maritbet girişmaritbet
Ev alırken bu tuzaklara düşmeyin!

Ev alırken bu tuzaklara düşmeyin!

Konut piyasası kendi jargonunu oluşturdu, bu yeni sözlükten haberiniz yoksa büyük hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Konut yatırımı yapmak istiyorsanız ve vaktiniz fazla yoksa siz siz olun bu tuzaklara düşmeyin...

Konut piyasası yeniden hareketlenmeye başladı. Kriz döneminde yapılan konutlar yeni sahiplerini bekliyor.

Bu sürece etkin bir şekilde giren teknoloji ise kafaların karışmasına neden oluyor. Konut yatırımı yapmak istiyorsanız ve vaktiniz fazla yoksa siz siz olun bu tuzaklara düşmeyin.
İnternette dolaşırken veya gazete ilanlarında gerçeği yansıtmayan tanımlara kanmamak için gerçekte ne anlama geldiklerini iyi bilmek gerekiyor.
Kendi jargonunu oluşturan konut sektöründe hüsrana uğramamak için şüpheci olmakta yarar var.
 
SAHTE FOTOĞRAFLARA DİKKAT
İnternet üzerinden yapılan aramalarda bazı emlak acentalarının başvurduğu yöntemler dudak uçuklatan cinsten. Aydınlık iç mekan, ter temiz duvarlar, yem yeşil bi manzara…
Artık bunları hepsini teknoloji sayesinde yapmak mümkün. Bir kaç küçük oynama ile odalar olduğundan daha geniş daha ferah gösterilirken, fotoğrafta bazı açı hileleri mekanı olduğunda iyi gösterebilir.
Renklerin daha canlı hale getirilmesi sonradan eklenen çiçekler, almayı planladığınız yeri tam olarak yansıtmayabilir. Evin detaylarını gösteren fotografların 5-10 yıl önceye ait olabileceği gerçeği de akıllardan çıkmamalı.
Bununla birlikte binların dış cepheleri de yanıltıcı bilgi verebilir. Bu durumda evin açık adresini Google Earth'ten kontrol etmekte fayda var. Bu sayede yaşamayı planladığınız evin çevresine dair de bilgi sahibi olmak mümkün.
 
KONUTUN DEĞERİNE DİKKAT
Eğer evinizi bir acenta aracılığıyla almayı planlıyorsanız size aracılık yapan kurum ile ilgili bilgi edinmeyi ihmal etmeyin.
Aracılık yapan kurumun satış ortalamasını bilmek size önerilen fiyata dair ışık tutacaktır. 2007 yılı ile konut sektöründe düşen fiyatlar hala makul seviyelerde fiyatlandırılmakta. Eğer acentanın satışları düşük ise sizden daha fazla para isteme ihtimalini göz ardı etmeyin. Özellikle Türkiye'de bir konutun birden fazla acentaya verilmesi fiyatlar arasında ciddi farkların oluşmasına neden olmakta. İyi araştırma ile en makul fiyatı bulmak mümkün.
 
EN UYGUN KREDİYİ BULMAK
BDDK'ın en son verilerine göre 29 ekim 2010 itibariyle 1 milyon 53 bin kişi konut kredisi kullandı. Belki sizde bu listeye ekleneceksiniz.
Artık bankaların bu konuda çok kapsamlı çalışmaları var. Fakat her bankanın faiz oranı ve dosya masrafı birbirinden farklı bizim size önerimiz koşullarınızı ve ödeme imkanını doğru belirleyerek bankalar arasında karşılaştırma yapın.
Konut kredisi almak isteyenler için internette bu karşılaştırmayı  yapan sitelerin olduğunu sakın unutmayın.
 
ASLINDA NE SÖYLEMEK İSTENİYOR
İşte oluşan jargonda kanmamanız gereken küçük detaylar
Sevimli-sıcak:  Bundan çıkacak gerçek anlam gerçekten küçük bir evle karşılaşacağınız. Hatta belki kafanızın tavana deyeceği bir ev.
Yatırıma Uygun: Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise ciddi bir tamirata hazır olmanız gerektiği. Baştan aşağı yenilenmeye ihtiyaç duyulan bir eviniz olabilir.
Muhteşem manzara: Bu özellik genelde, ya parmak uçlarınıza yükseldiğinizde ya da bir dürbüne ihtiyacınız olduğunu söyler. Eğer manzara gerçekse; internet üzerinden baktığınızda eve ait detay yerine sadece balkondan ya da pencereden çekilmiş güzel fotoğraflarla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda şüpheci olmakta fayda var.
 
Kaynak: Gazeteport
  • Etiketler:

Yorum Yaz