maritbet girişmaritbet
Ertürk Mavuk: Yüzde 1 KDV'li projelerde stoklar 2 yıl içinde eriyecek!

Ertürk Mavuk: Yüzde 1 KDV'li projelerde stoklar 2 yıl içinde eriyecek!

MVK Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ertürk Mavuk, yeni KDV düzenlemesinden sonra, yüzde 1 KDV oranı ile satılacak eski ruhsatlı projelere olan talebin artacağını ve stokların maksimum 2 yıl içinde eriyeceğini belirtti

 

Kurtköy'de yüzde 1 KDV oranı ile satılan 351 daireli ev-ofis projesi WorkSquare'in inşasına devam eden MVK Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ertürk Mavuk, “Konutta KDV'yi yüzde 18'e çıkaran düzenleme yeni başlayacak projelerle devam eden projeler arasında fiyat farkı oluşmasına yol açacak. Yatırımcılar eski ruhsatlı bir projeden daire aldığında yeni ruhsatlı projelere göre yüzde 17 gibi ciddi bir fiyat avantajı elde etmiş olacak. Bu durum eski ruhsatlı projelerde stoklar eriyene kadar sürecek” dedi.
 
 
Şu an WorkSquare projesinde kaba inşaatın yüzde 40'ının tamamladığını ve yatırımcılardan bekledikleri ilgiyi gördüklerinin altını çizen Mavuk, projeyi en geç 2014 yılının sonlarında teslim etmeyi hedeflediklerini belirtti. 
 
 
Kurtköy Bölgesi daha cazip hale gelecek
Önümüzdeki dönemlerde yine Kurtköy'de yatırımları olacağını ifade eden Mavuk, ‘'Her geçen gün bölgeye olan talep artıyor. Öncelikli ilgi bölgedeki yüzde 1 KDV'li projelere olmak üzere Kurtköy'de satışların daha da hızlanacağını düşünüyorum. Çünkü İstanbul'da en iyi altyapıya sahip, gecekondu görüntülerinden uzak ve şehre sadece 15 dakika mesafede olan Kurtköy Bölgesi, tüm bu özellikleri ile emlak sektörünün parlayan yıldızı olarak yükseliyor. Sabiha Gökçen Havaalanı, Teknopark, Üniversiteler, Organize Sanayi Bölgeleri gibi avantajlardan dolayı değerlenen Kurtköy Bölgesi, yakın gelecekte yapılacak ve faaliyete geçecek olan AVM'ler, Oteller, Sağlık Kent ve Fuar Merkezi ile daha da değerli olacak'' dedi.

Yorum Yaz