maritbet girişmaritbet
Erkan İnşaat, Koza Koru Çamlıca’yı devraldı

Erkan İnşaat, Koza Koru Çamlıca’yı devraldı

Seaport projesi mahkeme engeline takılan ve geliştirdiği lüks projelerle bilinen Erkan İnşaat, Koza Koru Çamlıca projesini devraldı

Kazlıçeşme'de Rönesans İnşaat ile ortak olarak geliştirdiği İstanbul Zeytinburnu Yat Limanı ‘Seaport' projesi mahkeme engeline takılan ve Çamlıca'da geliştirdiği lüks projelerle bilinen Erkan İnşaat, Garanti Koza'nın Kasım ayında satışa çıkardığı Koza Koru Çamlıca projesini devraldı. 40 lüks villadan oluşan projenin 3 ay sonra ruhsatını alacak şirket, Best Life Büyük Çamlıca Konutları adını vereceği projeyi sosyal tesis ekleyerek yeniden satışa çıkaracak. Şirketin Genel Koordinatörü Yalçın Ertuna, Seaport'taki hukuki sürecin ise 1.5 ay sonra tamamlanmasını beklediklerini açıkladı.

Kısıklı'da Gümrükçüoğlu Köşkü'nün de olduğu 2 adet tarihi eser restorasyonu bulunan Erkan İnşaat, eğitim ve çevre ile ilgili sosyal sorumluluk projeleri yürütüyor. Şirket son olarak Rize'de üstün zekalı 500 öğrencinin özel bir eğitim alacağı 40 derslikli bir okulu inşa edip Milli Eğitim Bakanlığı'na hibe etmiş. Grubun hedefi bu tür okulları Türkiye geneline yaymak.

1980 yılından bu yana Koçhan İnşaat'ın da arasında olduğu 7 şirketle başta inşaat sektörü olmak üzere madencilik, turizm ve danışmanlık alanlarında faaliyet gösteren Erkan İnşaat, Garanti Koza'nın Büyük Çamlıca'da Kasım ayında satışa çıkardığı ve Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından 10 blokta 4'er dubleks daire olmak üzere 40 evden oluşması tasarlanan Koza Koru Çamlıca projesini devraldı.

İstanbul genelinde 400 daire inşa eden, List İstinye Suites, Selenium Panorama gibi projelerde de arsa sahibi olmasının yanı sıra İstanbul'un en prestij projelerinden biri olarak gösterilen İstanbul Zeytinburnu Yat Limanı ‘Seaport' projesini Rönesans İnşaat ile ortak geliştiren Erkan Şirketler Grubu'nun Genel Koordinatörü Yalçın Ertuna, projeyi 30 milyon dolarlık arsa ve inşaat bedeliyle Garanti Koza'dan satın aldıklarını açıkladı.

Ağırlıklı olarak Çamlıca'da 20'ye yakın müstakil lüks villayı tamamladıklarını, bölgeye odaklanmalarının projeye ilgi duymalarında etkili olduğunu belirten Ertuna, “Biz İstanbul ve özellikle Çamlıca aşığıyız. Garanti Koza'nın başlattığı projenin, apartman tipi evlerin yoğunlukta olduğu Çamlıca'ya getireceği lüks site konseptiyle farklılık oluşturulacağını düşündük” dedi. Tabanlıoğlu Mimarlık'ın çalışmalarına aynen devam edeceğini ve projeyi genel olarak değiştirmek istemediklerini belirten Ertuna, Best Life Büyük Çamlıca Konutları adını verdikleri projeye bir fitness salonu, 2 adet havuz ve tenis kortunu kapsayacak bir sosyal tesis eklemeyi planladıklarını dile getirdi.

Satışa şimdilik ara verildi

Projenin 3-4 ay içinde ruhsatını alıp inşaata başlayacaklarını ifade eden Ertuna, “Şu an satış sürecine ara verdik. 40 dubleksten oluşan projeye 40 kişi kesin alım yapmak için talep göstermişti ve projenin 300'ün üzerinde ziyaretçisi vardı. 3-4 ay sonra projeyi yeniden satışa çıkaracağız. 1.5 yıl içinde projeyi teslim etmeyi planlıyoruz” diye konuştu. 198 m2 kapalı alan ve 122 m2 teraslı dörtlü dubleks, 385 m2 kapalı alan ve 247 m2'lik teraslı ikili dubleks veya konutun tamamına sahip olmak isteyenler için 782 m2 kapalı alan ve 318 m2'lik teraslı konut tiplerinin mevcut olduğu proje satışa çıktığında fiyatlar 850 bin euro ile 1 milyon 100 bin euro arasında değişiyordu. Kişi konutun tamamına sahip olmak isterse fiyat 4 milyon euroya kadar çıkıyordu. Ertuna, satışlar yeniden başladığında fiyatların talebe bağlı olarak belirleneceğini söyledi.

