maritbet girişmaritbet
Faruk Kavurmacı: Yeni yılda gayrimenkul dünyası önemli fırsatlar sunacak!

Faruk Kavurmacı: Yeni yılda gayrimenkul dünyası önemli fırsatlar sunacak!

2013 yılının inşaat sektörü için önemli bir yıl olacağını belirten Ömer Faruk Kavurmacı’ya göre sektör, 2015 yılına kadar yurtdışı kurumsal yatırımcılara açılması için önemli fırsatlar yakalayacak

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, 2013 yılının inşaat sektörü için önemli bir yıl olacağını belirterek, 2015 yılına kadar inşaat ve gayrimenkul sektörünün yurtdışı  kurumsal yatırımcılara açılması için önemli fırsatlar yakalayacağını söyledi. Fırsatların doğru değerlendirilmesiyle bu yıllarda ve sonrasında inşaat ve gayrimenkul sektörünün sürdürülebilir yüksek  büyüme oranları yakalayabileceğini anlatan Kavurmacı, konut kredi faiz oranlarının düşmeye başlamasının ise iç piyasada gayrimenkule olan talebi artıracağını vurguladı. 

Bugüne kadar Türkiye'ye küçük ve orta ölçekli fonlar yatırım yapabiliyordu. Bu fonların karlılık beklentileri  çok yüksek oranlardadır. Büyük fonlar ise çok daha uygun maliyetli fonlama yapabilmekteyken mevzuat gereği Türkiye'nin kredi notundan dolayı bize yatırım yapamıyorlardı. Şimdi bu not artışından dolayı büyük fonların uygun maliyetli finansman çözümleri bizim önümüze açılmış oldu. Bu hem sektörün, hem de  Türkiye'nin yatırım yapılabilirliğinin önünü açan, ülkemizin genel potansiyelini de olumlu yönde etkileyen en önemli gelişmeydi. 
 
Dönüşümde planlama yapılmalı
 
Kentsel dönüşümde arz miktarı ve fiyatlamanın dönüşümün gerçekleşeceği bölgelerin realitesi ile örtüşecek şekilde yapılandırılması gerektiğini, aksi taktirde yapılan projelerin satış süreçlerinin çok uzayabileceğini dile getiren Kavurmacı, “Kentsel dönüşüm sektörün olumlu etkenlerinden bir tanesi. Ancak bunun belirli bir planlama ile arz fazlasına yol açmadan sürdürülmesi lazım diye düşünüyoruz” dedi. Yabancılara konut satışında uygulamanın hızlandırılması gerektiğini ve ayrıca yabancıların Türkiye'de oturum izinleri ile ilgili konut alanlarını destekleyici yeni argümanların geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Kavurmacı,  şunları söyledi:
 
“Olayların global konjonktürün gösterdiği bir gerçek var: Türkiye önümüzdeki 10 yılda makro planda gelişmeye devam edecek gibi görünüyor. Akıntı ve rüzgar hareket yönümüze doğru… Bize düşen bu trendin sürdürülebilirliğini sağlamak için emek verdiğimiz sektörlerde en iyi performansı gösterebilmek. Dünya standartlarında projeler ortaya koyarak global kurumsal yatırımcıların ilgisini ve talebini çekebilmektir.” 
 
İki projeye devam edecek
 
2013 yılında  KoruFlorya projesinidevam ettireceklerini belirten Kavurmacı, projeyi 2013'ün Aralık ayında sahiplerine teslim etmeyi hedeflediğini anlattı. Kavurmacı ayrıca, Ayazağa'da 435dönümlük Evyap arazisi üzerine “Vadi İstanbul” isimli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, Vadi İstanbul toplam 1.180.000 metrekarelik inşaat alanı ile Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olduğunu sözlerine ekledi. 
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri
  • 29.04.2024 12:02

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri

Türkiye'de birçok antik kent bulunuyor. Bu kentlerden tüm dünyada bilinen kentle ...

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...