maritbet girişmaritbet
Emre Çamlıbel MIPIM’de Türkiye gayrimenkul yatırım pazarında fırsatlar panelinde konuşacak!

Emre Çamlıbel MIPIM’de Türkiye gayrimenkul yatırım pazarında fırsatlar panelinde konuşacak!

Gayrimenkul, Enerji, Döküm ve Çimento alanlarında 52 yıldır büyük yatırımlara imza atan Soyak Holding’in CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel, dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul etkinliği MIPIM’e katılıyor

 

Gayrimenkul, Enerji, Döküm ve Çimento alanlarında 52 yıldır büyük yatırımlara imza atan Soyak Holding'in CEO'su Dr. M. Emre Çamlıbel, dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul etkinliği MIPIM'e katılıyor. Çamlıbel, MIPIM'de ‘Türkiye'de gayrimenkul yatırım pazarında fırsatlar' konulu panelde konuşmacı olarak yer alıyor.

Soyak Holding CEO'su Dr. M. Emre Çamlıbel 12-15 Mart tarihleri arasında düzenlenen MIPIM'e(Le Marche International des Professionnels de L'Immobilier-Emlak Profesyonelleri İçin Lider Gayrimenkul Etkinliği)katılmak üzere Cannes'a gidiyor. Bu sene Türkiye'nin Onur Ülke olarak yer aldığı ve hem Sn. Babacan, hem Sn. Bayraktarla, iki bakanla, devlet düzeyinde temsil edildiği etkinliğin ikinci günü Çamlıbel ‘Türkiye Gayrimenkul Pazarında Fırsatlar' konulu Konutder paneline konuşmacı olarak katılıyor. Moderatörlüğünü Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur'un yaptığı panele, Çamlıbel'in yanı sıra Fer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova ve Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı da yer alıyor.       

Soyak Holding CEO'su Dr. M. Emre Çamlıbel “Türkiye'de gayrimenkul yatırım getirisi Avrupa'ya hatta Amerika'ya göre daha yüksektir. İşte bu bağlamda bu sene Türkiye'nin onur üyesi olduğu MIPIM'deyabancılarla yaşanan tecrübelerimizi, Türkiye'nin sunduğu özel fırsatları, Mütekabiliyet Yasası'nın değiştirdiklerini bizleri dinlemeye gelen yabancılara anlatacağız. Türkiye'de hem güçlü bir iç talep hem de dış talep olduğunu vurgulayacağız” dedi.

Kentsel dönüşümün ve memleketin ekonomik ve demografik özelliklerinin yabancı yatırımcılar için bir fırsat olduğunu vurgulayan Çamlıbel; “Mütekabiliyet'le açılan yolu, kentsel dönüşümle sürdürülebilir kılmak çok önemli. Önümüzde her yıl ihtiyaç duyulan 600 bin konutun yanı sıra, yıkılarak ve yenileme esasına dayalı olarak yapılacak 8.5 milyon bina bulunuyor. Bu binaların yeniden projelendirilmesinde yabancı yatırımcı için sunulacak fırsatlar çok kritik önem taşıyacak.” diyerek sözlerine devam etti.

Dünyada benzer büyüklükteki diğer şehirlere bakıldığında, bugün yaklaşık 3,5 milyon m2lik A sınıfı merkezi yerlerde kiralanabilir ofis alanı bulunan İstanbul'un bunun çok üzerinde bir yatırımı kaldırabileceğini söyleyen Dr. M. Emre Çamlıbel ayrıca “İstanbul'un bir marka şehir ve cazibe merkezi olmaya devam edebilmesi için kurulacak 2 yeni şehrin de bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Bu yeni şehirlerde TMT (Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon)' sektörlerinin ve sürdürülebilirliğin ön plana çıkarılmasıyla yabancı yatırımcıları çekmek için önemli fırsatlar olacaktır. Bu vesileyle memleketimize yatırım yapmaya gelen yatırımcılar ve global şirketlerin ofis ihtiyacı doğacaktır. Bu ofislerin yeşil bina olması da yabancıları cezbedecektir.” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gayrimenkul yatırım fonlarının büyüklüğü 10 milyar liraya ulaştı
  • 12.08.2021 17:41

Gayrimenkul yatırım fonlarının büyüklüğü 10 milyar liraya ulaştı

Re-Pie Portföy Yönetimi tarafından hazırlanan ‘Gayrimenkul Sektör Raporu, Türkiy ...

Emre Çamlıbel, gayrimenkul yatırım fonunu anlatıyor!
  • 13.07.2016 15:38

Emre Çamlıbel, gayrimenkul yatırım fonunu anlatıyor!

Re-Pie firmasının ortaklarından Emre Çamlıbel, Turkmall ile yapılan anlaşmanın d ...

Emre Çamlıbel’den Dubai’de önemli açıklamalar!
  • 09.09.2015 14:08

Emre Çamlıbel’den Dubai’de önemli açıklamalar!

Soyak Holding CEO’su Emre Çamlıbel gayrimenkul fuarı Dubai Global 2015’te Emlakt ...

Emre Çamlıbel, Gelişen Kentler Zirvesi'ni anlatıyor!
  • 13.05.2015 15:30

Emre Çamlıbel, Gelişen Kentler Zirvesi'ni anlatıyor!

Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, Balıkesir'deki Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuştu. ...

Yaşayan İstanbul Maketi sektörü çok iyi anlattı!
  • 12.03.2015 15:12

Yaşayan İstanbul Maketi sektörü çok iyi anlattı!

Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel, MIPIM 2015'te Yaşayan İstanbul Maketi ile şe ...

Emre Çamlıbel'den İzmir'e kentsel dönüşüm önerisi!
  • 04.06.2014 10:58

Emre Çamlıbel'den İzmir'e kentsel dönüşüm önerisi!

Soyak Holding CEO'su, İzmir Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi'nde konuştu. ...