maritbet girişmaritbet
Emaar Properties 2012’nin ilk dokuz ayında 1.514 milyar dolar kazandı!

Emaar Properties 2012’nin ilk dokuz ayında 1.514 milyar dolar kazandı!

Dubai borsasına kote olan Emaar Properties 2012 yılının ilk dokuz ayı gelirlerini 1,514 milyar dolara yükseltirken, aynı dönemin net kârını 438 milyon dolar olarak açıkladı.

 

Ülke iştirakleriyle birlikte dünyada beş kıtaya yayılmış, uluslararası bir gayrimenkul geliştirme şirketi olan Emaar Properties PJSC, 2012'nin ilk dokuz aylık döneminde net faaliyet kârının 438 milyon dolar olduğunu açıklarken ve geçen yılın aynı dönemi rakamlarına göre net kârın yüzde 29 artış gösterdiğini bildirdi. 2012'nin ilk dokuz ayında şirketin gelirleri 1,514 milyar dolar ile geçen yılın aynı dönemiyle aynı seviyelerde gerçekleşti.
 
Alışveriş merkezleri ve konaklama sektörü, 2012'nin ilk dokuz aylık döneminde toplam gelirlere 777 milyon dolar katkıda bulunurken, Dubai Mall bu dönemde 44,5 milyon ziyaretçi ağırlayarak, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artış kaydetti.
 
Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Emaar Properties Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Alabbar, “Emaar'ın 2012'nin ilk dokuz ayındaki güçlü performansı, yeni projelere stratejik yatırımlar ve hızla büyüyen gelişmekte olan ülkelerdeki varlığımızı güçlendirerek paydaşlarımıza uzun vadeli getiri sunma olanaklarımızın açık bir göstergesidir. Emaar, Dubai'de ve hizmet verdiğimiz bütün ülkelerde şirketin kendisi ve paydaşları için sürdürülebilir değer yaratmaya katkıda bulunacak yeni büyüme fırsatlarını araştırmaya devam edecektir” dedi.
 
Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban ise “Emaar, Dubai ve uluslararası pazarlarda yeni proje lansmanlarına odaklanırken yatırımcılardan güçlü bir talep görüyor. Uluslararası bir gayrimenkul geliştirme şirketi olmanın ve talep gören projeler üretmenin de bir yansıması bu. Emaar Properties PJSC'nin ülke iştiraki olarak biz de, hem Türkiye'de hem de uluslararası platformda giderek artan bir taleple karşı karşıyayız” diyerek kurumsal bilinirlik ve güvenin kendileri için de pozitif bir ivme yarattığını belirtti. 
 
EMAAR TÜRKİYE HAKKINDA:
Türkiye pazarına 2006 yılında konut sektöründeki yatırımıyla giriş yapan EMAAR, ilk yatırımı Toskana Vadisi'ni İstanbul Büyükçekmece Göl Vadisi'nde 1 milyon 700 bin m2'lik bir alanda inşaa etmektedir. 2009 yılında yaşamın başladığı ve ikinci fazının da tamamlandığı Toskana Vadisi'nde tüm proje tamamlandığında 12 tipte toplam 524 konut bulunacaktır. Emaar Türkiye, yeni yatırımı olarak İstanbul Çamlıca'da, içerisinde rezidanslar, alışveriş ve eğlence merkezi, ofis ve 5 yıldızlı bir otelin bulunacağı çok amaçlı bir proje geliştirmektedir.
 
Emaar, Türkiye pazarında uzun soluklu ve yüksek katma değerli bir şirket olmayı hedefleyerek, bundan sonraki yatırımlarına konutun yanı sıra turizm ve eğlence, alışveriş merkezi geliştirme, perakende ve ticari kiralama sektörlerinde devam ederek ürettiği tüm yaşam projelerinde mükemmelliği hedeflemektedir.
www.emaar.com.tr
 
EMAAR PROPERTIES HAKKINDA:
Dünyanın en büyük gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri olan ve Dubai Finans Piyasası'nda işlem gören EMAAR Properties PJSC,  bugün 4 kıtada 6 ana sektörde 60'dan fazla aktif şirket ile faaliyet göstermektedir. EMAAR, global ölçekli yatırımları ile gayrimenkul geliştirmenin yanı sıra turizm ve eğlence, otel ve tatil köyleri, alışveriş merkezleri, perakende, ticari kiralama ve teknoloji sektörlerinde de faaliyetlerini sürdürmektedir.
 
Dünyanın önemli pazarlarında birçok lokomotif projeye imza atan EMAAR, dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa ve dünyanın en büyük alışveriş ve eğlence merkezlerinden The Dubai Mall'u hayata geçirmiştir.  EMAAR, imza attığı Burj Khalifa, At.mosphere Restaurant, The Dubai Mall ve Dubai Akvaryumu ve su altı hayvanat bahçesi projeleri ile 5 Guinness Dünya Rekorunu elinde bulundurmaktadır. 
 
Uluslararası alanda önemli projelere imza atan EMAAR Properties, turizm ve eğlence sektöründeki gücünü artırmak üzere Giorgio Armani ile de iş birliğine gitmiş ve Armani Hotel Burj Khalifa içerisinde ve Milano'da açılmıştır. EMAAR, ayrıca 2008 yılında 5 yıldızlı otel zinciri “The Address Hotels+Resorts” projesini de hayata geçirerek, otelcilik konseptine yeni bir kimlik kazandırmıştır. Dubai'de; Downtown Dubai, The Dubai Mall, Dubai Marina, Montgomerie Dubai ve The Palace-Old Town otelleriyle hizmet veren The Address Hotel, EMAAR'ın yer aldığı pazarlarda yatırımlarına devam etmeyi hedeflemektedir.
 
www.emaar.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ozan Balaban 'Türkiye bizim evimiz'
  • 12.03.2015 15:10

Ozan Balaban 'Türkiye bizim evimiz'

EMAAR Türkiye CEO'su Ozan Balaban, İstanbul ve Antalya olmak üzere Türkiye'de ya ...

Ozan Balaban, The Address Residence'ı anlattı!
  • 07.03.2015 14:39

Ozan Balaban, The Address Residence'ı anlattı!

Emaar Bölge CEO'su Ozan Balaban, lansmanını yaptıkları The Address Residence'ı m ...

Ozan Balaban'dan MIPIM 2013'te özel açıklamalar!
  • 13.03.2013 15:06

Ozan Balaban'dan MIPIM 2013'te özel açıklamalar!

Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilen MI ...

Ozan Balaban Emaar Türkiye projelerini anlattı!
  • 15.06.2012 17:48

Ozan Balaban Emaar Türkiye projelerini anlattı!

Emaar Türkiye CEO’su Ozan Balaban, Toskana Vadisi ve gelecek projelerini anlattı ...

Emaar Square Mall, 5 bin kişiye istihdam sağlayacak
  • 12.04.2017 10:08

Emaar Square Mall, 5 bin kişiye istihdam sağlayacak

Emaar Properties tarafından Çamlıca'da hayata geçirilen Emaar Square projesinin ...

Emaar Square Mall'un tanıtım toplantısı 11 Nisan'da yapılacak
  • 07.04.2017 12:26

Emaar Square Mall'un tanıtım toplantısı 11 Nisan'da yapılacak

Çamlıca'da kurulan Emaar Square projesinin alışveriş merkezi Emaar Square Mall'u ...