maritbet girişmaritbet
Firuzan Baytop'un Şantiye'de Olay Var kitabı raflarda yerini aldı!

Firuzan Baytop'un Şantiye'de Olay Var kitabı raflarda yerini aldı!

Firuzan Baytop'un, 50 yılı aşkın bir süreye yayılan uluslararası şantiye deneyimlerinden süzülen ders alınacak sıradışı öyküleri okuyucuya aktarmayı hedefliyor

Firuzan Baytop'un, 50 yılı aşkın uluslararası şantiye deneyiminden süzülen sıradışı öykülerden oluşuyor. “Bir şantiyede çalışmaya başladıkları andan itibaren mimarların, mühendislerin, teknisyenlerin başlarına neler gelir?” gibi sorulara yaşanmışlıklarla yanıt veren kitap, şantiyelerde çalışan kişiler için vazgeçilmez bir rehber olma niteliği taşıyor.

Yapı-Endüstri Merkezi'nin (YEM) yayıncılık faaliyetlerini yürüten YEM Yayın'ın, Firuzan Baytop tarafından kaleme alınan Şantiyede Olay Var! adlı yeni kitabı raflardaki yerini aldı. Kitap, 50 yılı aşkın bir süreye yayılan uluslararası şantiye deneyimlerinden süzülen, ders alınacak sıradışı öyküleri içeriyor.
 
Bir şantiyede çalışmaya başladıkları andan itibaren mimarların, mühendislerin, teknisyenlerin başlarına neler gelir? Ne gibi sorunlarla, olaylarla karşılaşabilirler? Bunları önceden kestirmenin elbette olanağı yok. Ancak kitap, öğretici ve akılda kalıcı kimi deneyimleri aktardığından, bu yönüyle, şantiyede çalışmaya başlayan kişiler için vazgeçilmez bir rehber olma niteliği taşıyor.
 
Firuzan Baytop, Türkiye'deki ve yurtdışındaki muhtelif yapı üretim süreçlerinde, farklı kurum ve kişilerle birlikte edindiği uygulama deneyimlerinden yararlanarak hazırladığı kitabında, özellikle genç meslektaşlarına şöyle sesleniyor: “Ben burada 53 yıllık şantiye yaşantımda başımdan geçen olayların ve karşılaştığım problemlerin örnek oluşturabilecek, sıra dışı bir bölümünü sizlere sunuyorum ki, şantiye yaşamına hazırlıklı olasınız, şaşırmayasınız ve de en önemlisi kendinize dersler çıkarasınız.”
 
Firuzan Baytop, Adnan Menderes'ten Celal Bayar'a, Üzeyir Garih'ten İshak Alaton'a kadar çok sayıda siyasetçi ve işadamının yanı sıra önemli mimar ve mühendislerle, işveren ve çalışanlarla paylaştığı ders alınacak öyküleri samimi ve kolay okunur bir dille aktarıyor.
 
Kitap, yazarın Şantiye Yönetimi, İnşaat Uygulamalarında Yanlışlar-Doğrular ve İnşaat Uygulamalarında Okullarda Öğretilmeyenler adlı kitaplarındaki bilgileri destekleyici anılardan oluşuyor, bu özelliği ile onların tamamlayıcısı niteliği taşıyor.
 
Yazar hakkında
1948 yılında GSA (bugün Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Birçok mimarlık yarışmasında mansiyon ve dereceler kazandı. İstanbul Belediyesi Saraçhanebaşı 1. Blok Apartmanı, Emlak Bankası Atatürk Bulvarı Blok Apartmanı, Bursa Çarşıları, Ataköy Plajı ve Ataköy 2. Kısmı inşa etti. 1965'ten 2000 yılı sonunda emekli oluncaya değin Alarko şirketinin yurtiçinde ve yurtdışında pek çok tesis yapımını yönetti. Halen Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde Malzeme Komitesi ve Mimarlıkta Malzeme dergisi Yayın Kurulu üyesi olarak çalışmakta, çeşitli üniversitelerde, toplantı ve seminerlerde konferanslar vermekte, mimarlık, inşaat ve şantiyecilikle ilgili araştırma ve kitaplar yayımlamaktadır. 
 
