maritbet girişmaritbet
Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi açıldı

Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi açıldı

Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı bir törenle hizmete açıldı

Törende konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler'e hastane kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Esenler'de temeli 25 Ocak 2011 tarihinde atılan Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi düzenlenen bir törenle açıldı. Havaalanı Mahallesi'nde inşa edilen hastanenin açılış törenine; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. İhsan Dokucu, Kamu Hastaneleri Bakırköy Bölgesi Genel Sekreteri Doç. Dr. İlknur Aktaş, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende konuşan Kamu Hastaneleri Bakırköy Bölgesi Genel Sekreteri Doç. Dr. İlknur Aktaş, Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi hakkında bilgi vererek, bu hastanenin Esenler'de yaşayanların sağlığına katkı sağlayacağını söyledi. 

Aktaş'tan sonra konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da  Esenler için tarihi günlerden bir tanesini yaşadıklarını söyleyerek,  Esenler'de en çok talep edilen konulardan bir tanesi hastane olduğunu belirtti. Hastanenin hayırlı olmasını dileyen Göksu, “Bu hastanede çok emek, çok yürek var. Başta bu hastanede en büyük emek ve yüreği olan Sayın Başbakanımızdır. Esenler halkı adına kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi. 
ESENLER HASTANESİ

Esenler'in şifa kaynağı olacak 
Esenler için hastanenin çok önemli bir sembol olduğunu ifade eden Göksu, “Bugün bu sembolün açışılışını yapmak, Esenler halkına en güzel hizmeti sunacak olan bu hastaneyi gerçekten Esenlerle buluşturmak hepimiz açısından heyecan vericidir. Bugün bu hastaneyi açarak Esenler'e en büyük hizmetin kapısını açmış bulunuyoruz. Esenler,  bu hastaneden şifa bulacak. Burası Esenler'in şifa kaynağı olacak”  dedi. 

Yarın da utanacaklar 
Esenler'e hastane yapılması için hiçbir gayreti olmayanların “Hastane ne zaman açılacak?” diye halkı tahrik edenlerin olduğunu ve bugün bu açılışla onların utandığını söyleyen Göksu, “Hemen yukarıda kentsel dönüşüm alanımız var. Duyuyoruz ki şimdi orası ile ilgili yalanlar atıyorlarmış. Milleti kapı kapı dolaşıp (binalarınızı yapmayacaklar) diyorlarmış. Yarın oradaki inşaatların temelini attığımız gün de bozguncular utanacak” şeklinde konuştu. 

Göksu, hastanenin hemen aşağısına da 3 katlı, 40 bin metrekarelik kapalı alanlı otopark ve şehir meydanı yapacaklarını söyledi. Göksu, hastanenin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettikten sonra sözlerini tamamladı. 

Hizmete devam 
Açılışta son konuşmayı Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu yaptı. Müezzinoğlu da “Böyle hayırlı bir şifa yuvasının açılışı merasiminde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Esenler Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastalıkları Hastanemizin siz Esenlerli hemşerilerime hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 
Esenler'de 1984-1986 yılları arasında özel bir poliklinikte 2 yıl süre ile hekimlik yaptığını anlatan Müezzinoğlu, “Esenler'in çocuklarına bu kardeşiniz baktı. Onlar şimdi artık yetişkin oldu” dedi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya ilçede yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Müezzinoğlu, modern hastaneleri halkın hizmetine sunmaya devam edeceklerini ifade etti. Müezzinoğlu, AK Parti iktidarının yaptığı çalışmaları anlatarak konuşmasını tamamladı. 

Müezzinoğlu'na konuşmasının ardından Belediye Başkanı Göksu, günün anısına bir hediye takdim etti. Hediye takdiminin ardından diğer protokol üyelerinin de sahneye gelmesiyle birlikte, Esenler halkının dört gözle beklediği Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin açılış kurdelesi kesildi. Program, Göksu ve  beraberindeki protokol ile birlikte hastaneyi gezmesiyle sona erdi. 

 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte en çok tercih edilen dekoratif yastık modelleri!
  • 19.09.2020 11:23

İşte en çok tercih edilen dekoratif yastık modelleri!

Klasik, country, modern başta olmak üzere tüm dekorasyon tarzlarının temasında y ...

Tevfik Göksu, Havaalanı Konutları'nı inceledi
  • 26.02.2016 09:28

Tevfik Göksu, Havaalanı Konutları'nı inceledi

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, yapımı tamamlanma aşamasına gelen Hava ...

Mehmet Müezzinoğlu, Muğla'daki hastanenin temelini attı
  • 17.11.2014 15:53

Mehmet Müezzinoğlu, Muğla'daki hastanenin temelini attı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Muğla'da devlet hastanesinin temel atma töreni ...

Mehmet Müezzinoğlu’ndan müjde! 20 şehir hastanesi geliyor
  • 10.11.2014 10:15

Mehmet Müezzinoğlu’ndan müjde! 20 şehir hastanesi geliyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘20 yeni şehir hastanesi için hazırlığımız var ...

Büyükada’da inşaatı devam eden hastaneye bakan incelemesi
  • 07.08.2014 08:52

Büyükada’da inşaatı devam eden hastaneye bakan incelemesi

Mehmet Müezzinoğlu Büyükada'da inşaatı devam eden hastanede incelemelerde bulund ...

Parklarda ve AVM önünde sigara içilemeyecek
  • 30.07.2014 11:39

Parklarda ve AVM önünde sigara içilemeyecek

Tütünle mücadele kapsamında yapılacak düzenlemeyle parklarda ve AVM önlerinde si ...