maritbet girişmaritbet
Era Türkiye yeni girişimciler arıyor!

Era Türkiye yeni girişimciler arıyor!

ERA Türkiye, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve İzmir başta olmak üzere büyük illerde franchising veriyor

40 bin ile 70 bin TL arasında yatırım maliyetiyle açılabilecek ofislerde aylık minimum 40 bin TL ciro hedefleniyor. ERA Türkiye şu anda 29 ofisi, 300'den fazla profesyoneli barındıran bir gayrimenkul danışmanlığı şirketi. Yakın zamanda ofis sayısını 40'a, iş hacmini de 2 katına çıkarmayı hedefleyen şirket, kendi bünyesinde kurduğu ERA Akademi'de ise ilk altı ayda 350 kişiye eğitim verdi. Bu yılın sonuna kadar düzenlenecek eğitim, seminer ve workshoplarla 45 kişiye daha ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, önümüzdeki dönemde Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve İzmir başta olmak üzere büyük illerde ERA markalı ofislerin sayısını artıracaklarını belirtiyor. 

İçinde bulundukları dönemde özellikle Doğu Anadolu illerinden çok sayıda başvuru aldıklarım kaydeden Baygan, "Ancak bizim önceliğimiz ofîslerin geliştirilmesi ve tutundurulması konusudur. Bu açıdan büyümemizde bu kriteri öncelikli olarak düşünüyor ve seçimlerimizi sadece ofis açmak değil sürekli destek verebilecek çizgide sürdürmek istiyoruz" diyor. 

Giriş bedeli 20 bin dolar

Markaya yatırım bedeli aralık ayı itibariyle 20 bin dolar civarında olacak. Bu rakamın içerisinde uzman akademi eğitimi, uygulamalı workshop ve klinik etkinlikleri ve teknoloji, pazarlama destekleri dahil.

Bu konuda genel anlamda alışılagelen, ofisin açılmasının ardından hiçbir desteğin alınmadığı marka yatırımın çok ötesinde bir hizmet sunduklarını bildiren Baygan, işletme maliyetlerinin illerle ve bölgelere göre değişiklik gösterebildiğine işaret ediyor. Baygan “Ortalama rakamlar verilmesi gerekirse, 40 bin ile 70 bin lira gibi bir maliyetten söz edebiliriz” diyor.

Royalty bedeli olarak yüzde 6 +2 (reklam payı) alınıyor. Baygan, "Bu noktada bizim en önemli farkımız ofislerin tanıtımlarının yapıldığı yüzde 2'lik payın ERA farkıyla gerçekten bu harcamalarda kullanılmasıdır. Bu da yine markaya yatıranın ERA farkıyla geri döndüğünü ifade ediyor" şeklinde konuşuyor. ERA ofisleri, sistemde geçirdikleri oryantasyon sürecinden sonra 40 bin TL'lik aylık cirodan başlayan gelirlere sahip olabiliyor. Ofislerdeki gayrimenkul danışmanlarının nitelik ve niceliklerinin artması ile bu rakam daha da yukarılara çıkabiliyor. 

Liderlik becerisi aranıyor

Ofis giderleri ve gayrimenkul danışmanı primleri düşünüldüğünde yüzde 30 ile 35 arasında kâr marjı olduğu ifade ediliyor. Mustafa Baygan bayilerde aradıklan özellikleri ise şöyle açıklıyor: "Bu konuda ERA Franchising Geliştirme Departmanı gerekli inceleme ve danışmanlık hizmetlerini veriyor. Ancak bir ofiste aranan başlıca özellikler; en az 80 -100 m2, toplantı odası, broker odası ve danışmanların çalışabileceği minimum üç bölüme sahip öncellikle düz giriş veya tabela değeri yüksek konumlardır. Aynca liderlik becerilerine ve iyi bir vizyona sahip franchise adaylannı hedefliyomz." 

Burcu Tuvay/Ekonomist

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mustafa Baygan: Kartal çok gelişiyor
  • 03.06.2016 16:14

Mustafa Baygan: Kartal çok gelişiyor

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, ‘Kartal'a Yatırım Geleceğe Yatırım' tem ...

Konut satışları 2016'da artacak!
  • 20.01.2016 15:32

Konut satışları 2016'da artacak!

ERA Türkiye Genel Koordinatörü Mustafa Baygan, Türk halkı ve Ortadoğulu ülke vat ...

Mustafa Baygan 'İstanbul, dönüşümde bir numara'
  • 02.03.2015 15:09

Mustafa Baygan 'İstanbul, dönüşümde bir numara'

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, kentsel dönüşümde başta Fikirtepe olmak ...

Mustafa Baygan, ikinci el konut sektörünü anlatıyor!
  • 16.02.2015 10:27

Mustafa Baygan, ikinci el konut sektörünü anlatıyor!

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, ikinci el konut satışlarının, sıfırdan ...

Mustafa Baygan 'Yabancı ağırlık bir fuar oluyor'
  • 12.09.2014 15:34

Mustafa Baygan 'Yabancı ağırlık bir fuar oluyor'

Era Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, CNR Emlak Fuarı 2014'te mikrofonumuza f ...

ERA Türkiye 4 şehirde 22 ofise ulaştı
  • 05.12.2013 20:19

ERA Türkiye 4 şehirde 22 ofise ulaştı

ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu Emlak 2013 Fuarı'nda emlaktasond ...