maritbet girişmaritbet
Erdoğan’ın adaylığına inşaatın patronları ne dedi?

Erdoğan’ın adaylığına inşaatın patronları ne dedi?

Emlaktasondakika.com olarak inşaat dünyasının önde gelen patronları ile görüşerek sizler için kanaat ve fikirlerini araştırdık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanlığına aday olması, Türkiye'nin lokomotif sektörü olan inşaat dünyasında da geniş yankı buldu. Emlaktasondakika.com olarak inşaat dünyasının önde gelen patronları ile görüşerek sizler için kanaat ve fikirlerini öğrendik. 

İşte o şok açıklamalar…

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı:

"Seçim süreci beklentisi bitecek"

Öncelikle hayırlı olsun demek istiyoruz, olumlu karşılıyoruz. İstikrarın devamında faydalı olacağını düşünüyoruz. Gayrimenkul sektörünün en fazla ihtiyaç duyduğu şey, ekonomik ve siyasi istikrardır. Son dönemde konut kredilerinde satışların kredili bölümünde azalma görülürken, peşin satışlarda artış gözleniyor. Bu durum ise ekonominin geleceği ile beklentilerin, kredili konut alımların ertelendiğini gösteriyor. Bu seçim sürecinin ve belirsizliğin ortadan kalkmasıyla ertelenmiş olan kredili satışların talebe dönüşeceği beklentisini gözlemliyoruz.

Gürallar Yapı A.Ş. Genel Müdürü Evrim Karayel

"Gayrimenkul sektörü istikrardan meyve toplar"

Gayrimenkul sektörü, istikrardan hoşlanan ve meyvelerini politik ve ekonomik istkrardan toplayan bir sektördür. Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının hayırlı olmasını diliyoruz. Önemli olan cumhurbaşkanının ülkenin dinamikliğinin farkında olarak politik ve ekonomik istikrarın büyümesini ve devam etmesini sağlaması olacaktır. Gayrimenkul temsilcileri olarak, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz.

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan

"Bu kararla piyasalar rahatlar"

İstikrarın devam edeceği gözüküyor. Piyasaları rahatlayacağına dair bir mesajdır bu. Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanağını düşünüyorum. Bundan sonraki kritik soru, başbakanın kim olacağı ve AK Parti'nin bundan sonraki süreci... İnşaat sektörü, istikrara muhtaç bir sektördür. Çünkü istikrardaki en ufak bozukluk inşaat sektöründe dalgalanmaya neden oluyor. İstikrarın çok önemli bir rolü var. Yabancıların konut alımlarında artış yaşanıyor. Bu anlamda yabancı alımlar için de istikrarın devamının önemli olduğunu ve sektörü de olumlu etkileyeceğini düşünüyorum.

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay

"Erdoğan'ın adaylığını olumlu karşılıyoruz"

Her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de önemli olan istikrardır. Bu anlamda Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını olumlu karşılıyoruz. Yeni başbakanın, yeni hükümetin de aynı başarıda, aynı istikrarda devam etmesini diliyoruz. İnşaat sektörü, sezon açısından eylül ayını bekliyor. Eylül ayında seçimlerin de netleşip istikrarlı ortama kavuşacağını düşünüyoruz.

DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk-Kuveyt İş Konseyi Başkanı ve İdealist GYO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ekşi

"Projelerin uygulanması için bu bir fırsat"

Başbakanın cumhurbaşkanı adayı olması, daha önce hedef koyduğu 2023 projelerinin, hedeflerinin uygulanması için büyük bir fırsat olduğuna inanıyorum. Bu kanaatimin sebebi, başbakanın son 10 yılda gerçekleştirdiği projelerdeki takibinin, cumhurbaşkanlığında da devam ettireceğini düşünmem. Bu durumun da sektöre olumlu olarak yansıyacağını, inşaat sektöründe aksaklık olmayacağını düşünüyorum. Türkiye'nin önümüzdeki dönemde büyük projeleri var. Kentsel dönüşüm de bunlardan biri. Bu gibi projelerin de devamının geleceği kanaatindeyim.

Tahir Pars-Be Ma İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi

"Başkaları projelerin rüyasını bile göremez"

İstikrarın devamı ve Başbakan Erdoğan'ın projeleri, son derece büyük devamlılığı çok önemli olan projeler. Bu projelerin ve istikrarın devamlılığı için son derece yerinde bir karar oldu. Bir başkası bu projeleri rüyasında bile göremez, arkasında duramaz ve devamını da getiremez. Türkiye'nin istikrarı için son derece yerinde ve iyi bir karar olduğu kanaatindeyim.

Doruk GYO Şehircilik Yönetim Kurulu Başkanı Akay Tambulut

"Beklediğimiz bir durumdu, sürpriz olmadı"

Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığına aday olması beklenen bir durumdu, sürpriz olmadı. Bu durumun piyasayı olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. İstikrar, inşaat sektörü için çok önemlidir. Ak Parti'nin başına gelecek ismin de netleşmesinin de sektör için olumlu olacağı kanaatindeyim.