YEM Yayın hakkında
Mimarlık, yapı, inşaat mühendisliği, sanat alanında dergi, katalog ve teknik kitaplar yayımlayan YEM Yayın, Yapı-Endüstri Merkezi'nin önemli yapıtaşlarından biridir. YEM Yayın, 1973 yılından bu yana kesintisiz olarak sürdürdüğü çalışmalarıyla ülkemizin mimarlık yayıncılığı alanındaki önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Mimarlık ortamına kalıcı katkılarda bulunmak, düşünsel ve teknik konularda yaygın bir bilgi paylaşım ortamı sağlamak YEM Yayın'ın kuruluş amacını oluşturmaktadır. Mimarlık, şehircilik, kültürel miras, arkeoloji, fotoğraf, sanat, endüstri ürünleri tasarımı vb. konu başlıkları altında, bugün sayısı 200'ü aşkın ansiklopedi, sözlük, kitap, dergi, katalog vb. ürünleriyle YEM Yayın, profesyoneller için olduğu kadar bu konulara ilgi duyan tüm okurlar için de ayrıcalıklı bir yayınevidir. Eklenecek yeni başlıklarla yayın yelpazesini genişleterek hizmetlerini sürdürmek YEM Yayın'ın ana hedefidir. 
 
Yapı-Endüstri Merkezi “Yapı Dünyasının 45 yıldır Bilgi Merkezi”
1968 yılında kurulan Yapı-Endüstri Merkezi, 45 yıldır yapı dünyasına bilgi merkezi olarak hizmet vermektedir. YEM sektördeki üreticilerle, bu ürün ve hizmetlere ihtiyaç duyanları bir araya getirecek platformlar oluşturmakta, sektöre özel hizmetler üretmektedir. Bilgi hizmetleri ve sektörel araştırmalarla sektörü aydınlatan YEMAR, teknik, kültür-sanat yayınları ile YEM Yayın, yerli yabancı geniş yelpazede sektöre yönelik yayınların satışa sunulduğu YEM Kitabevi, yapı malzemeleri ve teknolojilerinin sergilendiği, bölgenin en büyük buluşmaları YAPI Fuarları - Turkeybuild, YEM Etkinlik ile gerçekleştirilen yıl bütününe yayılan organizasyonlar, yapı dünyasının bilgi portali yapi.com.tr, mimarlık ve tasarım yayın platformu mimarizm.com, ülkemizin en kapsamlı yapı ürün kataloğu Yapı Kataloğu, mimarlık, tasarım, kültür, sanat dergisi YAPI, sanal ortamdaki mimarlık müzesi mimarlikmuzesi.org, Tasarım ve Yenilikçi Malzeme Danışmanlık Merkezi Material ConneXion® İstanbul ve sektörün ihtiyacına yönelik oluşturulan diğer pek çok ürün ve hizmetle Yapı-Endüstri Merkezi yapı dünyasının temel taşlarını oluşturmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.yem.net
 
Yayın Evi Hakkında
YEM Kitabevi, yapı sektörüne hizmet üreten Yapı-Endüstri Merkezi bünyesinde, mimarlık, tasarım, kültür , sanat ve şehircilik yayınları alanında uzmanlaşmış Türkiye'deki tek kitabevidir.
 
Dünyanın dört bir tarafından getirilmiş 9000'i aşkın kitabı ile Türkiye'nin yapı sektörüne seslenen en zengin yayın portfoyünü dünyayla aynı fiyata okuyuculara sunar. Yapı Kitabevi'nde satılan İngilizce yayınlar Paris, Londra, Milano ve New York'taki kitabevleriyle aynı zamanda aynı fiyata satılmaktadır.
 

Yorum Yaz