maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar: Türkiye'yi ekolojik şehirlerle daha da ileriye taşıyacağız!

Erdoğan Bayraktar: Türkiye'yi ekolojik şehirlerle daha da ileriye taşıyacağız!

Yapı Endüstri Merkezi’nin bu yıl altıncısını düzenlediği Ekodesign Konferansı’nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sürdürülebilir bir çevre için önemli bir mesafe kat ettiklerini ve çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bakan Bayraktar, “Yapacağımız ekolojik şehirlerle birlikte Türkiye, dünyaya standartlarına bir ülke olacak” dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Yapı Endüstri Merkezi'ndeki (YEM) konuşmasında,  Avrupa standartlarını yakalamış bir Türkiye için çalıştıklarını ifade etti. 

Bakan Erdoğan Bayraktar, şehirleşmenin dünyadaki doğal kaynakları tehdit ettiğini ve bunun için ekolojik şehirler üretilmesi gerektiğini söyledi. Bakan Bayraktar, “Dünya nüfusu artık 7 milyar seviyelerine dayandı.Şehirleşme artık günden güne artıyor. Dünyanın yarısından fazlası şehirlerde yaşıyor. Avrupa'da bu oran yüzde 80 hatta yüzde 90'lara çıkıyor. Türkiye'de şehirleşme oranı ise yüzde 78 seviyelerinde seyrediyor. Ve bu nüfus artışı ve şehirleşme, birçok tehdidi beraberinde getiriyor. Dünya tüm hızıyla ısınıyor. Buzullar bugüne kadar hiç görülmedik bir şekilde erimeye başlıyor. Doğal su kaynakları ve hava hızla kirleniyor. Çevre, çevrecilik ve çevreye duyarlılık son derece önem kazanmaya başladı. Şehir nüfusları hız kesmeden artmaya devam ediyor” dedi.

“Türkiye, İnşaat sektörüyle dünyayla yarışıyor”
Türkiye'nin genel fotoğrafını değerlendiren Bayraktar, “Dünya genelinde Türkiye inşaat sektöründe ileride. Türkiye'nin lokomotifi haline gelen inşaat sektörü dünyayla yarışır hale geldi. Sadece inşaat sektörü değil, aynı zamanda inşaat malzemeleri de dünyada kendinden söz ettirir hale seviyeye ulaştı. Avrupa'daki birçok ülke ve Çin'le yarışır haldeyiz. Buna paralel olarak da inşaat malzemelerinde artık çevreye duyarlı ve ekolojik malzeme üretiminde çok sağlam adımlar atmaya başladık. İnşaat sektöründe ne gerekiyorsa artık bizler de kendi ülkemizde bu malzemeleri üretiyoruz. Bu üretimini yaptığımız bu ürünlerin ihracatını da yapmamız gerekiyor.Bunun için de ucuz, kaliteli ve çevreye duyarlı ürünler geliştirmeliyiz” dedi. 

Genç iş adamlarının önünün açılması gerektiğini de vurgulayan Bakan Bayraktar “Biz genç nüfusa sahibiz. Bunu çok iyi değerlendirmeliyiz. Bu gençlerle, teknolojiyi çok iyi okuyan, bilimi çok iyi takip eden, kaliteli ürün üreten elemanlar yetiştirmek zorundayız. Lisans eğitimi almış elemanlar yetiştirmeliyiz. Teknik müşavirlik firmaların önünü açmalıyız. Bu firmalar dünya pazarına konseptprojeler üreten, dosyalar hazırlayan teknik müşavirlerin tüm dünya ülkelerindeki pazarda olmaları gerekiyor” dedi.

“Çevreye Duyarlı, ekolojik şehirler kuracağız"
Türkiye'deki ekolojik dengenin korunarak, çevreye duyarlı yerleşim birimleri kurmayı hedeflendiklerini dile getiren Bakan Bayraktar, ekolojik şehirlerin Türkiye'yi kalkındıracağını kaydetti. Erdoğan Bayraktar, “Kentsel dönüşümü tamamlamış, teknik altyapısı yeterli marka şehirler, meydanlara, yeşil alanlara, parklara sahip ve ulaşımı düzenli modern şehirler, enerji tasarrufu sağlayan akıllı evler, bisiklet yolları ve yeterli yeşil alanı olan ekolojik şehirlerle Türkiye'yi daha da ileri bir seviyeye taşımak istiyoruz. Bunlar gelişmiş ve kalkınmış modern ülkelerin göstergeleridir. Artık afetler karşısında yıkılmayan, enerjiyi savurmayan, ısı yalıtımı, rüzgar ve su enerjisini kullanan, atık suları dönüştüren binaları üretmeyi hedefliyoruz. Ülkemizin konut stokunun enerjiyi savurmayan binalardan oluşması için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Burcu Başer, Turkeybuild İstanbul'u anlattı!
  • 03.03.2017 13:17

Burcu Başer, Turkeybuild İstanbul'u anlattı!

YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, bu yıl 40'ıncı kez düzenlenecek olan Tur ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

Doğan Hasol, kentsel dönüşümü anlattı
  • 09.06.2014 17:51

Doğan Hasol, kentsel dönüşümü anlattı

Has Mimarlık ve Yapı Endüstri Merkezi'nin Kurucusu Doğan Hasol, Emlaktasondakika ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...