maritbet girişmaritbet
Ev alırken burç etkiliyor, Aslan lüksü, Akrep gizemi tercih ediyor

Ev alırken burç etkiliyor, Aslan lüksü, Akrep gizemi tercih ediyor

GAYRİMENKUL Türk halkı için büyük önem taşıyor. Türk insanları ev alırken, duyguları ön plana çıkıyor

GAYRİMENKUL Türk halkı için büyük önem taşıyor. Türk insanları ev alırken, duyguları ön plana çıkıyor. Yapılan araştırmalarda da oturulan yerlerin çoğu, kişinin burç özelliklerine uyuyor. Aslan burcu olanların lüks merakların oturdukları eve yansıması, Akrep'in şehre uzak yerlerde oturmayı tercih etmesi gibi her burç için ayrı tespitler yapılabiliyor. Diğer burçlarında karakteristik özellikleri, kişilerin gayrimenkul tercihlerini etkiliyor.

Kaynak: Mert TEMİZKAN / Hürriyet

Karakter etkiliyor

İnsanlar ev sahibi olurken bile karakterlerini bu seçimlerine yansıtıyor. Burçlarının özellikleri de bu seçimlerde etkili olan diğer bir unsur olabiliyor. Koç burcunun aceleciliği, Boğa'nın sabrı, İkizler'in hareketliliği, Yengeç'in denize düşkünlüğü, Aslan'ın lüks merakı, Başak'ın modadan uzak oluşu, Terazi'nin huzurlu tavrı, Akrep'in gizemliliği, Yay'ın kalabalığı sevmesi, Oğlak'ın plancılığı, Kova'nın dahiliği ve Balık'ın hayalleri konut seçimlerinde direkt olarak etkili olması göze çarpıyor.

HANGİ BURÇ HANGİ EVİ İSTİYOR

Burçların bilinen karakteristik özellikleri ile gayrimenkul alışkanlıklarını karşılaştırdık. Hangi burcun, gayrimenkul beklentisi ne? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü istatistiklerine göre, Türkiye'de doğanların burçları, bir anlamda ülkemizde hangi tip gayrimenkule talep gösterildiğini de işaret ediyor.

KOÇ (21 Mart-20 Nisan)

En belirgin özelliği cesaret, en büyük hatası aceleciliğidir. Yıldızı parlayan bölgelerde yeni inşa edilen evlere, henüz orada yaşam başlamamış bile olsa ilgi duyar. Başkaları gidip gitmemeyi düşünürken o çoktan taşınmıştır. Hayata renk katan, enerjik ve sabırsız bu insanlar için, ağır ilerleyen bir yolda beklemesi için yanan kırmızı ışık istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)

İdealinde bahçeli bir ev yaşar. Bir ya da iki katlı, bahçeli müstakil evler uygun denilebilir. Öte yandan, “boğa gibi güçlü” sözü boşuna söylenmemiştir. Sabırlı ve dayanıklı Boğa'lar, şartlar ne olursa olsun şikayet etmezler. Başka bir deyişle, yolun uzunluğundan yakınmaktansa yürümeye razıdırlar. Boğa'ların evleri küçük bile olsa, lüks döşeli bir evden daha güzel görünür. Evi süsleyip kullanışlı hale getirmekte üstlerine yoktur.

 

İKİZLER (22 Mayıs-21 Haziran)

Yerinde duramaz, çok hareketlidir. Bu nedenle evi olsa bile evinde geçireceği zaman sınırlıdır. Aslında eve kapanırsa da sıkılır. Oyalanması şarttır. Evde kalmak zorundaysa, can sıkıntısından eşyaların, hatta odaların yerini değiştirir. Evi şöyle bir dışardan görmek bile çoğu zaman kafidir. Çünkü o ana kadar, evle ilgili çeşitli bilgileri zaten kafasında toplamıştır. Birbirinden bağımsız, semt, dekorasyon gibi konularda en ufak bir benzerliği bulunmayan iki ayrı ev söz konusu İkizler olduğunda için şaşırtıcı değildir.

 

YENGEÇ (22 Haziran-23 Temmuz)

Pahalı bir ev alarak hayrete düşürebilir. Sorulduğunda “ucuz eşya alacak zengin değilim” yanıtını verir. Yengeç'ler için aile ve yuva her şeyden önemlidir. Ailesiyle birlikte yaşayacağı evi seçerken çok zorlanır. Yengeç'ler, denize bakan evleri tercih ederler. Su grubundan oldukları için, bunun mantıklı bir açıklaması vardır.

 

ASLAN (21 Temmuz-23 Ağustos)

Lüks merakı had safhadadır. Her şeyin en iyisini, eşsizini ister. Işıltılı, dikkat çeken mekanlara bayılır. “İnsanın evi sarayıdır” diye düşünen Aslan'lar, bu evi lüks eşyalarla da döşemek isteyecektir. İşin tuhafı, yaptığının başkaları nezdinde nasıl değerlendirileceğini önemsemez. Kendini gösterebileceği büyük bir evin gerekli olduğunu düşünür. En pahalı evler, villalar, köşkler, yalılar, kısacası lüks konut diye adlandırılan tüm meskenler Aslan'lar içindir.

