maritbet girişmaritbet
ERYAP, yatırım bölgesi olarak İzmir'i seçti!

ERYAP, yatırım bölgesi olarak İzmir'i seçti!

İzmir'de 1 milyon 500 konut "Kentsel Dönüşüm Projesi" ile yeniden hayata dönecek

Eruslu üretimine başlanan Wooler marka taş yünü hakkında da şu bilgileri verdi: "Konutlar, sanayi tesisleri ve gemi inşası gibi farklı sektörlerde; çatı, dış cephe, yüzer döşemeler, ara bölme duvarlar; kazan ve tesisatlar olmak üzere birçok farklı alanda ve sektörde tercih edilen Wooler taş yünü, yapıları bina ömrünce bir zırh gibi korumaktadır. İleri teknolojideki üretim prosesi sayesinde Wooler daha düşük enerji ile üretilebilirken, mükemmel ısı yalıtım değeri ve zengin ürün çeşitliliği ile yüksek kalitede ürün elde edilmesine olanak sunmakta, rakiplerinden ayrışarak 'Yeni Nesil Taş Yünü' söylemini hak etmektedir. Öte yandan yatırım tutarı ve üretim kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük taş yünü tesisi olarak yerini almıştır." 

Türkiye'de inşaat ve yalıtım sektöründe lider markaların üreticisi olan Eryap, İzmir Lojistik Merkezi'ni hizmete açmak için hazırlanıyor. 

Cironun yüzde 15'i Yeni yatırımlar için Ege Bölgesi'nde özellikle İzmir'i gözaltına alan Eryap, Türkiye'de deprem aksı üzerinde olan 6.5 milyon, İzmir'de ise 1.5 milyon konut bulunduğunu ve bu konutlardan 315'inin acil yenilenmesi gerektiğini açıkladı. Türkiye'de yalıtımsız konutlarda yıllık 10 milyar dolar enerji kaybı olduğunu söyleyen Eryap CEO'su Emrullah Eruslu, 19 milyon konut olduğunu ve 16 milyonunun yalıtımsız olduğunu belirtti. Eruslu, "Çok sayıda yalıtımsız yapıya karşın, ne yazık ki yüzde 60 oranında bir kapasite kullanımı var" dedi. 

Yalıtımsız binaların nedenini kentsel dönüşüm süreciyle ilişkilendiren Eruslu, işin maliyetine yönelik mortgage mantığıyla devletin destek vermesi gerektiğini söyledi. 2001 yılında Gaziantep'te kurdukları tesislerinde, sektörün ilk polimer dış cephe kaplaması üretimini gerçekleştirerek Türkiye'nin jenerik markası olan American Siding'i kazandırdıklarını anlatan Eruslu, hızlı büyüme süreçlerini şöyle anlattı: 

130 milyon lira yatırım 

"Gaziantep fabrikamızın ardından Silivri'de kurulan tesisimizde 2005'te Bonuspan markalı XPS ısı yalıtım levhası, 2007de ise Focus Membran markalı bitümlü su yalıtım örtülerinin üretimine başladık. 2011'e kadar sırasıyla Bonusmax, Winer ve Focus Shingle markalı ürünlerimizi iç pazarın hizmetine sunarken 130 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdik. 2012'de ise yüzde 20 büyüdük. Toplam ciromuzun yüzde 15'ini ise American Siding, Bonuspan, Bonusmax, Focus Membran, Focus Shingle, Winer, Wooler markalarımızla Ege Bölgesi'nde gerçekleştirdik." 

5 Avrupa ülkesinden 

Dinamik artacak 2012 yılının sektör açısından durağan bir yıl olduğunu söyleyen Eruslu, önümüzdeki yıllarda kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasalarıyla sektördeki dinamiğin artacağına inandıklarını belirtti. Eruslu, "Bu hızlı büyümemizi, fizibilite ve kurulum çalışmaları 5 Avrupa ülkesinden alanında uzman 9 farklı firma ile yürütülen çalışmalarla şekillendirdiğimiz Sakarya, Hendek'te 60.000 m2'lik alan kurduğumuz Eryap taş yünü tesisi ile daha da ileriye taşıyoruz. Toplam 120 milyon TL yeni yatırım ile gerçekleştireceğimiz Eryap taş yünü tesisinin ilk bölümü 2012 yılı Mart ayında devreye alınmıştır. Sakarya, Hendek'te 60.000 m2'lik alana yerleşik tesisin altyapı ve kurulu kapasitesi 120.000 ton/yıl olarak projelendirilmiş; ilk yıl üretim kapasitesinin 40.000 ton'a ulaşması hedeflenmiştir" dedi.

Yeniasır

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Efes Antik Kenti'nde yıldızlar altında tarih yolculuğu
  • 06.05.2024 17:31

Efes Antik Kenti'nde yıldızlar altında tarih yolculuğu

Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal, gece müzeciliği projesiyle karanlıkta da ziyare ...

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri
  • 29.04.2024 12:02

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri

Türkiye'de birçok antik kent bulunuyor. Bu kentlerden tüm dünyada bilinen kentle ...

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...