Soner Keleş Keleş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi

"Bu açıklamayı bekliyorduk"

Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'na adaylığını açıklamasını bekliyorduk. Bunun Türkiye için oldukça önemli bir adım olacağını düşünmekteyim. Sayın Erdoğan'ın seçilmesi durumunda Türkiye güven tazeleyecektir. Bu güven ortamı ister istemez ekonomiye de ve ekonomik rakamlara da yansıyacaktır. Ekonominin lokomotifi olan gayrimenkul sektöründe konut faiz oranlarının düşmesi gündeme gelebilir. Döviz ve altın da yine hak ettiği noktalara gelebilir. Dolayısıyla sayın Tayyip Erdoğan'ın seçilmesi Türkiye ekonomisini olumlu yönde etkileyecektir.


 
Hızır Selimoğlu / Selimoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı

"Bu başbakanın döneminde istikrara şahit olduk"

Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başbakanlık döneminde Türkiye'deki istikrara ve büyümeye hepimiz şahit olduk. Cumhurbaşkanlığı'na seçilmesi durumda ise Türkiye'nin önemli sektörlerinden biri olan gayrimenkul sektörü de büyüme trendine kaldığı yerden ve hatta daha da hızlanarak devam edecektir. Öte yandan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Sayın Başbakan'ımız 10 gün önce gerekli talimatları da verdi. Cumhurbaşkanlığı'na seçilmesi durumunda kentsel dönüşümün de hız kazanacağını düşünüyorum. Sayın Erdoğan, geçtiğimiz günlerde konut faiz oranlarının düşmesi gerektiğini ve bununla ilgili demeçler vermişti. Yine Cumhurbaşkanlığı'na seçilmesi durumunda faiz oranlarının da düşeceğini ve böylelikle konut satışlarının da artacağını düşünüyorum.


 
Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir

"İstikrar perçinlenir, konut satışları artar" 

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın görev değişimi gerçekleştirilirse, Türkiye'de istikrar ve olumlu hava bir kez daha perçinlenmiş olur. Bugün baktığımızda ağır aksak giden kentsel dönüşüm çalışmaları daha da hızlanacaktır. Ve daha da sağlıklı ilerleyecektir.  Türkiye'de ve özellikle İstanbul'da kentsel dönüşümü bekleyen birçok bölge ve bu bölgelerde çalışmak isteyen müteahhit ve taşeron firmalar var. Türk ekonomisinin bu görev değişiminden olumlu yönde etkileneceğini düşünüyorum. Öte yandan Sayın Erdoğan'ın seçilmesi durumunda, faiz oranlarında düşüşün gerçekleşeceğini ve konut satışlarında hareketlenme olacağını öngörüyorum.

Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı

“Türkiye'ye iyi hizmetler yapan bir lider”

Sonuç itibariyle ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Önümüzü daha iyi ve daha net göreceğiz. Bundan sonra beklentimiz demokratik ve adaletli bir seçim olması. Başbakan Erdoğan Türkiye'ye iyi hizmetler yapan bir lider. Bundan sonra da devamını temenni ediyoruz, ülkeye ve herkese tekrar hayırlı olsun.

Keleşoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş

“Kazanacağına kesin gözüyle bakıyorum”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığını açıklaması piyasaların daha iyi gideceğine işarettir. İnşaat sektörü de bu gidişattan iyi yönde etkilenecektir. Bu karardan sonra Türkiye'ye yatırım yapan yabancı yatırımcının kapasitesinin ve sayısının artacağını düşünüyorum. Bu durum istikrarın devamı demektir. Kazanacağına da kesin gözüyle bakıyorum.

Hüseyin Belibağlı-Ayşe Özlem Kuruca/Emlaktasondakika.com
 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hasan Rahvalı emlaktasondakika'ya konuştu!
  • 24.04.2016 14:24

Hasan Rahvalı emlaktasondakika'ya konuştu!

Ağaoğlu Murahhas Azası Hasan Rahvalı, 10. Gayrimenkul Fuarı Türk Arap Zirvesi'nd ...

Hasan Rahvalı, Central Park Bakırköy'ü anlattı!
  • 23.03.2016 16:54

Hasan Rahvalı, Central Park Bakırköy'ü anlattı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Üyesi Hasan Rahvalı, Central Park Bakırköy proj ...

Hasan Rahvalı'dan Cityscape yorumu!
  • 09.09.2015 18:39

Hasan Rahvalı'dan Cityscape yorumu!

Ağağlu CEO'su Hasan Rahvalı, Cityscape 2015 Dubai Fuarı'nı yorumladı. ...

Hasan Rahvalı: Turizmde potansiyeli tespit ettik!
  • 09.05.2015 17:22

Hasan Rahvalı: Turizmde potansiyeli tespit ettik!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı, Balıkesir'de yapılan 7. Gelişen Ke ...

Hasan Rahvalı, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!
  • 29.04.2015 18:19

Hasan Rahvalı, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı, Uluslararası Yatırım Zirvesi'nin 2 ...

'Şimdiye kadar 2 milyar dolarlık yabancıya satış yaptık'
  • 15.01.2015 17:45

'Şimdiye kadar 2 milyar dolarlık yabancıya satış yaptık'

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı, 13 Ocak Salı günü düzenlenen III. ...