maritbet girişmaritbet
Emlak Oscarları’nı kazanan projeler sırlarını açıkladı!

Emlak Oscarları’nı kazanan projeler sırlarını açıkladı!

Garanti Mortgage, Emlak Oscarları olarak bilinen Ekonomist ve Capital Dergileri'nin düzenlediği Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımları Araştırması'nda birinci olanların başarı öykülerini dinledi. Kimi başarıyı çok sesli mimari hizmette yakalarken, kimi de deprem çözümlerindeki beceri ile başarıya ulaşıyor

 

Garanti Mortgage Eki ile emlak ve gayrimenkul alanında farkını ortaya koyan Ekonomist Dergisi, kardeş yayın Capital ile birlikte sektöre yön veren yarışmalar ile de öne çıkıyor. 
 
Ekonomist ve Capital'ın Silverline Ankastre ana sponsorluğunda gerçekleştirdiği 'Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımları Araştırması 2012'nin sonuçları kamuoyunda geniş yankı buldu. Maison Française ve hurriyetemlak.com'un işbirliği ile bu yıl ikincisi gerçekleştirilen araştırmada 12 farklı kategorideki yatırımlar ödüllendirildi. Garanti Mortgage farkı ile alanlarında birinci olanların başarılarındaki ayrıntıları ortaya koyduk. 
 
ÇOKSESLİ MİMARİDEN BESLENDİ 
Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere'nin yürüttüğü SALT, kâr amacı gütmeyen bir kültür kurumu olarak, Garanti Bankası tarafından 2011'de kuruldu. Farklı misyonlarla Garanti Bankası'nın değişik mekânlarında faaliyet gösteren Garanti Galeri, Osmanlı Bankası Arşiv ve Araştırma Merkezi ile Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi'nin bilgi ve belleklerini zamanımıza uyarlamayı hedefleyen SALT, güncel sanat; mimarlık ve tasarım; tarihi, ekonomik ve sosyal çalışmalar alanlarında faaliyet gösteriyor. SALT, Emlak Oscar'ında Mimari Dönüşüm dalında haklı bir birincilik elde etti. 
 
Sergi, söyleşi, konferans, atölye çalışmaları, eğitim programları, video/film gösterimleri ve yayınlar yapan kurumun programları, aralarında 15 dakikalık bir yürüyüş mesafesi olan SALT Beyoğlu ve SALT Galata ile saltonline.org üzerinden yürütülüyor. 
 
GARANTİ'NİN SALTI 
Tarihi eser niteliği taşıyan ve sit alanında yer alan her iki yapı, Ağa Han ödüllü Mimar Han Tümertekin'in yönetiminde, Mimarlar Tasarım tarafından yeniden işlevlendirildi. Kurumun çokseslilik anlayışını yansıtan bir yaklaşımla, iç mekânların tasarımı için farklı mimarlık ofisleri davet edildi. SALT Galata, Fransız asıllı Levanten mimar Alexandre Vallaury tarafından Bank-ı Osmanî-i Şahane için tasarlanan SALT Galata, 1892 yılında hizmete açılmıştı. Yeniden işlevlendirme çalışmaları kapsamında kapsamında, binanın özgün karakterini ortaya koyacak biçimde eklerinden arındırıldı ve mekânsal kurgusu çok katmanlı programın gereksinimlerine göre düzenlendi. SALT Galata'da bulunan Oditoryum ZOOM TPU, SALT Araştırma Şanal Mimarlık, toplantı mekânları Tanju Özelgin ve Arif Özden, ofisler SUPERPOOL, Dükkân Ömer Ünal ve kullanıcı hizmetleri Autoban tarafından tasarlandı. Her iki binanın yönlendirme programı ve tasarımını Koray Özgen üstlendi. İstiklal Caddesi üzerinde yer alan ve 1850-1860 yılları arasında inşa edilmiş olan SALT Beyoğlu, yoğun insan trafiğini karşılayacak şekilde tasarlandı. 
 
SALT Beyoğlu'nda yer alan Açık Sinema Hakan Demirel (Suyabatmaz Mimarlık), Dükkân Ömer Ünal tarafından tasarlandı. SALT'ın Bahçe'sinin hakkını verebilmek için mimar/sanatçı Fritz Haeg, uzun soluklu bir eğitim ve kültür programının başlangıcını yapacak yenilebilir bitkiler projesini gerçekleştirmekle görevlendirildi. 
 
