maritbet girişmaritbet
Eskişehir'de 7 yeni mahalle kurulacak

Eskişehir'de 7 yeni mahalle kurulacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eskişehir'deki 770 hektarlık Kocakır mevkisini rezerv alanı olarak ilan etti.

Yedi yeni mahallenin kurulacağı rezerv alanının planlaması ve tasarım çalışmalarının bir yıl da tamamlanması öngörülüyor.

Eskişehir'i tek merkezli bir kent olmaktan kurtarmaya yönelik önemli bir adım olan rezerv alam hakkında bilgi veren Çevre Şehircilik Eskişehir İl Müdürü Hamza Yıldız, yapılan planlamayla bölgede 7 tane mahalle kurulmasının öngörüldüğünü belirtti. 

Yıldız," Bu alanda yenilenebilir eneıji kaynaklarının kullanılması üzerine bazı temel tasarım ilke ve öğeleri standartlaştırılmaya çalışılacak ve bunlar planlama ilkeleri olarak hayata geçirilecek. Yani eneıji verimliliği olan ve etkin kullanımının sağlandığı, konutlardaki atıkların merkezi bir sistem ile değerlendirildiği, mahalle bazında ısıtma sistemlerinin kurgulandığı, bisiklet yollan olan, örnek bir yaşam alam oluşturulacak" dedi.

Eskişehir'in güneyinde yer alan havaalanı tesisleri ve ova yapısı ile yerleşime uygun olmayan bir durum sergilemekte olduğuna dikkat çeken Yıldız şunları söyledi: "Eskişehir, Bursa Yolu güzergahında gelişme eğilimi göstermenin yanında kentin güneydoğusunda yer alan TOKİ yatırımları da bu bölgede konut gelişimini sağlamıştır. Bu yapısıyla kent kuzeybatıdan güneydoğuya doğru uzanan lineer bir kent görünümü oluşturmuştur. Büyük, tek merkeze alternatif merkez kademelenmeleri oluşturulmadığından, Eskişehir kent merkezi gitgide daha fazla mekânsal kaliteden uzaklaşmaktadır. Teklifimiz üzerine Kocakır rezerv alam bakanlığımıza onaylanmıştır." Kocakır Mevkisi'nin kayalık zemine sahip, kente 10 kilometre uzaklıkta olduğunu kaydeden Yıldız, 'Yeni yapılacak olan Güney Çevre Yolu'na yakınlığının yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeni oluşturulan, planlan tamamlanan turizm bölgesine ve üniversite gelişim alalıma da yalan konumda bulunuyor" diye konuştu. 

Dilek Toprak/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...