maritbet girişmaritbet
Fer Yapı, 6 aya 3 proje sığdırdı, yabancılara kapıyı açtı

Fer Yapı, 6 aya 3 proje sığdırdı, yabancılara kapıyı açtı

Kartal, Bomonti ve Altınyıldız fabrikası üzerinde 3 projeye hazırlanan Fer Yapı, kısa sürede kurduğu ortaklıklarıyla dikkat çekiyor. Bomonti’de Sinpaş GYO ve Altınyıldız arazisi için Boyner Grubu’yla ortaklığı olan Fer Yapı’nın kurucu ortağı Ramadan Kumova, Boyner Grubu ile ortaklıklarının arkasında ‘öğrencilik yıllarının’ yattığını söylüyor. Kumova, yabancı yatırımcılarla ortaklığı da kapsayan görüşmeler yaptıklarını vurguluyor.

 

Kaynak: Meltem Kara / Hürriyet

EROĞLU Yapı'dan ayrılan Ramadan Kumova tarafından 2009 yılında kurulan Fer Yapı, şu anda Kartal, Bomonti ve Altınyıldız Fabrikası üzerinde 3 projeye hazırlanırken, ortaklıklarıyla da dikkat çekiyor. Kısa sürede Bomonti'de Sinpaş GYO ile hasılat paylaşımı anlaşması yapan ve Boyner Grubu'nun Altınyıldız fabrikasında gerçekleşecek proje için ortaklık kuran Fer Yapı'nın kurucu ortağı Ramadan Kumova, Boyner Grubu ile ortaklıklarının arkasında ‘öğrencilik yıllarının' yattığını söylüyor. Sektörde B+ projelerle ile yer almayı hedefleyen ve ucuz konuta girmek istemeyen Fer Yapı'nın hedefleri arasında Anadolu'da alışveriş merkezi projeleri bulunurken, ofis ve lojistik alanında da projeleri olacak. Fer Yapı, bundan sonraki dönemde yurtdışından ortaklıklara da yönelecek.  

Kapıyı aralayacağız
Cem Boyner ile tanışmalarının eskiye dayandığını söyleyen Ramadan Kumova, ortaklığın hikayesini şöyle anlattı: “Boğaziçi Üniversitesi'nde okurken, İnşaat Kulubü'nün de başkanıydım. Bu konuda düzenlenen bir konferansa o dönem TÜSİAD'a başkanlık yapan Cem Boyner'i davet ettik. Bu konferans çok ses getirdi ve arkasından ikincisini düzenledik. Yani, Cem Boyner'le tanışıklığımız öğrencilik yıllarıma dayanıyor. Proje için teklifi biz yaptık, projeyi nasıl yapacağımızı anlattık ve aynı noktalarda birleştik. Ortak hareket etme kararı aldık. Bizim amacımız Boyner Grubu'na gayrimenkulu sevdirmek. Boyner Grubu'nun bundan sonra gayrimenkule daha sıcak bakması, sanayiciliğin yanına gayrimenkul getirmesi için kapıyı aralıyacağız gibi duruyor.”
 
Bomonti şubatta gelecek
Altınyıldız Fabrikası arazisinde yapılacak proje için şu anda çalışmaların devam ettiğini ifade eden Ramadan Kumova, şunları söyledi: “Anket çalışmaları yapıldı. 2'si yurtdışından olmak üzere 4 mimari grup üzerinde çalışıyor. Proje henüz netlik kazanmadı. Karma proje olacak. Otel, ofis ve rezidanslardan oluşacak. Projeyi nisan ayına yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu projelerinin yanı sıra Kartal'da ve Bomonti'de Sinpaş GYO ile hasılat paylaşımı yoluyla proje gerçekleştireceğiz. Bomonti'de ilginç bir mimari ile çıkacağız. Olumlu tepkiler aldık, şubatta bu projeyi çıkaracağız.”
 
Yabancı ortak görüşmeleri
Yurtdışından yatırımcılarla görüştüklerini de açıklayan Ramadan Kumova, şöyle konuştu: “Hem yurtdışında proje geliştirme anlamında tecrübeli hem de yatırım kabiliyeti olan gruplarla görüşüyoruz. 6 aya 3 proje sığdırdık, bundan sonraki dönemde özellikle yabancı ortaklık konusunda daha aktif olacağımızı düşünüyorum. Türkiye'de proje geliştirmek asıl hedefimiz. Yabancı yatırımcılarla birlikte konut ve ofis üzerine çalışacağız.”
 
Alışveriş merkezi için Anadolu'ya yönelecek
ALIŞVERİŞ merkezi projeleri hakkında bilgi veren Ramadan Kumova, “Bu projeleri İstanbul dışı için düşünüyoruz. Anadolu'da organize perakende pazarında ciddi bir boşluk var. İç Anadolu' bazı projelerimiz olacak” dedi. Anadolu şehirlerinde stadlarında şehrin merkezinde olduğunu anlatan Kumova, “Kentsel dönüşüm hareketi içerisinde stadlar da önemli yer tutuyor. Bu konuda da ilgilendiğimiz projeler var” diye konuştu.
 
Ucuz konutta rekabet büyük
FER Yapı'yı kurarken konut pazarında yer almayı hedeflediklerini kaydeden Ramadan Kumova, “Şu anda kendimizi konumlandırdığımız yerin en üstünden başladık. Ucuz konuta girmeyiz, orada rekabet sert” diye konuştu.
  • Etiketler:

Yorum Yaz