maritbet girişmaritbet
Esenler Belediyesi 500 projeye imza attı

Esenler Belediyesi 500 projeye imza attı

Esenler Belediye Başkanı, Esenler halkının isteğini yerine getirdikleri gibi 500 projeyi gerçekleştirdiklerini ifade etti

Atışalanı Caddesi esnafıyla bir araya gelen Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler halkının kendilerinden hastane, hükümet konağı, itfaiye, belediye binası ve askerlik şubesi istediğini belirterek, “Vatandaşımızın 5 isteğini yerine getirdiğimiz gibi toplamda 500 proje gerçekleştirdik" dedi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçe esnafıyla kahvaltı programlarında buluşmaya devam ediyor. Son olarak Atışalanı Caddesi esnafıyla bir araya gelen Göksu, esnafın sorunlarını dinledi, talep ve önerilerini aldı ve belediyenin çalışmaları hakkında esnafı bilgilendirdi. Atışalanı Caddesi üzerindeki bir restauranttaki programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra; AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Belediye Başkan Yardımcıları; Orhan Oğuz Türk, Ömer Çetinkaya, Aydın Polat, Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, bazı Belediye Meclis üyeleri, birim müdürleri, bazı muhtarlar ve çok sayıda esnaf katıldı. 

Muteber seviyeye getireceğiz
Programda bir konuşma yapan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esnaf Buluşmaları ile 5 yıllık dönem içerisinde yapılanları ilçe esnafıyla birlikte değerlendirdiklerini belirterek, "Biz istişareye çok önem veriyoruz. İnşallah hedefimiz Esenler'i, İstanbul'da muteber seviyeye getirmek. Hem ekonomik, hem de yapısal olarak gözle görülür bir değişim içerisindeyiz. Bu toplantılarda emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Esenler yönetişimde birinci
Özkan'ın ardından konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yöneticiliğin sadece masada oturarak karar almak olmadığını ifade ederek, "21. yüzyılda artık yönetişim kavramı var. İstanbul Üniversitesi'nin yaptığı araştırmayla Esenler, yönetişim alanında birinci oldu. Esenler'in geleceğini şekillendirmek için çok şükür önemli mesafe kat ettik. Göreve geldiğimizde kişi başına metrekareye 0,3 metre yeşil alan düşüyordu. Şu anda bu rakam 1 metrekareye çıkmak üzere. Esenler'de bundan 5 yıl önce vatandaş bizden 5 şey istiyordu. Hastane, hükümet konağı, itfaiye, belediye binası ve askerlik şubesinin yokluğu büyük bir sorundu. Vatandaşımızın 5 isteğini yerine getirdiğimiz gibi toplamda 500 proje gerçekleştirdik" dedi. 

10 bin TL olacak
"Esenler'de 332 Milyon TL kamulaştırma yapıldı" diyen Göksu, şöyle konuştu: 
"Bütün mahallelerde düzenlemeler, parklar ve otopark yapımı devam ediyor. 11 mahallemizde elektrik kablolarını yer altına alma işlemini bitirdik. Atışalanı Caddesi'ni baştan sona yeniledik. Esenler'de kamu alt yapısı bitti. Sağlık altyapısı bitti. Eğitimde çok önemli mesafe kat ettik. Esenler derslik başına öğrenci sayısı olarak İstanbul ortalamasını yakalayacak. Amacımız, Esenler'de sosyal ve ekonomik kalkınma sağlamak. Esenler'in metrekare arsa fiyatı 4 sene önce 700 TL idi. Şu anda 3 bin liraya çıktı; 5 yıl sonra 10 bin liraya çıkacağını tahmin ediyorum. Bir şehir kalkınırsa yaşayanları da şehirle birlikte kalkınır. Ayrıca bulunduğumuz noktanın tam karşısına da yol açacağız. Buradan Atışalanı Caddesine bir bağlantı olacak."
Esenler'in geleceğinin inşası için esnaftan destek ve dua da isteyen Göksu, programın sonunda esnafın sorularını cevapladı, talep ve önerilerini aldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 17:11

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve ...

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 15:17

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Bakan Kurum, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Esenler Belediyesince YTÜ Davut ...

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'i anlatıyor!
  • 25.08.2015 15:55

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'i anlatıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler bölgesinde yapılan yatırım ...

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!
  • 07.03.2015 18:34

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!

Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-B ...

Başkanın gözünden Esenler Emlak Konutları!
  • 13.10.2014 17:05

Başkanın gözünden Esenler Emlak Konutları!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, emlaktasondakika.com'dan Uğurcan T ...

Tevfik Göksu Esenler'de kentsel dönüşümü anlatıyor
  • 05.11.2013 16:57

Tevfik Göksu Esenler'de kentsel dönüşümü anlatıyor

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını an ...