maritbet girişmaritbet
Faizde getiri yok, en iyi yatırım konut

Faizde getiri yok, en iyi yatırım konut

Enflasyon 2010 yılında 12 aylık ortalamaya göre % 8.5 artış gösterdi. 2011'de enflasyon hedeflemesinin ve küresel toparlanmanın devam edeceğini düşünüyorum. Siyasi belirsizlik ve enflasyonist baskı olmazsa iç talep dengeli bir şekilde canlılığını koruyacaktır

 

PROPA İnşaat İcra Kurulu Başkanı Can Reşit özçiçek, bu dönemde en iyi yatırım aracının konut olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Enflasyon 2010 yılında 12 aylık ortalamaya göre % 8.5 artış gösterdi. 2011'de enflasyon hedeflemesinin ve küresel toparlanmanın devam edeceğini düşünüyorum. Siyasi belirsizlik ve enflasyonist baskı olmazsa iç talep dengeli bir şekilde canlılığını koruyacaktır." özçiçek, bankaların aylık net mevduat faizinin yüzde 5.50 ile yüzde 6.50 arasında olduğunu hatırlatarak, arlık banka faizlerinin getirişinin yok denecek kadar az olduğunu vurguladı. Konut alımının banka faizlerinin aksine oldukça kârlı bir yatırım olduğunu belirten özçiçek, bu durumun sebeplerini işe şöyle açıkladı:

"Arsa maliyetleri oldukça yüksek ve artmaya devam ediyor. Artan inşaat maliyetleri henüz konut fiyatlarına yansımadı.
Mortgage faizleri ise tarihinin en düşük seviyelerinde. Bu yüzden konut almak için en uygun dönemin içindeyiz. Konut fiyatlarının bundan sonra gidecek tek yönü var, o da yukarı."

  • Etiketler:

Yorum Yaz