maritbet girişmaritbet
Facebook Türkiye'de ofis açacak!

Facebook Türkiye'de ofis açacak!

Silikon Vadisi ziyaretinin ikinci gününde Gül Google’ın teknolojik gözlüğünü inceledi, insansız araçla korumaları atlatıp otobana çıktı. Facebook yönetimi ise Türkiye’de ofis açma sözü verdi

 

Silikon Vadisi ziyaretinin ikinci gününde Gül Google'ın teknolojik gözlüğünü inceledi, insansız araçla korumaları atlatıp otobana çıktı. Facebook yönetimi ise Türkiye'de ofis açma sözü verdi
 
San Francisco'nun kalbinin attığı Silikon Vadisi'ndeki Cumhurbaşkanlığı turu Google, Facebook ve Microsoft gibi alanının en büyük firmalarının üslerine yapılan ziyaretle ikinci gününü tamamladı. İlk günkü ziyarette Apple ile görüşülmüştü. Google brifingiyle başlayan güne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şirketin yeni nesil gözlüğü ve insansız sürülebilen otomobildeki seyahati damgasını vurdu. Google'ın iki kurucusundan biri olan Sergy Brin'in yeni teknolojileri anlatmasının ardından gözlüğü (Google Glass) deneme fırsatı bulan Cumhurbaşkanı Gül, “Hafif yukarı doğru bakıldığında bir ekran beliriyor. Oradan da bir video izleniyor, etkileyiciydi. Birçok farklı uygulama da yapılabiliyor” diyor.
 
Korumaları atlattılar!
 
Bir yanda voleybol oynayan diğer tarafta çamaşırlarını yıkayan Google çalışanlarının arasından Gül ile Brin ikilisi bahçedeki ‘insansız otomobile' ulaştığında planların dışında bir gelişme yaşanıyor. Sergy Brin, Cumhurbaşkanı Gül'e otomobili anlatırken “Gezelim mi?” diyor. Gül'ün “İyi olur” demesinin ardından Hayrünnisa Gül'le birlikte üçlü arka koltukta, iki Google çalışanı ön koltukta yolculuk başlıyor. Korumalar hazırlıksız yakalanıyor, güvenlik krizi de beraberinde geliyor. Gül, birçok koruması yanında olmadan 20 dakikalık bir yolculuk yapıyor. “Kısa bir tur atıp döneceğimizi düşünmüştüm ama bir anda otobana çıktık” diyen Gül, trafikte yaklaşık 130 kilometre hızda yol aldıklarını anlatıyor. Gül bu deneyimi “Müthiş” diyerek tanımlıyor. Gül, Sergy Brin'in her sabah işe bu otomobille geldiğinin de bilgisini veriyor.
 
TÜRKİYE'DE OFİS AÇACAKLAR
 
Tüm bu görüşmelerin ardından bilgi veren Cumhurbaşkanı Gül, “Şunu gördüm ki büyük şirketler Türkiye'yi çok yakından takip ediyor. Türkiye'de olmayan şirketler (Apple, Facebook) en kısa sürede Türkiye'de ofis açacağını iletti. Tüm firmalar en çok FATİH'le (öğrenciye tablet PC projesi-8 milyar dolarlı iş) ilgileniyorlar. Açıkçası bu kadar ilgili olduklarını tahmin etmezdim. Ama tabii ki tablet işinde Türkiye'nin çıkarları düşünülerek karar verilecek. Bu mal satın alımı gibi olmayacak. Paketi alıp, uygulamak yok. Üretim ve stratejik bakış aranacak” diyor.
 
Microsoft ‘Slate şov' yaptı FATİH'e ilgi şaşırttı
 
Facebook sonrası durak Seattle merkezli yazılım devi Microsoft'un 3.000 mühendise ev sahipliği yaptığı Silikon Vadisi'ndeki Ar-Ge merkezi. Şirketin Başkan Yardımcısı Dan'l Lewin, başta FATİH projesi olmak üzere Tükiye'de önüzmüzdeki dönemde birçok projenin içinde yer almak adına ne gerekiyorsa yapacaklarını mesajını veriyor. Lewin, Microsoft'un Türkiye'de bir Ar-Ge merkezi kurması adına da görüşmelerin başlatılması için harekete geçeceklerini ifade ediyor. Sunumda eğitim içeriğinden oldukça etkilendiğini belirten Gül'e şirketin Slate adlı tableti de gösteriliyor. Bu arada yeni teknolojiler tarafında da tek ekranda aynı anda iki farklı görüntüyü veya yazıyı gösteren uygulama tanıtılıyor. İngilizce bir metin dosyası görülen ekranı hafif yatırdığınızda Türkçesini okuyabildiğiniz, iki farklı fotoğrafı aynı hareketle tek ekrana sığdırabilen bu teknoloji Cumhurbaşkanı Gül'ün oldukça ilgisini çekiyor.
 
Facebook ofis açıyor
 
Google'ın ardından Facebook ziyaretine geçiliyor. Bu kez karşılayan Google'daki gibi kurucu Mark Zuckerberg değil. Balayındaki Zuckerberg'in yerini Türkiye'ye tatil için oldukça sık gelip gittiğini anlatan sosyal medya devinin 2 numarası (COO) Sheryl Sandberg alıyor. Kullanıcı tabanlı sistemin gelişmesi için yeni planlar peşinde koşan şirketin Türkiye'de çok yakında ofis açacağı bilgisi veriliyor. Bir not... Türkiye'de 32 milyona yakın Facebook kullanıcısı var dünyada toplam 900 milyona ulaşıldı.
 
Beşiktaş esprisi...
 
Facebook turunda şirketin kara tahtaya tebeşirle yazıların yer aldığı bölümde ÇARŞI (Beşiktaş) yazısı Cumhurbaşkanı Gül'ün dikkatini çekiyor. Gül, Facebook çalışanlarına dönerek, “Benim futbol takımım da (Beşiktaş) burada” diyor.
Sandberg'e halka açılma sonrası şok düşüş yaşanan hisselerin performansından memnun olup olmadığı soruluyor. Sandberg hedefleri doğrultusunda ilerlediklerini ifade ediyor.
 
Brooks Brothers'dan alışveriş yaptı
 
Cumhurbaşkanı Gül ABD ziyaretinin Şikago ayağında ünlü ABD'li giyim mağazası Brooks Brothers'tan alışveriş yaptı. Chicago Tribune gazetesi, Gül'ün Michigan Avenue'daki mağazayı tercih ettiğini yazdı. 1818'de kurulan Brooks Brothers ABD'nin en eski erkek giyim zinciri. John F. Kennedy'den Barack Obama'ya birçok ABD başkanının tercihi olan Brooks Brothers, George Clooney gibi Hollywood aktörlerinin de tercihi. 
 
Cumhurbaşkanı ‘merkez'den tweet attı
 
Cumurbaşkanı Abdullah Gül, kendisinin de zaman zaman mesajlarını paylaştığı sosyal paylaşım sitesi twitterin San Francisco kentindeki merkezini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül'ü, Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Dick Costolo, Kurucu Başkan Jack Dorsey ve şirketin Türk çalışanı Aslı Sayitoğlu karşıladı. Gül, Twitter binasındayken eşi Hayrunnisa Gül, geziye katılan gazeteciler ve Twitter görevlileriyle çektirdiği fotoğrafları da twitter hesabından paylaştı. Gül, “Şu an Twitter binasındayız. Türkiye'den bizimle beraber gelen gazetecilerle birlikteyiz” dedi.
 
Milliyet

Yorum Yaz