maritbet girişmaritbet
Emlak Konut GYO, kasıma kadar halka açılacak

Emlak Konut GYO, kasıma kadar halka açılacak

Haluk Sur, Emlak Konut GYO’nun halka arzıyla ilgili hazırlıkların bugünlerde başladığını belirterek, "15 Kasım’a kadar halka arz yapmış oluruz diye ümit ediyorum" dedi

 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur, Emlak Konut GYO'nun halka arzıyla ilgili hazırlıkların bugünlerde başladığını belirterek, "15 Kasım'a kadar halka arz yapmış oluruz diye ümit ediyorum" dedi.
Haluk Sur, "Halka Arz Seferberliği - İstanbul Zirvesi"nin, "Gayrimenkul Yatırımlarının Finansmanı ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları" konulu çalıştayında yaptığı konuşmada, borsadaki GYO sayısının 15'e çıktığını, halka arz aşamasında olan bir o kadar daha GYO'nun gündeme gelmek üzere olduğunu ve borsadaki yerlerini yakın zamanda alacaklarını belirtti.
 
İMKB'nin bugünkü 300 milyar dolarlık büyüklüğü içinde GYO'ların toplam büyüklüğünün 3 milyar dolar olduğunu ifade eden Sur, GYO'ların henüz borsada olması gereken büyüklüğe kavuşmadığını, ancak zaman içinde bunun olacağını kaydetti.
Haluk Sur, Emlak Konut GYO'nun halka arzıyla ilgili olarak da şu bilgileri verdi:
 
"Emlak Konut tek başına bir dev. Mevcut net aktifleri itibariyle 4.5 milyar liralık bir büyüklüğe sahip. Bunun yaklaşık 2 milyar lirası arsalardan, 2.5 milyar lirası projelerden oluşan bir büyüklük. Yeni sermaye piyasasının çıkardığı GYO tebliğine göre yüzde 25'den asgari olmamak üzere halka açıklık oranını dikkate aldığımızda, bir zaman sonra halka açıldığımızda, ki hazırlıklar bu günlerde başlamış durumda, ortaya çıkacak olan belki 6 milyar lira, belki de üzerinde talebe bağlı olarak bir rakam söz konusu olacak. Yüzde 25 yaparsak halka arzla net aktif değer büyüklüğü minimum 6-6.5 milyar lira olacak. 15 Kasım'a kadar halka arzı yapmış oluruz diye ümit ediyoruz. Burada esas amaç tek başına Emlak GYO'nun piyasayı domino ederek bütün GYO'ların eşdeğeri büyüklüğe kavuşmasından daha ziyade piyasaların derinlik kazanması..."
 
‘GYO'lar yıldızı parlayan bir model'
Krea Gayrimenkul Yatırım A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Hakan Kodal da gayrimenkul projelerinin finansmanında son dönemde GYO'ların daha cazip model olmaya başladığını, özellikle ticari gayrimenkule dayalı projenin finansmanında GYO modellerinin cazip olmaya devam edeceğini, GYO'ların yıldızı parlayan bir model olduğunu belirtti.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz