maritbet girişmaritbet
Emlak almanın tam zamanı

Emlak almanın tam zamanı

Show Realty Türkiye CEO’su Kazım Algın, emlak almak için uygun bir zaman olduğunu söyledi.

Kazım Algın, dövizdeki gergin atmosferin, inşaat maliyetlerine henüz yansımadığını, zira bir çok gayrimenkul projesinin kurdaki dalgalanmadan önce inşaat imalatını tamamladığını, bu yüzden fiyat artışlarının henüz tetiklemediğinin altını çizerek “emlak almanın şu ara tam zamanı “dedi.

Krizlerle içli-dışlı bir yapı

Türkiye ekonomisinin krizlerle sürekli  içli dışlı bir yapıya sahip olduğunu ve ekonomide belirsizliklerin olduğu dönemlerde gayrimenkule yatırım yapılmasının engel oluşturmadığını belirten Algın, “Bu dönemler gelip geçiyor, geçtikten sonrada piyasalar yeniden şekilleniyor” şeklinde konuştu.

Eylül ayı itibariyle ikinci el konutlardaki amortisman süreleri (Geri Dönüş Süresi) incelendiğinde Türkiye genelinde bir apartman dairesinin fiyatı 17.6 yıllık (211 ay) kiraya eşit iken, İstanbul'da bu süre 17.6 yıl (211 ay) olarak ölçülmektedir. Diğer taraftan, bir apartman dairesinin fiyatı İzmir'de 18.3 yılda (220 ay); Ankara'da ise 17.7 yılda (213 ay) geri dönmektedir.

Türkiye genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %4.3 artış göstererek 59.245 oldu. İkinci el konut satışlarında İstanbul 9.803 konut satışı ve % 16,5 pay ile ilk sıraya yerleşti.İstanbul'daki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı %51,9 oldu.Ankara 6986 konut satışı ile ikinci sırada yer aldı.Ankara'yı 3.781 konut satışı ile İzmir izledi. En çok konutu yabancılardan sırasıyla Irak, Suudi Arabistan,Kuveyt ,Rusya ve İngiltere vatandaşları aldılar.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye enerji depolama haritası geliyor
  • 05.02.2026 15:25

Türkiye enerji depolama haritası geliyor

EDSİS, 2026 yılının ilk yarısına yönelik projelerini açıkladı. Ocak ayı itibarıy ...

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor
  • 02.02.2026 13:40

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor

Türk mobilya sektörü, 4,7 milyar dolarlık ihracat hacmini katma değer, tasarım v ...

Hilton beş yeni otelle büyümesini sürdürüyor
  • 02.02.2026 13:19

Hilton beş yeni otelle büyümesini sürdürüyor

Hilton’un Türkiye’deki proje portföyünün yaklaşık yüzde 20’sini oluşturan lifest ...

İşbir Yatak ve Bedgear’dan stratejik işbirliği
  • 30.01.2026 14:26

İşbir Yatak ve Bedgear’dan stratejik işbirliği

Bedgear, İşbir Yatak ile stratejik iş birliği kapsamında Türkiye pazarına giriş ...

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı sektörü buluşturuyor
  • 29.01.2026 14:19

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı sektörü buluşturuyor

Türkiye mobilya sektörünün en kapsamlı uluslararası buluşması olan Uluslararası ...

Daikin’den ısı pompaları için 12 şehirde eğitim turu
  • 26.01.2026 14:01

Daikin’den ısı pompaları için 12 şehirde eğitim turu

Daikin, sürdürülebilir geleceğin en önemli teknolojisi olan ısı pompaları konusu ...