Emlak Konut'un tarihi kampanyası 2,551 birim sattırdı!

Emlak Konut'un tarihi kampanyası 2,551 birim sattırdı!

Emlak Konut GYO'nun konut satışlarını canlandırmak amacıyla başlattığı kampanya stokları eritti.

Emlak Konut GYO'nun konut satışlarını canlandırmak amacıyla ağustosta başlattığı 'Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz' kampanyasına ilgi beklentinin üstünde oldu. Kampanyada toplam 28 projede değeri 1.8 milyar lira olan 2 bin 551 bağımsız bölüm satışı gerçekleşti. Yapılan hesaplamalara göre kampanyanın başlangıç aşamasında yapımcı müteahhit grupların 28 projede satışa çıkardığı konutların değerinin 3.9 milyar lira olduğu ortaya çıktı. Buradan bakıldığına sadece 1 aylık süre içerisinde konut stokunun yarısının eridiği göze çarptı.

KONUTLAR KAPIŞILDI

Emlak Konut'la iş yapan yüklenici firmaların ürettiği konutlar adeta kapışıldı. Firmalar kampanya döneminde şu kadar satış yaptı: Teknik Yapı Evora İstanbul ve Evora Denizli projelerinde 149, Artaş İnşaat'ın Avrupa Konutları Başakşehir'de 139, Özkar Özülke Ortaklığı'nın Bulvar İstanbul projesinde 84, Cihan İnşaat'ın Avrupark projesinde 216, Dap Yapı'nın İstmarina projesinde 8 konut, Makro İnşaat'ın Park Mavera projesinde 99, EYG Grup'un Adım İstanbul ve Evvel İstanbul projelerinde 48, Baş Yapı'nın Karat 34 projesinde 49 konut, Özak GYO'nun Büyükyalı projesinde ise 17 konut. Dün sona eren tarihi kampanyanın tüketicilerden büyük ilgi görmesi nedeniyle yıl sonuna kadar uzatılmasına karar verildi.

ÜLKENİN GELECEĞİNE GÜVENİN GÖSTERGESİ

Geçmişe dönük borcu olan vatandaşın yüzde 20 indirimle borcunu kapatması için de kampanya başlatan şirket, tüketiciden gelen yoğun talep nedeniyle süreyi 30 Eylül'e kadar uzattı. Konut sezonunun kapalı olduğu ayda tüketicinin kampanya atağına gösterdiği ilgi, ülkenin geleceğine güvenin en büyük göstergesi oldu. Edinilen bilgilere göre stoklarını tüketen yüklenici firmaların, kampanya kapsamında tekrar satış yapamayacakları da öğrenildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: “Emaneti üstlendik, o sorumluluk bilinciyle gayret gösterdik”
  • 03.08.2026 11:08

Bakan Kurum: “Emaneti üstlendik, o sorumluluk bilinciyle gayret gösterdik”

Kahramanmaraş'ta TürkMedya Dirençli Şehirler Zirvesi’nde konuşan Bakan Kurum, de ...

Bakan Kurum: "Milletin asıl güvencesi güçlü devlettir"
  • 24.07.2026 17:43

Bakan Kurum: "Milletin asıl güvencesi güçlü devlettir"

Yüzyılın Konut Projesi’nin ikinci adımı olan konut belirleme kura süreci kapsamı ...

12 bin 800 yavru flamingo Tuz Gölü’nde yaşam buldu
  • 22.07.2026 12:16

12 bin 800 yavru flamingo Tuz Gölü’nde yaşam buldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tuz Gölü’nde bu yıl p ...

Bakan Kurum’dan Rusya’da COP31 diplomasisi
  • 14.07.2026 10:20

Bakan Kurum’dan Rusya’da COP31 diplomasisi

COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Rusy ...

Bakan Kurum, Suudi Bakanlar ile görüştü
  • 09.07.2026 11:40

Bakan Kurum, Suudi Bakanlar ile görüştü

COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Suud ...

Hayat Flora’da yeni etap satışa sunuldu
  • 08.07.2026 15:59

Hayat Flora’da yeni etap satışa sunuldu

Emlak Konut ve Özak GYO işbirliğinde Küçükçekmece’de hayata geçirilen Hayat Flor ...