 

BAŞAK (24 Ağustos-23 Eylül)

Sade fakat kaliteli bir eve sahip olmak isterler. Analizci bir Başak'ın ev alması biraz uzun sürebilir. Modayı takip etmek gibi bir alışkanlıkları yoktur. Bu yüzden “konutta son trend” şeklinde bir yaklaşımla, mesela stüdyo tipi bir daireye, sırf trendi yakalamak adına meyletmezler. Eski ve tarihi olan semtlerde, klasik değerler içeren yapılar Başak için idealdir. Titizlik-temizlik takıntıları dolayısıyla, evlerinin de temiz ve tertipli olmasına önem vereceklerdir.

 

TERAZİ (24 Eylül-22 Ekim)

Huzurlu, rahat ve ahenkli bir hayat sürmek isterler. Gürültüden hoşlanmazlar. Fazla kalabalık onların sinirini bozar. Bu anlamda toplu konutlar, çok katlı apartmanlar asla onlara uygun değildir. Çiçekli bahçelerden, zarif eşyalardan keyif alırlar. Rahatı ve zevkleri için düşünmeden para harcarlar. İmkanı olursa dünyanın en güzel evini yaptırır, bunu son derece zevkli bir şekilde de döşerler. Sadece lüks değil, seçkin bir anlayışla inşa edilmiş bahçeli, müstakil evler, zarif çizgilere sahip dantel gibi işlenmiş yalılar, konaklar Terazi'ler içindir.

 

AKREP (23 Ekim-22 Kasım)

Özel arazilerde ağaçların arasına gizlenmiş evler ya da sokağın kuytusundaki binalar Akrep'leri cezbediyor.Her şeyi gizlemekten hoşlandıkları gibi, ev hayatlarını da saklı gizli sürdürürler. Sevdikleri eşyaları ve kendilerine ait şeyleri benimsedikleri gibi, evlerini de değiştirmekten hoşlanmayıp yerleştikleri yerde bir ömür geçirirler. Sahip oldukları konutun masraf çıkarmasına tahammülleri yoktur. Tadilat gerektiren durumlara para harcamamak için uzun süre direnirler.

YAY (23 Kasım-22 Aralık)

Evleri adeta panayır gibidir. Çevrelerinde devamlı insanlar olur, evlerinde sürekli partiler, toplantılar düzenlenir. Yaşadıkları yerin bu türden ihtiyaçlara cevap vermesi halinde mutlu olacaklardır. Dostlarla mangal partileri, havuz başı sefaları Yay burcunun vazgeçilmezi oluyor.

 

OĞLAK (23 Aralık-20 Ocak)

Para kazanmasını en iyi bilen kimseler bu burçtan çıkar. Önemli işler düşünür, planlar yaparlar. Hırslı ve çalışkan olmaları sayesinde yükselirler. Hayatı planlı yaşamayı severler. İşi ve eğlenceyi kesin çizgilerle ayırmışlardır. Evin fevkalade şekilde idare edilmesini isterler. İş bittiği zaman da mutlaka eğlenme zamanıdır. Evine ve ailesine bağlı Oğlak burcu için töreler büyük önem taşır. Klasik çizgilerin korunduğu, geleneksel motifler taşıyan bir evde oturmaları halinde mutlu olabilirler. Modern uygulamaların hakim olduğu, yeni bir mimari anlayışla yapılmış ancak bütün olarak bakıldığında geçmişi çağrıştıran konutlar Oğlak'lara uygundur.

 

KOVA (21 Ocak-19 Şubat)

Dahiler burcudur. Herkesten değişik bir tiptir. Çoğu kez onları anlamak zordur; genellikle yanlış anlaşılır. Böyle zamanlarda, herkesten kaçıp gizlenebileceği, kimsenin ayak basmayacağı bir şatoda yaşamak isterler. Dünyayı dolaşsa bile neticede döneceği yer evidir. Evinin dünyanın en şahane yeri olduğuna inanır. İç dünyasını yansıttığı evi, gerçekten de başkalarınınkine benzemez.

BALIK (20 Şubat-20 Mart)

Renkli hayalleri vardır. Bazı hayallerini evinde gerçekmiş gibi yaşar. Uğraşıp yorulmayı sevmez, şartlara uymayı tercih eder. Mücadele etmek yerine, mevcut durumu kabullenir. Romantik, hafif loş ortamları sever. Karanlıklara ve derinliklere merak duyan Balık'ların evi sürprizlerle doludur. Yaratıcı Balık, iç dünyasını yaşadığı ortama yansıtır. Balık burcu, ev almak veya ev değiştirmek gibi hayati bir karar için uzun zamana ihtiyaç duyar.

  • Etiketler:

Yorum Yaz