maritbet girişmaritbet
Fikret İnan'dan flaş açıklama!

Fikret İnan'dan flaş açıklama!

FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Mütekabiliyet Yasası'nın çıkması ile sektörün hareketlendiğini ve bir yıl içinde konut fiyatlarının yüzde 50 artacağını söyledi

 FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Mütekabiliyet Yasası'nın çıkması ile sektörün hareketlendiğini ve bir yıl içinde konut fiyatlarının yüzde 50 artacağını söyledi.

 
FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Türk vatandaşlarına konut alımında tapu vermeyen ülkelerin vatandaşlarının Türkiye'den konut almalarını sağlayan Mütekabiliyet Yasası ile ilgili ntvmsnbc'ye değerlendirmelerde bulundu. İnan, "Sistemin oturması ile 2013'ün ikinci çeyreğine kadar konut fiyatlarında yüzde 50'ye varan artışlar olacağını öngörüyorum" dedi.
 
Sektörde fiyatların genel olarak artacağını belirten FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, "Piyasa aynı psikoloji ile hareket ettiği için alım dalgası geldiğinde herkesin gayrimenkulleri değerleniyor. FİYAPI'nın fiyatları da bu doğrultuda artacak" ifadesini kullandı.
 
İnan, FİYAPI'nın yabancılara yönelik çalışmaları ve Diyarbakır'da gerçekleştirecekleri yeni proje hakkında da bilgi verdi.
 
FİYAPI'nın satış rakamı hedefi nedir?
 
"Yurtdışında özellikle Arap ülkelerinde görüşmelerimiz başladı. İzmir Dikili'de Adamız var. İlk etapta Ada ile ilgili görüşme yaplmak istiyoruz. Onun dışında İstanbul'daki projelerimizdeki ticari üniteler ve otel projemiz için görüşmeler yapacağız. Aynı zamanda Diyarbakır'daki projemiz için de görüşmelerimiz olacak. Bu ülkelerden 'Biz araziyi alalım, ortak inşaat yapalım' gibi teklifler de gelmeye başladı. Önümüzdeki dönem, bu nedenle hareketli geçecek."
 
Bu ülkelerde ofis açacak mısınız?
 
"Süreç daha çok yeni, gerekirse açacağız. Şirketimizde Arapça bilen personel ile ayrı bir departman kurup çalışma yapmak istiyoruz."
 
Diyarbakır'daki yeni projeniz hakkında bilgi verir misiniz?
 
"Yer belli ancak daha arazinin alımını gerçekleştirmedik. İstanbul'daki projelerden daha gösterişli bir proje olacak ve Diyarbakır'a yeni bir vizyon kazandıracak. Karma ve özel bir proje olacak. Ticari alanlar, ofis ve konutlardan oluşacak. Birkaç ay içinde detayları açıklayacağız."
 
Kırıkkale, Sakarya'da projeleriniz devam ediyor. Diğer illerde de projeler olacak mı?
 
"Değişik illerde projelerimiz sürecek. Ankara'da arayışlarımız sürüyor. Konya'da belli bir noktaya geldik. Bu iller, masamızda ve gündemde olan iller."
 
Kentsel dönüşüm alanlarında proje gerçekleştirecek misiniz?
 
"Çok yorucu bir iş. Gereğinden fazla rekabet var. Belli bir oranın üzerinde oran vererek piyasa yükseltiliyor. Değeri olmayan bir malı, değerinden fazlaya almak beni rahatsız ediyor. O nedenle, şu an için FİYAPI olarak bir proje gerçekleştirmeyi düşünmüyoruz."
 
ntvmsnbc

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şubat'ta 124 bin 549 adet konut satıldı
  • 13.03.2026 11:54

Şubat'ta 124 bin 549 adet konut satıldı

Türkiye'de Şubat ayı içerisinde ilk el konut satışları 37 bin 785, ikinci el kon ...

Ege Yapı'nın 60 ay 0 faiz kampanyası ile 60 günde 60 satış
  • 10.03.2026 16:30

Ege Yapı'nın 60 ay 0 faiz kampanyası ile 60 günde 60 satış

Ege Yapı’nın 20. yılı kapsamında hayata geçirdiği 60 ay vadeli faizsiz ödeme mod ...

İstanbul Ataşehir TOKİ konutları teslim edildi
  • 27.02.2026 15:39

İstanbul Ataşehir TOKİ konutları teslim edildi

TOKİ tarafından İstanbul Ataşehir Şerifali Çiftliği 1. Etap'ta yapımına başlanan ...

RAMS Park House Maslak’ta 48 ay sıfır faiz imkânı
  • 25.02.2026 15:41

RAMS Park House Maslak’ta 48 ay sıfır faiz imkânı

RAMS Türkiye’nin yeni projesi RAMS Park House Maslak’ta, 3 milyon 900 bin TL’den ...

Ocak ayında toplam 111 bin 480 konut satıldı
  • 19.02.2026 14:18

Ocak ayında toplam 111 bin 480 konut satıldı

Türkiye genelinde 2026'nın ilk ayında ilk el konut satışları 34 bin 69, ikinci e ...