan kurumun ticari bir üniversite olmayacağını, asıl amacın çok mezun vermek değil kaliteli mezun vermek olduğunu söyledi.
İnan, ağırlıklı > uygulamalı eğitim verileceğini kaydetti.

En büyük amaçlarının başta inşaat olmak üzere iş dünyasının ihtiyaç duyduğu özelliğe sahip insan kaynağını yetiştirmek olduğunu belirten Fikret İnan şöyle devam etti: "Temel alanlarda ilk iki yıl ortak eğitim verilecek, sonra öğrenciler yeterliliklerine göre program tercihi yapacak.
İsteyen öğrenci öğrenim giderleri için üniversiteye borçlanacak, mezun olup çalışmaya başladıktan sonra borcunu ödeyecek."

  • Etiketler:

Yorum Yaz