maritbet girişmaritbet
Ev alırken en çok hangi özellik aranıyor

Ev alırken en çok hangi özellik aranıyor

ATEM Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Rıfat Yetkin, ev almayı düşünenlerin tercihinin güvenli siteler olduğunu söyledi.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek ve Esnaf Odası (ATEM) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Rıfat Yetkin, ev almayı düşünenlerin tercihinin güvenli siteler olduğunu söyledi.

Yetkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların konut alımında güvenli olması nedeniyle sosyal donatılara da sahip site içindeki evleri tercih ettiğini belirtti.

İnsanların almayı düşündüğü evin ilk olarak genişliğine dikkat ettiklerini vurgulayan Yetkin, kadınların evin mutfak ve yatak odası bölümüyle, erkeklerin ise eve ait otopark olup olmadığıyla ilgilendiğini ifade etti.

Şehir dışından iş amaçlı olarak birkaç günlüğüne başka kente giden işadamları ve üniversiteyi kazanarak şehir değiştirmek zorunda kalan öğrencilerin en çok "1 1" olarak da bilinen stüdyo tipi evlere yöneldiğini anlatan Yetkin, yerleşik oturmayı düşünenlerin ise bu tip daireleri tercih etmediğinin altını çizdi.

Eskiden konutların yatırım amaçlı alındığını anımsatan Yetkin, günümüzde ise evin boş kalsa da aylık aidat, yakıt parası zorunluluğu nedeniyle yatırımdan çok ikamet amaçlı tercih edildiğini vurguladı. Yetkin, gayrimenkul anlamında yatırım için klasik apartman dairesinin, ikamet içinse site içinde evin seçildiğini söyledi.

Konut satışlarında son dönemde bir hareketliliğin göze çarptığına işaret eden Yetkin, bunun en önemli nedeninin ekonomik istikrar olduğunu söyledi.

"Ekonomide istikrar olduktan sonra vatandaş için yaz, kış, bahar dönemi farketmiyor. Elinde imkan olsun, istediği şeyi bulduğu takdirde alabiliyor" diyen Yetkin, eskiden yaz dönemlerinde yurtdışından gelen gurbetçilerin yatırım amaçlı ev aldıklarını ve bu nedenle yaz döneminin daha hareketli olduğunu kaydetti.

Türkiye'de ekonomik krizin en yoğun yaşandığı dönemde gayrimenkul satışının zirve yaptığını anımsatan Yetkin, şunları kaydetti: "Resmi kayıtlara göre krizden önceki ve sonraki dönemlerde ise konut satışı düşmüş. Gayrimenkul aslında en büyük ve güvenli yatırım aracı. Çünkü uzun vadede büyük artış elde edersiniz. Bugün altın daha gündemde olsa da uzun zamanda, altın, döviz, borsa neyi baz alırsanız alın gayrimenkul, onları geçmiştir. Zenginlik parayla değil, gayrimenkullerle ölçülür."

YABANCILAR EMEKLİLİKTE, TÜRKLER EVLENİRKEN EV ALIYOR

Yabancıların Türkiye'de konut almak için daha çok Antalya, Marmaris, Kuşadası, Bodrum gibi sahil kesimleri tercih ettiğini dile getiren Yetkin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde arazi satın alan, İç Anadolu Bölgesi'nde ise daha çok yenilenebilir enerji üretmeye yönelik olarak arsa talep eden yabancıların olduğunu anlattı.

Türkiye'den ev alan yabancılar arasında Avrupa'nın her kesiminden insanların olduğunu belirten Yetkin, "Yurtdışından gelip buradan konut alanlar daha çok emekliliğini hak etmiş kişiler oluyor. Türkiye'de ise yeni evliler ya da evini değiştirmek isteyenler ev alıyor" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor
  • 29.01.2026 14:06

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ, İzmir Seferihisar Camiikebir Mahallesi'nde tamamladığı konutları teslimata ...

GYODER Gayrimenkul Zirvesi 27-28 Nisan’da gerçekleşecek
  • 29.01.2026 13:57

GYODER Gayrimenkul Zirvesi 27-28 Nisan’da gerçekleşecek

Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER, 20’nci Gayrimenkul Zirvesi’ni 27-28 ...

İNDER gayrimenkul sektörünü bir araya getirdi
  • 14.01.2026 17:32

İNDER gayrimenkul sektörünü bir araya getirdi

İNDER, 2026: İnsan Odaklı Dönüşüm Yılı” vizyonu çerçevesinde gerçekleştirdiği 1. ...

MASAK gayrimenkul alım-satımında kara para trafiğini deşifre etti
  • 29.12.2025 13:48

MASAK gayrimenkul alım-satımında kara para trafiğini deşifre etti

Sabah Gazetesi'nden Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre MASAK, Galatasaray eski ...

Endeksa’nın gayrimenkul değerleme hizmeti Yapı Kredi Mobil’de
  • 25.12.2025 18:12

Endeksa’nın gayrimenkul değerleme hizmeti Yapı Kredi Mobil’de

Endeksa’nın yapay zeka ile gayrimenkul değerleme hizmeti artık Yapı Kredi Mobil’ ...