maritbet girişmaritbet
Endeksa Türkiye’nin konutta getiri oranı en yüksek ilçelerini açıkladı!

Endeksa Türkiye’nin konutta getiri oranı en yüksek ilçelerini açıkladı!

Endeksa, yüksek teknoloji destekli analiz özelliklerine yıllık değer getirisi hesabını da ekledi. Güncel verilere göre, Türkiye’nin en karlı ilçesi yüzde 8,54 getiri oranı ile Mamak oldu.

Gayrimenkul sektörünün teknoloji odaklı gelişimine öncülük etmeyi hedefleyen Endeksa, artık gayrimenkullerin yıllık değer getirisini de gelişmiş algoritmalar ile hesaplayabilme imkanını sunuyor. Endeksa geliştirdiği bu yeni özellikle; doğru ve objektif gayrimenkul fiyatlamanın yanı sıra, yatırımkararını konuttan yana kullanmak isteyenlere rehberlik ederek konut sektörünün nabzını tutmaya devam ediyor.

Cazip getiri için sınır oran nedir?

Büyük şehirlerdeki getiri oranı en yüksek toplam 15 ilçenin değerlendirildiği çalışma, konutu yatırım aracı gören ve özellikle kira getirisi beklentisi olan bireyler için kritik bir bakış açısı sunuyor. Buna göre, konut yatırımının cazip sayılabilmesi için getiri oranının bir ilçede en az yüzde 6 seviyesinde olması gerekiyor. Yüzde 4’ün altında kalan yerleşim bölgelerinde ise kira kazancı odaklı finansal yatırım cazip değil.

Türkiye’nin en yüksek konut getiri oranına sahip ilçesi başkentte

Türkiye’nin en büyük illeri İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Adana ve Mersin’in mercek altına alındığı Endeksa’nın araştırmasına göre; yüzde 8,54 yıllık getiri ortalaması ile en kârlı ilçenin Mamak olduğu tespit edildi. Ankara’nın dördüncü büyük ilçesi olan Mamak genelinde fiyatlar; ortalama konut satış fiyatı 1 milyon 859 bin 280, ortalama konut kirası ise 12 bin 613 TL seviyesinde seyrediyor.

Esenyurt listede ikinci sırada

Değerlendirmelere göre Türkiye’nin en cazip ikinci ilçesi yüzde 7,93’lük getiri oranı ile İstanbul - Esenyurt. Esenyurt’ta ortalama konut satış fiyatı 1 milyon 923 bin 790 TL, ortalama konut kirası ise 11 bin 680 TL civarında. Listenin üçüncü sırasında ise yine Ankara’dan Altındağ var. Ülkenin getiri şampiyonu Ankara’nın popüler metropol ilçesinde getiri yüzde 7,62 oranında gerçekleşti. Altındağ’da ortalama konut satış fiyatı 2 milyon 71 bin 440 TL, ortalama kira da 12 bin 199 TL olarak belirlendi.

Üçüncü büyükşehir İzmir listede ilk üç içerisinde yer alamadı

Türkiye’nin üçüncü büyük ili İzmir, getiri oranlarında listeye beşinci sıradan girdi. Ege’nin incisinde en karlı ilçe, yüzde 7,24 ile Konak oldu. Konak’ı yüzde 7,14 ile Bursa’nın ilçesi Yıldırım izliyor. Türkiye turizminin göz bebeği Antalya’nın yerel şampiyonu ise Kepez. İlçedeki yıllık konut satışı ve kira getiri ortalaması yüzde 6,86’ya ulaşmış durumda.

Yıllık getirisi en düşük ilçeler Karabağlar, Gemlik ve Yenişehir

Endeksa’nın analizine göre, Türkiye’nin en büyük kentlerinin getiri oranı en yüksek ilçeleri listesinde son sırada, İzmir’in Karabağlar ilçesi var. Karabağlar’da ortalama konut satış fiyatı 2 milyon 610 bin 600 TL ve ortalama kira ise 13 bin 482 TL. Bu ilçede yatırımcıları bekleyen yıllık getiri oranı yüzde 6,76 seviyesinde. Listede Karabağlar’ın bir sıra üstünde yüzde 6,77 yıllık getiri ile Bursa Gemlik bulunuyor. Gemlik’te bir konut ortalama 1 milyon 946 bin 21 TL’ye satılıyor ve 10 bin 379 TL’ye kiralanıyor. Sıralamada bir üst noktadaki ilçe Mersin’in Yenişehir ilçesi. Yenişehir’de ortalama konut satış fiyatı 3 milyon 668 bin 160 TL, ortalama konut kirası da 15 bin 116 TL. İlçedeki konut getirisi oranı yüzde 6,82 olarak kayda geçti

  • Etiketler:

Yorum Yaz