maritbet girişmaritbet
Emlakçılardan uyarı! Ev almadan bunlara dikkat edin!

Emlakçılardan uyarı! Ev almadan bunlara dikkat edin!

Emlak satın almak isteyenlere tapu kayıtlarından deprem yönetmeliğine kadar bir dizi hatırlatma ve uyarılarda bulunuldu

 


Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan, emlak sektörünün hareket kazandığı yaz sezonu öncesi düzenlediği basın toplantısında, mülk satın almak isteyenlere tapu kayıtlarından deprem yönetmeliğine kadar bir dizi hatırlatma ve uyarılarda bulundu.
 
Bu konuda Muğla Valiliği ve Muğla Garnizon Komutanlığı ile işbirliğinde hazırlanan Türkçe ve İngilizce olarak broşür hazırladıklarını ve dağıtacaklarını belirten Ercan, bu konuda bilgi almak isteyen vatandaşların dernek ve dernek üyesi emlakçılara başvurabileceklerini söyledi.
 
Ercan, "Mülk satın almak isteyenler mutlaka konunun uzmanı emlak müşavirine danışsın. Doğru gayrimenkul uzmanı emlakçının kimlik kartını ve emlak müşavirlik belgesini mutlaka kontrol etsinler. Emlakçıya yer gösterme ücreti ödemesinler, kaparo vermesinler. Banka kredilerinin düşük olduğu göz önünde bulundurulursa, gayrimenkul almanın tam zamanı. Danışmandan sadece evle ilgili değil çevresi, güvenliği, yeşil alanı, otoparkı hatta komşularına kadar geniş bilgiler aldıktan sonra karar versinler" dedi.
 
Muğla'daki kiralama konusuna da değinen Ercan, "Vatandaşlarımız kira kontratı yaparken tahliye taahhütnamesi almıyorlar. Kira kontratı ile tahliye taahhütnamesine aynı tarihi atıyorlar. Kiralayanın TC kimlik numarası, kimlik fotokopisi ev ve işyeri adresini almıyorlar. En önemlisi de 500 TL ve üzeri işyerleri için mutlaka banka hesap numarasına yatırılması gerektiği belirtilmiyor. Sonuçta birçok kontrat maalesef ya icralık ya mahkemelik oluyor. Bütün konularda Muğla Emlak Müşavirleri derneğimize üye emlakçı arkadaşlarımız vatandaşlarımıza ücretsiz danışmanlık yapmaya hazırdırlar" diye konuştu.

Kaynak: Sabah Emlak
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz