maritbet girişmaritbet
Esenyurtlu Romanlara Kültür Evi açıldı

Esenyurtlu Romanlara Kültür Evi açıldı

Esenyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Roman Kültür Evi, Kadir Topbaş’ın katıldığı program ile coşku içinde açıldı

Kadir Topbaş ve Necmi Kadıoğlu açılışta minik Roman kızları ile göbek attı. Başkan Kadir Topbaş, 65 yaş üstünün artık toplu taşıma araçlarına ücretsiz bineceğinin müjdesini verdi. Açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık, Ahmet Baha Öğütken, Tülay Kaynarca, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve çok sayıda Roman vatandaşlar katıldı. Başkan Kadir Topbaş, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'ndan gecekonduların iyileştirilmesi ile Roman vatandaşların istihdam edilmesi konusunda söz aldı. Programda konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Her yıl 200 tane Roman çocuğunu biz okutacağız. Merak etmeyin Romanlara desteğimiz devam edecek. Eğitim ile ilgili çalışmalarımız var” şeklinde konuştu. Açılışta konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, boş lafla siyaset yapmadıklarını belirterek, “İnsan her şeyi affeder, adam yerine konmamayı affetmez. Başta Romanlar olmak üzere geçmişte milleti, halkı, adam yerine koymadıklarını gördük. Şimdi millet uyandı. Gerçek sahipleri ile aralarından yetişen insanlar ile birlikteler. Bende Kasımpaşa'da büyüdüm. Kontra 'da, Hacı Hüsrev'de uçurtma uçurdum. Roman arkadaşlarım oldu. Ne güzel, küçücük şeylerden mutlu olurlar. Roman kardeşlerimin çok güzel dostlukları vardır. Beyoğlu Belediye Başkanı iken kapının önünde çekirdek çıtlatanlarla birlikte çekirdek çıtlattık, dertleştik” dedi.

Bugün herkesin gıpta edeceği ölçekte, gecekonduların nasıl kaliteli mekânlara dönüştüğünü gördüklerini belirten Topbaş, “Bunun örnekleri giderek artacak. Necmi Kadıoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Esenyurt ‘un değiştiğini yaşayanların bildiğini belirten Topbaş, “Esenyurt böyle miydi? Sokaklar, caddeler böyle miydi? Necmi Kadıoğlu çıktı bunları dert etti. İnşallah yarın dünden daha farklı olacak” şeklinde konuştu.

“65 yaş üstü nüfus cüzdanı ile ücretsiz binecek”
Programa katılanlara müjde veren Kadir Topbaş, “Sayın Başbakanımız bir kanun çıkarttı. 65 yaş üstü ‘toplu taşıma araçlarına, metroya bedava binsin diye. Nüfus kâğıdını gösteren, kartı olmasa bile bedava binecek. 700 bin civarı 65 yaş üstü insan var. Nüfus kâğıdını gösterecek ve bunlardan istifade edecek. Bugün buradan başlatıyoruz. İşte hizmet budur. Derdi olanlar hizmet eder” dedi.

Açılıştan Topbaş ve Kadıoğlu çiftetelli oynadı 
Roman Kültür Evi
protokol ve minik Roman çocuklar birlikte kurdeleyi kesmesiyle açıldı. Kurdelenin kesilmesi ardından Roman sanatçı Kobra Murat sahne aldı. 

Roman Sanatçı Kobra Murat, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na çiftetelli oynattı. Başkan Kadir Topbaş ve Necmi Kadıoğlu, küçük Roman kızları ile karşılıklı göbek attı. Esenyurt Fatih Mahallesi'nde yapılan Roman Kültür Evi 3 kattan oluşuyor. Kültür evinde 400 kişilik düğün salonu, üç tane derslik, müzik akademisi, yönetim odası, kreş bulunuyor. Esenyurt Roman Kültür Evi toplam 1600 metrekareden oluşuyor.

roman kültür evi

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'daki şiddetli rüzgar Fiyapı Esenyurt projesini vurdu!
  • 29.11.2021 16:33

İstanbul'daki şiddetli rüzgar Fiyapı Esenyurt projesini vurdu!

Megakent İstanbul şiddetli fırtınaya teslim oldu. Fiyapı'nın Esenyurt'da inşa et ...

İnnovia 2'den şok görüntüler! Fırtına nedeniyle cephe uçtu!
  • 29.11.2021 16:25

İnnovia 2'den şok görüntüler! Fırtına nedeniyle cephe uçtu!

İstanbul'da meydana gelen şiddetli fırtına sebebiyle İnnovia 2 projesindeki bir ...

Fırtına nedeniyle Şafak Residence'in çatısı uçtu!
  • 29.11.2021 16:14

Fırtına nedeniyle Şafak Residence'in çatısı uçtu!

İstanbul'da meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle Esenyurt-Haramidere bölgesi ...

Esenyurt'ta çatlakların oluştuğu bina ve yollar havadan görüntülendi
  • 27.04.2019 11:49

Esenyurt'ta çatlakların oluştuğu bina ve yollar havadan görüntülendi

Esenyurt'ta yolda ve bir binada oluşan çatlaklar nedeniyle tehlike altında olan ...

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu
  • 13.04.2017 11:13

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi ve ...