KENDİNİ ONCE MOSKOVA'DA KANITLADI 
Akıllı Bina Kategorisinde birinci olan Anthill Residence-Bomonti, Moskova'da 300 metre ile Avrupa'nın en yüksek kulelerini inşa eden Ant Yapı'nın imzasını taşıyor. İstanbul'un en modern yüksek akıllı bina konsepti iddiası ile yola çıkan Ant Yapı, kentin en yüksek ikiz kulelerini 2 yıl gibi rekor bir sürede tamamlayarak 2010 yılı Eylül'ünde sakinlerine teslim etmeyi başarmış. 
 
Bomonti bölgesinin ilk projesi olmasına ve kriz ortamının devam etmesine rağmen hem satış fiyatları hem de kira fiyatları devamlı yükselme göstermiş. Bu durum da bölgede peşinden çok sayıda farklı projenin geliştirilmesine yol açmış. 
 
Akıllı bina konseptinde marka olunmasının bir önemli virajı da hizmet alınan şirket sayesinde oldu denilebilir. Anthill Residence hizmet, işletme ve kiralama konusunda dünyanın en iyi firmalarından Singapurlu Fraser ile çalışıyor. 
 
MARKAYA ÖNEM VERDİ 
Yarışmada Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımları ve Karma Yapı kategorilerinde birincilik ödülü kazanan 42 Maslak Yürütme Kurulu Başkanı ve BAY inşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı "42 Maslak projemizde en büyük önceliğimiz yatırım ve marka değeri oldu. Sanatla iç içe bir yaşam stili sunan Artful Living konseptimizden, ofis, konut, otel ve yaşam alanlarının tümünde hissettirmek istediğimiz en yüksek kalite değerine, tasarım ve fonksiyonelliği birleştiren mimari felsefemize, 42 Maslak ile bölgedeki dinamizmin odak noktası olmayı hedefliyoruz'' diyor. 
 
DEPREME ÖZEL PROJE 
Sağlık Kompleksleri Kategorisi'nde birincilik ödülünü alan Erzurum Sağlık Kompleksi, Varyap'ın imzasını taşıyor. Gayrimenkul geliştirme projelerindeki uzmanlığını kamu taahhüt projelerine de yansıtan Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, "Bugüne kadar üstün standartlarda 20 kamu projesi gerçekleştirdik. Ödüllü projemizin inşaatına ihtiyaçlar ve bölge koşullarının analizi ile başladık" diyor. 
 
Dünyada tek tesiste bir seferde en fazla deprem izolatörü yer alan yapılardan biri olan Erzurum Sağlık Kompleksi'nde tam bin 248 adet deprem izolatörü kullanılacak. Deprem bölgesi olması sebebiyle bu projede deprem izolatörlerinin test, tasarım ve üretimin süreçlerine özel bir önem verilmiş. Binaların ağırlığına, rüzgarın gücüne, çevre ve hava koşullarına özel mühendislik hesaplamaları ile yaklaşılmış. 
 
EGE DOKUSU KURGULANDI 
'Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımları' araştırmasında 'Markalı Konut' kategorisinde İzmir'de hayata geçirilen 35. Sokak Projesi ile Akşan Yapı birinci oldu. Akşan Yapı, sektörde özellikle çeliğe verdiği önem ve depreme dönük esaslı projeleri ile tanınıyor. 35. Sokak Türkiye'nin en büyük çelik konut projesi ve ilk BREEAM sertifikası sahibi proje olarak oluşturuldu. 
 
Az katlı yapılaşmayı destekleyen Akşan Yapı'nın ödüllü projesi 35. Sokak mimar Mehmet Kütükçüoğlu'nun kaleminden Ege kasabalarından esinlenerek şekillendilmiş. Kent ile kırın birleştiği bir alanda apartman bloğu ile kır evini buluşturan bir tipoloji ile tasarlanan proje ile ilgili bilgi veren Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, "İki kilometrelik tek bir sokak boyunca müstakiliyet ile sosyal yaşam iç içe kurgulandı ve özel alanlar, sosyal donatılar, servis alanları ve altyapı haüarı uyum içinde yerleştirildi. Yapının kıvrımları arasında ve çevresinde kesintisiz geniş yeşil alanlara yer açtık. 2000 kişilik bir nüfusa ev sahipliği yapacak olan 35. Sokak, geleneksel bir Ege kasabası gibi batıya bakan yamaçlara serildi" diye konuşuyor. 
 
