maritbet girişmaritbet
"Elazığ’daki 62 bin konutun dijital verileri sisteme girildi”

"Elazığ’daki 62 bin konutun dijital verileri sisteme girildi”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem sonrası Elazığ’daki binaların dijital verilerine ilişkin yapılan çalışmaları anlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem sonrası Elazığ'daki binaların dijital verilerine ilişkin yapılan çalışmayı anlatarak, “Bu bölge 62 bin konut bu haliyle tek tek girildi. Binanın yüksekliği, on santimetre hassasiyetle. İlk gün drone uçurduk. Aldığımız verilerle nerede yıkım var, nerede daha fazla yıkılmış , çatılarda sokağa düşme tehlikesi gibi çalışmayı bunun üzerinden takip etmek ve görmek suretiyle arkadaşlarımızı yönlendirdik” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM'de gazetecilerle bir araya geldi. Bakan Kurum, Elazığ'da deprem bölgesine ve binaların dayanıklı hale getirilmesine ilişkin olarak, sokak sokak mahalle mahalle gezdiklerini söyledi. Binalara kimlik belgesi gibi belge verdiklerini belirten Bakan Kurum, 81 ilin dijital olarak çekilmiş fotoğrafları olduğunu kaydetti.

Kurum, açıklamalarına şöyle devam etti: “Buradan aldığımız verileri buraya işlediğimiz zaman hangi mahallelerde hasar durumuna göre yoğunluk arz ediyor, hangi mahalle daha çok hasar var görüyorsunuz. Bu sayede çalışmamızı yönlendirdik. Bu bölge 62 bin konut bu haliyle tek tek girildi. Binanın yüksekliği, on santimetre hassasiyetle. İlk gün drone uçurduk. Aldığımız verilerle nerede yıkım var, nerede daha fazla yıkılmış, çatılarda sokağa düşme tehlikesi gibi çalışmayı bunun üzerinden takip etmek ve görmek suretiyle arkadaşlarımızı yönlendirdik”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum, asrın inşa seferberliğini dünyaya anlattı
  • 11.07.2025 11:35

Bakan Kurum, asrın inşa seferberliğini dünyaya anlattı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Roma’da hem ikili ve ...

İstanbul’a kiralık sosyal konut geliyor
  • 26.06.2025 10:06

İstanbul’a kiralık sosyal konut geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İSO Meclis Toplantısı ...

Bakan Kurum: “Dirilişler söz verenlerle, o sözü tutanlarla gerçekleşir”
  • 20.06.2025 11:35

Bakan Kurum: “Dirilişler söz verenlerle, o sözü tutanlarla gerçekleşir”

Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Kahramanmaraş’ta 250 Bininci ...

Sapanca Gölü için yeni proje
  • 11.06.2025 13:28

Sapanca Gölü için yeni proje

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sapanca Gölü kıyısınd ...

Adıyaman İndere'de çifte bayram!
  • 04.06.2025 14:10

Adıyaman İndere'de çifte bayram!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişik Bakanlığı’na bağlı Emlak Konut GYO, Adıyaman İ ...

Bakan Kurum'dan 2B alanlarına tapu müjdesi
  • 22.05.2025 09:59

Bakan Kurum'dan 2B alanlarına tapu müjdesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2B alanlarının mülkiy ...