maritbet girişmaritbet
Finans Merkezi'ne İngiliz desteği geliyor

Finans Merkezi'ne İngiliz desteği geliyor

Suzan Sabancı Dinçer, İngiltere ile Türkiye arasında 12 milyar dolarlık mevcut ticaret hacmini artırmanın önemli bir hedef olduğunu vurguladı.

İngiliz işadamlarını İstanbul'da ağırlamaya hazırlanan Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı ve Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, İngiltere ile Türkiye arasında 12 milyar dolarlık mevcut ticaret hacmini artırmanın önemli bir hedef olduğunu vurguladı.

İngiliz yatırımcıların artık siyasi sorular sormak yerine Türkiye'nin ne kadar farklılaştığından söz ettiklerini aktaran Suzan Sabancı Dinçer, İngiltere'nin özellikle finans merkezi çalışmalarına destek verdiğini belirtti.
Yarın düzenlenecek 2'nci İngiltere-Türkiye İş Forumu öncesinde bilgilendirme toplantısı öncesinde bilgi veren DEİK Türk-İngiliz İş Konseyi (TİİK) Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, küresel ekonominin yeniden şekillendiği dönemde, Türkiye'nin önemli finans ve yatırım merkezlerinden biri olma şansını yakalamak için İngiltere gibi, doğal müttefiklerle geliştireceği işbirliklerinin büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. “İngiliz yatırımcılarla konuştuğunuzda, Türkiye'nin ne kadar farklılaştığı gündeme geliyor. 

Artık siyasi sorular hiç gelmiyor” diyen Suzan Sabancı Dinçer, dünyanın en önemli finans merkezlerinden Londra'nın bu alandaki deneyimlerinin, İstanbul için önemli fırsat oluşturduğunu da vurguladı. İngiltere'den Türkiye'ye yönelik yatırım iştahının olduğunu dile getiren Suzan Sabancı Dinçer, “Ancak dünyada şu anda o kadar büyük sorunlar var ki, öncelikleri şu anda evdeki yangını söndürmek” diye konuştu.
 

En büyük mimarlık şirketi burada
TİİK Başkan Yardımcısı Remzi Gür ise, Avrupa'nın yavaş yavaş Türkiye'siz ticaretin olmayacağını anlamaya başladığını dile getirerek, İngiliz şirketlere “Siz sadece Türkiye'de değil, Türk işadamlarıyla üçüncü ülkelerde de çalışabilirsiniz” dediklerini aktardı. İngiltere'nin en büyük mimarlık grubu Foster&Partners'ın CEO'sunun şu anda İstanbul'da olduğunu bildiren Gür, bu temasların sonuçlarının önümüzdeki günlerde duyulacağını kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sinpaş Finans Şehir şimdiden yoğun ilgi gördü
  • 28.09.2017 15:21

Sinpaş Finans Şehir şimdiden yoğun ilgi gördü

Sinpaş Yapı, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin yanı başında, az katlı mim ...

Finans Merkezi'nin 1,5 yılda değeri 800 milyon TL arttı!
  • 01.04.2017 10:09

Finans Merkezi'nin 1,5 yılda değeri 800 milyon TL arttı!

İnşaatı devam eden İstanbul Finans Merkezi'nin değeri 18 ayda 800 milyon TL arta ...

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Finans Merkezi'ni Cityscape'de tanıttı
  • 08.09.2015 17:27

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Finans Merkezi'ni Cityscape'de tanıttı

Bu sene ‘United Nations of Ağaoğlu’ mottosu ile Cityscape’de dikkat çeken Ağaoğl ...

Sarphan Finans Park'ın VIP 300 Ofisleri satışta!
  • 22.01.2015 11:56

Sarphan Finans Park'ın VIP 300 Ofisleri satışta!

Ataşehir'de Finans Merkezi'nin kalbinde yer alan Sarphan Finans Park'ın merakla ...

Finans merkezinde geri sayım başladı
  • 04.07.2014 10:39

Finans merkezinde geri sayım başladı

Ataşehir’deki Finans Merkezi’nin ilk projesi olarak yükselen Sarphan Finanspark’ ...