Enerji verimliliğinde yeni bir sistem geliyor

Enerji verimliliğinde yeni bir sistem geliyor

Bakan Yıldız, mantolama ve izolasyonla ilgili bir çalışmanın olduğunu belirterek, "3-4 yıl içinde yapılan yatırımı amorti edebilecek bir sistemden kurgulamak istiyoruz. Konutun, binanın izolasyonunu şartnameye uygun bir şekilde yapıldığı taktirde yüzde 30 civarında bir enerji verimliliği sağlıyor. Bu projenin finans tedarikiyle alakalı önemli bir gelişme bekliyoruz" dedi

 

 

Bakan Yıldız, mantolama ve izolasyonla ilgili bir çalışmanın olduğunu belirterek, "3-4 yıl içinde yapılan yatırımı amorti edebilecek bir sistemden kurgulamak istiyoruz. Konutun, binanın izolasyonunu şartnameye uygun bir şekilde yapıldığı taktirde yüzde 30 civarında bir enerji verimliliği sağlıyor. Bu projenin finans tedarikiyle alakalı önemli bir gelişme bekliyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, mantolama ve izolasyonla ilgili bir çalışmanın olduğunu belirterek, "3-4 yıl içinde yapılan yatırımı amorti edebilecek bir sistemden kurgulamak istiyoruz. Konutun, binanın izolasyonunu şart nameye uygun bir şekilde yapıldığı taktirde yüzde 30 civarında bir enerji verimliliği sağlıyor. Bu projenin finans tedarikiyle alakalı önemli bir gelişme bekliyoruz. Öncelikle kendimize bir çeki düzen verelim diye bunu kamu binalarında başlatmayı uygun gördük" İfadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, makamında Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau kabul etti. Bakan Yıldız, geçtiğimiz dönemde 700 ve 220 milyon dolarlık iki tane paketin ibraz anlaşması yapıldığını belirterek, "Bunlar çevre ve enerji başlıklarıyla oldu. Bizim mantolama ve izolasyonla alakalı enerji verimliliğini son derece ilgilendiren ve konutlarımızı da yakından ilgilendiren bir projemiz var. Bu projenin finans tedarikiyle alakalı önemli bir gelişme bekliyoruz. 3-4 yıl içinde yapılan yatırımı amorti edebilecek bir sistem var. Yani siz bir konutunuzun binanızın izolasyonunu şart nameye uygun bir şekilde yaptığımız taktirde yüzde 30 civarında bir enerji verimliliği var. Biz bunu kamu binalarında başlatmayı uygun gördük. Öncelikle kendimize bir çeki düzen verelim diye. Gönüllülük esasına göre olacak ama biz tavsiye edeceğiz bunu" diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz