maritbet girişmaritbet
Esenyurt 6 yeni okul ile eğitime başladı

Esenyurt 6 yeni okul ile eğitime başladı

2013-2014 Eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi, Esenyurt’ ta 6 yeni okulun açılışı ile başladı

Açılış törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Avcılar Kaymakamı Hasan Kürklü, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, İlçe daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürünün isminin verildiği Yusuf Özvatan Ortaokulunda düzenlenen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Esenyurt Anadolu Meslek Lisesi ve Fatih Sultan Mehmet Lisesi öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibinin folklor gösterisi ardından protokol konuşmaları yapıldı. “Bir Eğitmene verilecek en büyük ödülün bir okula isminin verilmesidir” diye sözlerine başlayan Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan, “ İlk defa bu kadar çok sayıda okul bir belediyenin bütçesi ile yapılmıştır. Ayrıca bu okula benim adımın verilmesi öğretmenlere verilen değerin de göstergesidir. Okulun yapımında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu ve ekibine tüm eğitimci camiası adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu,“ Belediye bütçesi ile kimseden bir kuruş bile almadan, geleceğimizi oluşturan çocuklarımıza bu eğitim yuvalarını yaptık. 

İlçemize ve İstanbul'a hayırlı olsun. Memleketimize hayırlı evlatların yetişmesi ancak eğitim ile mümkün. Biz hayırlara vesile oluyoruz, hizmet yapıyoruz. Bazıları gibi söz verip lafta bırakmıyoruz. Bu hizmetlerle tekrar ‘Yola Devam' “ şeklinde bir konuşma yaptı. 

Esenyurt İlçe Kaymakamı Ekrem İnci de Esenyurt' un nüfusu çoğaldıkça artan isteklere en iyi şekilde cevap veren bir belediyecilik hizmetinden bahsetti. İnci “Esenyurt' ta başladığım günden bu yana neredeyse her hafta bir açılış gerçekleşiyor. Bu sayede Türkiye' de önde gelen ilçeler arasındayız. Yeni eğitim ve öğretim dönemi hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kıyıklık, “Hizmet edecek insanları iyi seçtiniz”
Açılış töreninde son olarak söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Türkiye'de 12 yıl içerisinde çok şeyin değiştiğini söyledi. Kıyıklık, “ 12 yıl içerisinde ülkemizde çok şey değişti. Sağlıktan, eğitime her türlü hizmet bu dönem içinde vatandaşın rahatı ve huzuru için bir bir gerçekleştirdik. Esenyurt ‘ta artık hastane derdi, okul derdi yok. Esenyurt ‘ta okul yoktu, bugün üniversite açılmış. Size hizmet edecek insanları iyi seçtiniz. Onarda size çalışıyorlar. Esenyurtlu vatandaşlarımız bunları hak ediyordu. Ama AK Parti dönemine kadar yapılmadı, es geçildi. Fakat bugün insanımız için ne gerekiyorsa yapılıyor dedi.  
?    
Esenyurt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yusuf Özvatan Ortaokulu (34 derslik), Mevlana İmam Hatip Ortaokulu ( 22 derslik), TOKİ Ahi Evran Çok Programlı Lisesi (29 derslik), Rıfat İlgaz İlkokulu ve Ortaokulu (24 derslik), Osman Nuri Bakırcı Ortaokulu (24 derslik) ve Kıraç İmam Hatip Ortaokulu'nun (8 derslik) toplu açılışı gerçekleşti.

İlk dersi Kıyıklık verdi…
İlçe protokolü ve davetlilere ikram edilen kokteyl ardından okul binasını ve sınıfları gezdi. Sınıfları ziyaret sırasında 6'ncı sınıf öğrencilerine ilk dersi Milletvekili Feyzullah Kıyıklık verdi. Kıyıklık, geçmişte kendisinin de üniversite öğrencilerine ders verdiğini söyleyerek, ders başı yapan öğrencilere çok çalışmaları, derslerine sıkı sarılarak, gelecekte ülkeye faydalı insanlar olmaları gerektiğini söyledi.  

Yorum Yaz