maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar'dan flaş açıklama!

Erdoğan Bayraktar'dan flaş açıklama!

Bakan Erdoğan Bayraktar, bürokrasinin azaltılması için çalışma başlattıklarını belirterek, vize döneminin sona ereceğini ve yatırımların hız kazanacağını söyledi.

İnşaat sektöründe bürokrasi bitiyor. Artık vize ve vize anlamına gelecek uygulamalar kaldırılacak, yapı ruhsatı için istenen belge ve işlem süreçleri kısalacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bürokrasinin azaltılması, işlemlerin hızlandırılması ve kolaylaştırılması için çalışma başlattıkları belirterek, “Bu çerçevede yaptığımız değişiklikle zamandan tasarruf sağlanacak, yapı denetimi kolaylaşacak, gereksiz bürokrasi ortadan kalkacak ve yatırımlar hızlanacak” dedi. Bayraktar, yapı kullanma izin süreçlerinde evrak bakımından sadeleşme ve zamandan tasarruf sağlanacağını belirtirken, “Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'le yapı denetim firmalarının yetkileri de büyük ölçüde artırıldı. Buna göre yapı ruhsatının vizeler bölümüne yapı denetim kuruluşunun denetçilerinin imzaları alınacak. Böylece inceleme neticesinde eksik vize işlemi var ise bunlar yapı denetim kuruluşuna tamamlattırılacak. Bunun dışında, hiçbir şekilde vize veya vize anlamına gelecek bir uygulama olmayacak.
Diğer bir değişiklikle inşaatın tamamlanmasına müteakiben tanzim edilen iş bitirme tutanağı ilgili idarece incelenerek, 15 iş günü içinde onaylanacak veya var ise eksikliklerinin neler olduğu bir yazı ile bildirilecek. Eksikliklerin giderilmesinden sonra verilen iş bitirme tutanağı 2 iş günü içinde onaylanacak. Böylece vatandaş işlemini kısa sürede sonlandırabilecek. Yapı Denetim Kuruluşu, denetçileri vasıtasıyla projelerin yönetmelik, genelge, şartname ve standartlara uygunluğunu kontrol edecek. Ayrıca elektrik, telefon ve doğalgaz tesisat projelerinin inşaat ruhsatının alındığı tarihi izleyen 30 gün içinde ilgili idare tarafından onaylanmasını temin edecek. Bu süre içinde onaylar idareye sunulamadığı takdirde inşaat idarece durdurulacak.

Türkiye Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 11.02.2013 09:10

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlak sektörünü emlaktasondakika'y ...