maritbet girişmaritbet
Erciyes Üniversitesi'ne enerji evi!

Erciyes Üniversitesi'ne enerji evi!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Erciyes Üniversitesi'ne enerji verimliliğini eğitimi için bir merkez kuracaklarını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün ERÜ'de uygulamalı bir eğitim merkezi kuracağını bildiren Bakan Taner Yıldız, bunun için üniversitenin de arsa tahsis ettiğini söyledi

Enerji ve Tabii Kanaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bölgesinde ve dünyada sosyal ekonomik ve siyasi anlamda lider konuma yükselen Türkiye'nin, iyi yetişmiş, ufku geniş ve vizyon sahibi gençlere ihtiyacı var" dedi.

Yıldız, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Akademik Yıl Açılış Töreninde yaptığı konuşmada, bakan ve Kayserili bir milletvekili olarak, ERÜ ve diğer üniversitelere, sektörleriyle ilgili olarak destek vermek zorunda olduklarını söyledi.

Bunu bir görev olarak kabul ettiğini ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:

"Çünkü bu Türkiye'nin geleceğine bilimsel olarak konabilecek katkılarla beraber, Türkiye'nin gelişimini dizayn etmekle alakalı bir husustur. Siyaset bilimin önünü açacaktır ve ona hizmet etmekle görevli olacaktır. Bilim adamlarımız da, öğretim üyelerimiz de bütün sektörlerde, bütün alanlarda ilerleyen, gelişen ve büyüyen Türkiye'nin bir istisnası olmayacaklar, onlar da bir pay alacaklardır. Çünkü, biz birçok sektörde yatırım yapıyoruz. Gayri safi yurtiçi hasılamız son 9 yıl içinde 3 katına çıktı. Birçok yatırımımız var. Ancak, biz biliyoruz ki en büyük yatırım insanımıza yapılan yatırım. Bunun da yolu üniversitelerimizden geçmektedir."

Yıldız, öğretim üyesi başına düşen bilimsel yayın sayısında Türkiye'nin ilk 10 üniversitesi arasında bulunan ERÜ'yü ve emeği geçenleri kutladı.

Yıldız, üniversitelerin Türkiye'yi bilgi toplumuna dönüştürecek, bilgi üssü haline getirebilecek yapılanmalar olduğunu ifade ederek, bu nedenle üniversite sayısını 165'e çıkardıklarını anlattı.

Yıldız, bunun tek başına yeterli olmadığını vurgulayarak, "Biz gerekli bir işi yaptık ancak bunun içinin, altının doldurulması lazım" dedi.

ENERJİ EVİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün ERÜ'de uygulamalı bir eğitim merkezi kuracağını bildiren Yıldız, bunun için üniversitenin de arsa tahsis ettiğini söyledi. Bu merkezin enerji verimliliği eğitimi için kullanılacağını dile getiren Yıldız, ayrıca enerji sistemleri mühendisliği öğrencileri ile ara teknik elaman yetiştireceğini kaydetti.

Yıldız, bu tür işbirliklerini diğer üniversitelerde de artıracaklarını belirterek, Türkiye'de enerji verimliliğinin bir kültür olduğuna, bu konuda ilerlemeye yönelik önlerinde çok büyük bir alan olduğuna ve katetmeleri gereken çok mesafe olduğuna inandıklarını söyledi.

Sanayi uygulamalarını en iyi yapabilecek bilim kurullarının üniversiteler olduğunu vurgulayan Yıldız, bu açıdan Kayseri'nin yükseköğretim merkezi konumuna geleceğini kaydetti.

Yıldız, 21. yüzyılda eğitime önem verip, doğru eğitim politikaları ile bu işi geliştirmiş olan devletlerin kazanacağını belirterek, "Bölgesinde ve dünyada sosyal, ekonomik ve siyasi anlamda lider konuma yükselen Türkiye'nin iyi yetişmiş, ufku geniş ve vizyon sahibi gençlere ihtiyacı var. Bu gençler tabi ki üniversitelerde yetişecekler" dedi.

Yıldız, konuşmasının ardından, ERÜ tarafından Yenilenebilir Enerji Kaynakları Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilen arazinin devri ile bu araziye yaptırılacak "Enerji Evi'ne ilişkin protokolü imzaladı.

Yıdız, imza sırasında yaptığı konuşmada da yaklaşık 7 yılda 400'e yakın Türk mühendisin yurt dışındaki nükleer güç santrallerinde eğitileceğini ve bu mühendislerin döndüklerinde Türkiye'deki santrallerde çalışacaklarını anlattı.

Törenin ardından, gazeteci-yazar Taha Akyol, "Bilim Tarihinden Notlar" adlı ders verdi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kayseri Havalimanı yeni terminal binası inşaat çalışmalarında sona gelindi
  • 20.10.2023 11:37

Kayseri Havalimanı yeni terminal binası inşaat çalışmalarında sona gelindi

İç Anadolu Bölgesi'nde Esenboğa Havalimanı'ndan sonra en büyük 2'nci, Türkiye ge ...

Yenilenebilir enerjinin payı katlanarak artıyor
  • 27.07.2023 14:20

Yenilenebilir enerjinin payı katlanarak artıyor

Türkiye'nin toplam elektrik kurulu gücündeki yenilenebilir enerjinin payı, son 2 ...

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!
  • 25.07.2023 12:01

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. D ...

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kapasitesi 47 şehirde 11 bin megavatı aştı
  • 15.05.2023 11:34

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kapasitesi 47 şehirde 11 bin megavatı aştı

Türkiye'nin rüzgar enerjisindeki 11 bin 400 megavatı aşan kapasitesi 47 ildeki s ...

Türkiye'nin elektrik kurulu gücü son 10 yılda artış gösterdi
  • 28.03.2023 13:30

Türkiye'nin elektrik kurulu gücü son 10 yılda artış gösterdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Tancan, Türkiye'nin elektrik kurulu g ...

Kayseri'de 4,8 büyüklüğünde deprem
  • 10.03.2023 09:58

Kayseri'de 4,8 büyüklüğünde deprem

Kayseri'de saat 05.28'de 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ...