maritbet girişmaritbet
Eylülde 10 bin yeni konutun lansmanı yapılacak!

Eylülde 10 bin yeni konutun lansmanı yapılacak!

Gayrimenkul şirketleri yaz aylarını mevcut proje satışlarıyla geçirirken eylül ayını iple çekiyor. Eylülden itibaren yılın son çeyreğinde 10 bine yakın konut satışa çıkacak

 

İstanbul'un yanı sıra Ankara'nın en büyük projesi de eylülde lanse edilecek. Yeni lanse edilecek projeler arasında 15 bin kişilik kasaba planlayan şirketler de var
 
Gayrimenkul sektöründe haziranda okulların kapanması ardından temmuzda yaz tatillerinin start alması ve Ramazan'ın başlamasıyla kapanan 'perde', eylülde yeniden açılıyor. Hem de bu kez daha iddialı ve dev projelerle.... Yaz aylarını mevcut projelerinde satışlarla ve durgun geçiren şirketler boş durmadılar. Yeni araziler üzerinde dev projeler tasarladılar.. Şimdi ise projelerin detaylarıyla ilgileniyor, son rötuşları yapıyorlar 
 
Ön talep almaya başlayanlar var 
 
Markalı konut projeleri, eylülde yapacakları lansmanın hemen ardından satışlara da başlayacak. Bazı şirketler şimdiden kendi portföylerindeki müşterilere bilgilendirme mailleri geçerek ön talep topluyor. Bazıları ise uzun zamandır çalışmalarına devam ettikleri yeni projelerde gizemi koruyarak eylüle kadar beklemeyi tercih ediyor. Eylül'de başlayacak projeler arasında butik konseptteki villa projelerinin yanı sıra bin konutun üzerinde dev projeler de yer alıyor. Yeni lanse edilecek projeler arasında Halkalı gibi yerlerde ekonomik konut özelliği taşıyanlarda var, Çamlıca gibi merkezi yerde lüks konut ta Ankara 'da şehrin en büyük projesi olan da... 
 
Elmak Konut ta boş durmadı 
 
Gayrimenkul geliştirme şirketleri yeni projeler üzerinde çalışırken Emlak Konut GYO da boş durmadı. Yaz döneminin olmasını fırsat bilerek beş arsa satın alan Emlak Konut, bu yıl içinde bu arsalar da projeler geliştirerek yeni konut arzına aracılık edecek.
 
Çamlıca'ya bin konut geliyor
 
Dubai merkezli gayrimenkul şirketi Emaar, Çamlıca'da bin konutluk projeye başlıyor. Satışlarına eylülde başlanacak ve adı henüz koyulmayan projede ayrıca 145 bin metrekarelik AVM de yer alacak. Projenin rezidans bölümü 58 ile 300 metrekare arasında değişecek dairelerden oluşacak. Dairelerin metrekare fiyatının 3 bin 500 ile 4 bin dolar arasında değişecek. Projedeki daire fiyatları 205 bin dolardan başlayacağı proje 2015'te tamamlanacak. Projede ev sahiplerine Beyoğlu ve Nişantaşı tarzı ev seçenekleri sunulacak. Projenin içinde Dubai merkezli The Adress Oteli de hizmet verecek. Alışveriş merkezinde ise penguenlerin olduğu yer altı hayvanat bahçesi bulunacak. Proje genelinde 15 bin kişinin yaşaması ve çalışması bekleniyor.
 
Dumankaya Miks 30 ayda teslim edilecek
 
Dumankaya İnşaat'ın Emlak Konut GYO ile Halkalı Atakent'te ortak yaptığı Dumankaya Miks projesinde eylülde satışlara başlanacak. 121 bin metrekare inşaat alanına sahip projede 657 konut ve 72 işyeri ve 7 ofis alanı olacak. Proje 30 ayda teslim edilecek. 2 yüksek kuleden oluşacak projede 39 ile 41 metrekare aralığında stüdyo daireler, 56 ile 135 metrekare aralığında 1+1 daireler ile 97 ile 99 metrekare aralığında 2+1 daireler yer alacak. Proje bölgede yapılacak Temapark ve göl manzarasına hâkim olacak. Projede banka, restoran, eczane, terzi, kuru temizleme, alışveriş alanı, mağazalar ve home ofislerden meydana gelen 26 ile 3 bin 133 m2 aralığında değişen ticari üniteler de bulunacak. 250 metrekarelik açık yüzme havuzu ve havuz başı lüks restoran da projede yer alacak. Projedeki tüm dairelerde; bir dokunuşla, enerji kullanımını en aza indirebilme imkanı sağlanacak. Klima, perde, musluk ve eğlence sistemleri tek bir tuşla yönetiliyor.
 
Fikirtepe'de ilk kazmayı vuracak
 
Teknik Yapı, eylül ve sonraki aylarda iki dev projeye start verecek. Projelerden ilki Halkalı'da Bahariye Mensucat'ın eski arsası üzerine yapılacak. Bu projenin lansmanının ardından ise kasım aralık aylarında kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak olan Fikirtepe projesine başlanacak. Teknik Yapı yetkilileri yılsonuna kadar bu iki projeye başlayacaklarını açıklarken iki projede toplam 3 bin konutu satışa sunacaklarını anlattı.
 
Boğaz'a 'Teras'tan baktıracak
 
AntYapı, Beylerbeyi'nde villa ve konutlardan oluşacak butik bir projeye başlıyor. Eylülde lansmanının yapılması hedeflenen ve Ant Teras adını taşıyacak projede 130 villa ve konut yer alacak. Küplüce bölgesinde hayata geçirilecek yatırımın 300 milyon doları bulacağı öğrenildi. 60 dönüm arazi üzerinde geliştirilecek proje 2014'te teslim edilecek. Projedeki dairelerin önemli bir bölümü Boğaz manzarasına hakim olacak.
 