SOYAKTAN 9 ÇARPICI AYRINTI 
Zincirlikuyu'da yer alan Soyak Soho yönetimi, Emlak Yarışması'nda Yeşil Bina konseptinde aldığı birinciliğin ne derece yerinde olduğunu gösteren ince detayları paylaştı bizlerle. Garanti Mortgage'a 9 maddelik Soyak Soho Detayı yollayan Soyak CEO'su Dr. Emre Çamlıbel, projelerinde geçirgenliği azami ölçüde sağlamak için sert zeminlerin oranını mümkün olduğu kadar düşük tuttuklarını, İstanbul iklimine uygun bitkilendirme yaptıklarını, kullanılan armatürleri estetiğin yanı sıra tasarrufu da ön planda tutarak seçtiklerini dile getirdi. Soyak Soho'da ayrıca elektrikli ve düşük emisyonlu araçları teşvik edecek düzenlemelere gidilmiş, atık ayrıştırma üniteleri özenle yerleştirilmiş ve kullanılan kimyasallarda çalışanların ve oturacak sakinlerin sağlığına tehdit oluşturmamasına özel önem verilmiş. 
 
Proje hakkında bilgi sunan iç mimarı Tanju Özelgin de kentli, medeni, ağırbaşlı ve şehrin tam merkezinde bir konsept oluşturduklarını dile getiriyor. Mimar Mutlu Çilingiroğlu da Soyak Soho projesiyle iç konfor, sükünet, kunt ve güçlülük ifade eden kimlikli bir mimari yaratmak istediklerini ve başardıklarını belirtiyor. 
 
Yarışmada AVM, Turizm ve Kültür/Sanat dallarında birincilik ödüllerine Zorlu Gayrimenkul sahip oldu. Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Zorlu Center Mehmet Even, Türkiye'nin ilk beş fonksiyonlu karma kullanım projesi olan Zorlu Center'ın doğru adımlarından ilkinin doğru arazi seçimi olduğunu dile getiriyor. Zorlu Gayrimenkul'ün hedefine yakışır en doğru projeyi bulmak için 'Zorlu Center Mimarlık ve Kentsel Tasarım Yarışması' düzenlendiğini belirten Even, "Böyle bir organizasyon bu denli geniş katılımlı ve bağımsız jüriyle ilk defa gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı toplam 117 firmanın başvurduğu organizasyonda, 13 uluslararası mimarlık ofisi yarışmaya katılmaya hak kazandı. Kazanan proje firmaları ise, Aga Han ödüllü ünlü Türk Mimar Emre Arolat (EAA) ve yine Ortadoğu'nun en iyi mimarı seçilen Uluslararası RIBA ödülü sahibi Türk mimar Murat Tabanlıoğlu (Tabanlıoğlu Mimarlık) ortak girişimi oldu" diyor. Zorlu Center'da Broadway'in 100 yıllık şirketi Nederlander'ın operatörlüğünü yapacağı performans sanatları merkezi, dünyaca ünlü Raffles otel, ofisler, alışveriş merkezi ve rezidanslar yer alıyor. Mimarisiyle bugüne kadar bir çok ulusal ve uluslararası ödüle layık görülen Zorlu Center, Zorlu Gayrimenkul'ün mimari tasarıma verdiği önemin ve İstanbul'a değer katacak bir proje geliştirme vizyonunun bir örneğini temsil ediyor. 
 
YALNIZ SPORA HİZMET ETMİYOR 
Ataşehir'de yaklaşık 200 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena, her ne kadar yarışmamızda Spor Kompleksi Dalı'nda birincilik kazandıysa da sanat ve kültür aktivitelerinin de çok önemli adresi olmayı başardı. Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri Talat Yılmaz, ABD'li DDG firması tarafından tasarlanan binanın, mimarisiyle, altyapı olarak ve teknolojik açıdan çok önemli olanaklar sunduğunu dile getirdi. 
 
Ekonomist Mortgage
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!
  • 20.07.2022 16:37

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!

Zorlu Center Levazım Girişi’ndeki alanda sergilenmeye başlanan ve Togg’un gelece ...

42 Maslak, İstanbul'da sanatın merkezi olmaya devam ediyor!
  • 05.01.2022 12:32

42 Maslak, İstanbul'da sanatın merkezi olmaya devam ediyor!

Farklı beklentileri ortak noktada buluşturan, kaliteli ve keyifli alternatifler ...

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı
  • 14.12.2021 16:44

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı

Zorlu Center, kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlı ...

Alternatif hediye seçenekleri 42 Maslak Modül İstanbul'da!
  • 21.08.2021 17:29

Alternatif hediye seçenekleri 42 Maslak Modül İstanbul'da!

Herkese ve her bütçeye uygun ürünlerin bulunduğu Modül İstanbul ile nitelikli ta ...