maritbet girişmaritbet
Emlak Bülteni ile bu hafta yaşananları derledik

Emlak Bülteni ile bu hafta yaşananları derledik

Bu hafta emlak sektöründe yaşananları Emlak Bülteni ile sizin için derlemeye devam ediyoruz...

1- Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerine yapılan Torun Center inşaatında, zemine düşen asansördeki 10 işçi hayatını kaybetti. Torunlar GYO tarafından hayata geçirilen projede inşaat durduruldu.

Mecidiyeköy'de yıkılan Galatasaray'ın eski Ali Sami Yen Stadı'nın yerine yapılan ve Torunlar İnşaat projesi olan Torun Center'da 10 işçi, asansörün düşmesi sonucunda yaşamlarını yitirdi. 

42 kat projeli olan ve 36 katı tamamlanan inşaatın 32'nci katından asansör arıza sebebiyle zemine çakıldı. 6 Eylül akşamı gerçekleşen olay ile ilgili Torunlar GYO Yönetim Kurulu başkanı Aziz Torun 7 Eylül'de bir basın toplantısı düzenledi. Hayatını kaybeden işçilerin ailelerine gereken her türlü sahiplemenin olacağını belirten Torun, bu konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.

 

2- GYODER tarafından Kayseri'de 5 Eylül tarihinde düzenlenen ‘Gelişen Kentler Zirvesi'nin her anı emlaktasondakika.com'dan canlı olarak yayınlandı. 

Türkiye'nin potansiyeli yüksek kentleri ve bölgeleri ile bu kentlerdeki gayrimenkul yatırım fırsatlarını ön plana çıkarmak amacıyla düzenlenen “Gelişen Kentler Zirvesi”nin 6'ncısı 5 Eylül'de Kayseri'de düzenlendi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ninde konuşmacı olarak yer aldığı zirvenin tüm oturumları emlaktasondakika.com'dan takip edildi. 

 

3- Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, devletin hiçbir zaman inşaat sektörüne kaynak ayırmadığını ve sektörün de buna ihtiyacı olmadığını belirterek "Türkiye'de inşaat sektörünün önü kesilmemeli" dedi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, basın mensuplarına özel düzenlediği basın toplantısında çok özel açıklamalarda bulundu. 17 Aralık sürecinden Bakırköy 46'ya, Ataşehir'deki projelerinden iş güvenliğine varana kadar birçok konuya değinen Ağaoğlu, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. 

Ali Ağaoğlu, Bakırköy 46'da projenin durdurulmasının ardından sözleşmelerin yüzde 90'ının iptal olduğunu ve yasal sürecin devam ettiğini belirtti. 17 Aralık sürecinde medyatik olmasının bedelini ödediğini anlatan Ağaoğlu, iş güvenliğined e değinerek Maslak 1453 projesinde iş güvenliği konusunda 119 kişinin çalıştığını vurguladı. 

İstanbul Finans Merkezi projesinin Ataşehir veya Ümraniye'de olmasının hiç fark etmeyeceğini açıklayan Ağaoğlu, Yeniköy'deki arazisiyle ilgili de "Projem 2009'da onaylandı ama sene 2014 hala ruhsat alamadım" dedi.

 

4- Söğütlüçeşme-Beylikdüzü arasında hizmet veren metrobüs hattına 2 yeni hat eklenecek. Yeni hatlar, 8 Eylül Pazartesi gününden itibaren yolcu taşımaya başladı.

İETT'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, yolcu yoğunluğunu ve duraklarda bekleme süresini azaltmaya yönelik düzenleme ile yolcular aktarmasız olarak seyahat edebilecek.

34 AS hattı Avcılar Kampüs'ten Söğütlüçeşme'ye, 34 BZ hattı Beylikdüzü'nden Zincirlikuyu'ya aktarmasız gidecek. TÜBİTAK tarafından önerilen ulaşım modelinin ilk aşaması olan uygulama, yolcuların algı ve beklentileri gözden geçirilerek devamlılık sağlayacak.

 

5- İstanbul'un hızla gelişen bölgesi Esenyurt'ta yeni bir proje hayata geçiyor. Bölgenin köklü inşaat yatırımcılarından Ata Grup'un hayata geçirdiği Esbahçe - Espark Konakları Esenyurt'ta ev sahibi olmak isteyenler için yeni bir yaşam vaad ediyor... 

Ata Grup'un Esenyurt'ta 11.500 metrekare alan üzerinde inşaatına başladığı Es Bahçe  - Es Park Konakları görücüye çıktı. 184 özel konuttan meydana gelen projede sadece 3+1 daireler yer alıyor. 

Bölgenin çekim merkezi Yeşilyurt mahallesinde Esenyurt Devlet Hastanesi'nin tam karşısında yer alan Es Bahçe ve Es Park Konakları, Yeşilkent güzergahı üzerinde yer alıyor.

 

6- Polat Yol Yapı, toplam 1 milyon metrekare alan üzerinde kurulacak ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projelerinden biri olacak İstanbul Eston Şehir'i satın aldı.

50 yılı aşkın tecrübesi, 9 ülkede tamamladığı baraj, otoyol, demiryolu projeleriyle uluslararası pazarda kendini kanıtlayan Türkiye inşaat sektörünün köklü kuruluşlarından Polat Yol Yapı, gayrimenkule iddialı girdi.

 

7- Dünyanın en güzel eski mankenlerinden Naomi Campbell Bodrum'dan vazgeçemiyor. Uzun süredir yaz tatillerini Bodrum'da geçiren Naomi, 1 milyon Euro'ya tenis kortlu, havuzlu villa alıyor.

Şu sıralar yaz tatillerini Bodrum'da geçiren Naomi Campbell'ın buradan bir villa satın alacağı konuşuluyor. Modacı arkadaşı Rıfat Özbek aracılığıyla seçenekleri değerlendiren top model, satış için ay sonunda tekrar Bodrum'a gelecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Expo Turkey by Qatar, Emlak Bülteni'nde!
  • 24.04.2017 17:08

Expo Turkey by Qatar, Emlak Bülteni'nde!

Katar'ın Doha kentinde 19-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Expo Turkey by ...

Emlak Bülteni'nde geçen haftanın en çok konuşulanları var!
  • 27.03.2017 17:15

Emlak Bülteni'nde geçen haftanın en çok konuşulanları var!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde sizler için geçen h ...

Emlak Bülteni'nde geçen hafta yaşananlar derlendi!
  • 20.03.2017 16:26

Emlak Bülteni'nde geçen hafta yaşananlar derlendi!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde inşaat sektörünün e ...

Emlak sektöründe geçen hafta en çok bunlar merak edildi!
  • 13.03.2017 15:35

Emlak sektöründe geçen hafta en çok bunlar merak edildi!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni ile geçen hafta inşaat ...

Emlak Bülteni ile geçen hafta yaşananlar öğrenin!
  • 06.03.2017 15:57

Emlak Bülteni ile geçen hafta yaşananlar öğrenin!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni ile gayrimenkul sektörü ...

Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulanları!
  • 27.02.2017 15:41

Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulanları!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde inşaat sektörünün g ...