Tabanlıoğlu saydam ev konseptİyle tasarlıyor

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından 11 bin 576 m2'lik bir alan üzerinde tasarlanan projenin en dikkat çeken özelliği, taşıdığı saydam ev konseptiyle camla kaplanması ve yeşil alanlara açılan ferah tasarımı. Projede evler kişiye özel olarak da dekore edilebilecek. Projeyi İstanbul'un en yüksek yerinde tarihi bir yerde planladıklarına dikkat çeken Tabanlıoğlu Mimarlık'ın kurucularından Murat Tabanlıoğlu, “Proje, TV kuleleri ve gecekonduların, az sayıda konakların yer aldığı bölgede farklılık oluşturacak. 21. yüzyılın konaklarını Çamlıca'ya kazandıracağız” demişti.

Katarlı, ABD'li dev gruplar Seaport'a ortak olmak istiyor

İstanbul'un en büyük prestij projelerinden biri olarak gösterilen ancak 3 yıldır imar planlarına yapılan itirazlar nedeniyle süren mahkeme sürecinden ötürü başlanamayan İstanbul Zeytinburnu Yat Limanı Projesi ‘Seaport'ta yolun sonuna geliniyor. Erkan Şirketler Grubu'nun Genel Koordinatörü Yalçın Ertuna, proje ile ilgili hukuki bir tasdik sürecinin olduğunu, mahkeme sonucunu 1.5 ay içinde almayı beklediklerini kaydetti. Asıl hedeflerinin bu projeyi hayata geçirmek olduğunu söyleyen Ertuna, uluslararası kredi anlaşma görüşmelerinin sürdüğünü, Katar'dan Dubai'ye, Avrupa'dan ABD'ye kadar yabancılardan hem projenin tamamına ortak olmak için hem de sadece otel veya kruvaziyer limanı işletmek için çok sayıda teklif geldiğini açıkladı. Ertuna, “Hepsi sürekli arayarak mahkeme sürecini merakla takip ediyor. Kruvaziyer ve yat limanı ile deniz turizm tesislerini kapsayan proje ile ABD'nin en büyük kruvaziyer liman işletmecisi, projedeki limanı işletmek için talip oldu. Onlarla ancak hukuki süreç tamamlanınca görüşebiliriz” diye konuştu. Ertuna şöyle devam etti: “Projedeki işletme ve tesislerin hizmete girmesiyle dünya kruvaziyer turizminden Türkiye'ye yılda 8 milyar dolar döviz girdisi kazandırılacak. 50-60 bin insana istihdam sağlayacak. Eğer yapılan itirazlar olmasaydı, proje bugün çoktan bitirilmiş ve bunlara ulaşılmış olacaktı.”

Kaynak: Nihal YUVACAN / VATAN

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ÇAMLICA +210
  • 22.11.2011 19:22

ÇAMLICA +210

Erkan Grup tarafından Büyük Çamlıca'da hayata geçirilen Çamlıca +210 projesi gör ...

Pırlanta Göztepe'nin teslimi için geri sayım!
  • 09.12.2016 10:08

Pırlanta Göztepe'nin teslimi için geri sayım!

Fikirtepe'de teslim için gün sayan nadir projeler Pırlanta Göztepe, 2017 Mart'ın ...

Pırlanta Göztepe basına tanıtılıyor
  • 28.11.2015 11:01

Pırlanta Göztepe basına tanıtılıyor

Erkan İnşaat tarafından İstanbul'un en merkezi bölgelerinden Göztepe'de hayata g ...

Pırlanta Çamlıca'nın inşaatı yüzde 70 tamamlandı!
  • 25.12.2014 11:07

Pırlanta Çamlıca'nın inşaatı yüzde 70 tamamlandı!

İnşaat çalışmalarının hızla sürdüğü Pırlanta Çamlıca projesinde bütün konutlar v ...

Erkan İnşaat Pırlanta Çamlıca’da 2 milyon dolara
  • 12.04.2014 10:28

Erkan İnşaat Pırlanta Çamlıca’da 2 milyon dolara

40 villadan meydana gelmekte olan projede evler 315-421 metrekare arasında değiş ...