Maslak sonunda başlıyor
 
Avrupa Konutları, Ispartakule projesini de teslim ettikten sonra Maslak'ta merakla beklenen projesine start vermeye hazırlanıyor. Çalışmaları uzun zamandan beri devam eden proje yine aynı adı taşıyacak. Projede 520 dairenin yer alacağı öğrenilirken lansmanın hemen ardından satışlara başlanması hedefleniyor.
 
Ankara'nın en büyük projesi olacak
 
Sinpaş Yapı, İstanbul ve Gaziantep'teki projelerinin ardından eylülde Ankara'nın en büyük projelerinden biri olacak ve Altın Oran adını taşıyacak projenin lansmanına hazırlanıyor. 18 milyon metrekare arazi üzerinde yapılacak ve şehrin en büyük konut projelerinden Altınoran projesin şehrin ikon projelerinden biri olması hedefleniyor. Projedeki fiyatlar henüz belirlenmedi. Ancak Ankara'nın en merkezi yerlerinden birinde bulunması nedeniyle konumu dolayısıyla avantaja sahipken şehrin kentsel dönüşüm projelerinden biri de olacak.
 
Demir Romance'da lansman fiyatına satış
 
Demir İnşaat'ın Beylikdüzü'nde hayata geçirdiği Demir Romance'ta ön talep süresince metrekaresi 2 bin 200 TL'den başlayan fiyata satılıyor. 8 blokta toplam 908 konut ve 60 ticari birimden oluşan projede resmi satışların eylülde başlaması planlanıyor. 2015'te teslim edilecek projede, 1+1'den 4.5+2'ye kadar çeşitli daire seçenekleri yer alıyor. Toplam 159 bin 211 brüt metrekarelik inşaat alanı ve 35 bin metrekarelik arazide hayata geçirilen projede yeşil alanlara 20 bin metrekare, sosyal kulübe ise 5 bin 141 metrekare ayrılıyor. Projedeki sosyal kulüpte açık ve kapalı havuz, iki tenis kortu, basketbol sahası, squash, dans eğitim merkezi, hamam, sauna, şok duş ve buhar odası gibi imkânlar yer alıyor.
 
Emlak Konut beş arsa aldı
 
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul'da 5 ayrı bölgede bulunan taşınmazları portföyüne kattı. Bu bölgelerde yeni projelere start verilecek. Emlak Konut, Başakşehir- Kayabaşı, Başakşehir- Hoşdere, Fatih, Gaziosmanpaşa ve Avcılar'da olmak üzere beş ayrı proje alanında toplam 395 milyon metrekare arsayı 398 milyon 89 bin 550 TL bedelle TOKİ'den satın aldı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "TOKİ'den satın aldığımız 400 bin metrekareye yaklaşan 5 ayrı arsa üzerinde yine Emlak Konut adına ve güvenine yakışır projelere imza atacağız" dedi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, satın alına arsalardan Fatih ilçesinde bulunan parselin Sirkeci'yle Bakırköy'ü birbirine bağlayan sahil yolu üzerinde Yedikule mahallesinde bulunduğunu belirtti. Bununla birlikte Gaziosmanpaşa'da TOKİ'den alınan parsel ise TEM Otoyolu üzerinden Gaziosmanpaşa girişi üzerinde bulunuyor. Başakşehir Hoşdere'de alınan parseller ise daha önce yine TOKİ'den satın alınan yaklaşık 550 bin metrekare taşınmazlarla aynı bölgede bulunuyor. Başakşehir'de yer alan diğer arsa ise TOKİ tarafından geliştirilen Kayabaşı toplu konutlarının yanında bulunuyor. Avcılar'da satın alınan parsel ise Avcılar/Haramidere TEM bağlantı yolu çevresinde Küçük Çekmece Gölü manzaralı konumda bulunuyor.
 
Babacan Yapı eylülde Güneşli'de
 
Babacan yapı Güneşli Express projesine start veriyor. 190 rezidans dairesinden oluşacak projede satışlara ise eylülde başlanması planlanıyor. Metrekare fiyatlarının 2 bin 750 TL civarında olacağı projede 1+0, 1+1 ve 2+1 daireler bulunacak. Projedeki daire fiyatlarıysa 114 bin TL'den başlayacak. Loft dairelerin de yer alacağı bu projede loft fiyatları 550-600 bin YTL aralığında olacak. Projede 40 milyon TL ciro bekleniyor. Proje inde yer alan ticari ünitelerin açık artırma modeliyle satılması hedefleniyor. Ticari ünitelerin metrekare fiyatlarının ise 3 bin 500 TL ortalamasında olacak. Ticari üniteler 120 metrekareden başlayarak bin 100 metrekareye kadar çıkacak.
 
Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!
  • 06.10.2022 11:05

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!

Emlak Konut GYO, Göktürk'te villa ve konutlardan oluşan yeni projeye başlıyor. F ...

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!
  • 18.08.2022 11:04

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!

Emlak Konut GYO, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan arsa satı ...

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!
  • 22.07.2022 15:34

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!

Emlak Konut GYO Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başla ...

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!
  • 21.07.2022 11:26

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!

Emlak Konut GYO Ümraniye İnkılap arsası sahibi buldu. Emlaktasondakika.com olara ...

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 
  • 25.06.2022 01:04

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap arsa ihalesini Cevahir Yapı&HB ...

Emlak Konut Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ihaleye çıkıyor!
  • 15.06.2022 17:08

Emlak Konut Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ihaleye çıkıyor!

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım arsası ihale yöntemiyle satışa aç ...