maritbet girişmaritbet
EKEV'den 4224 öğrenciye burs!

EKEV'den 4224 öğrenciye burs!

Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı’nın (EKEV) geleneksel yıllık burs değerlendirme toplantısı 17 Eylül’de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılımıyla Fatih’teki Erzincan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Erzincanlı işadamları ve hayırseverler burs vermek için adeta yarıştı. Geçen yıla oranla sayısı neredeyse iki misli artan burslarla bu yıl tam 4224 öğrenciye burs verilmesi kararlaştırıldı.

İnanlar'a ait MİKEV'in (Mimar Sinan İmar, Eğitim, Kültür Vakfı) verdiği burslar dışında EKEV için de 100 öğrenciye burs vermeyi taahhüt eden İnanlar Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, MİKEV'in Erzincan'da bu yıl başlarında açtığı Ayla İnan Yüksek Öğretim Öğrenci Yurdu ile temelini attığı Terzi Baba İlköğretim Okulu ve Vehbi Hayyat Koleji hakkında bilgi verdi.

İnan, ayrıca Başbakanın açtığı "lider ülke Türkiye" vizyonu ışığında, dünya markası olma yoluna giren ‘TÜRKMALI'na da vurgu yaptı. İnan, ‘biz öğrencilerimize sahip çıkalım, onlar da vatanlarına, değerlerine. Öğrencilerimiz sahip oldukları bu değerleri daha da yukarılara taşıyacaklar' dedi.

BAKAN YILDIRIM'DAN DESTEK

Toplantıda konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın şunları söyledi: ‘İnanın, her yıl Eylül gelsin de EKEV'in burs değerlendirme toplantısı yapılsın diye bekliyorum… Bu toplantıda hesap-kitap yok; verme yarışı var… Bu yemekte, bu toplantıda emek var, bereket var; bu yemekte gelecek var… Destan yazıyorsunuz…. Bu bir sesiz başarı öyküsüdür. Bugüne kadar EKEV'e katkıda bulunanları şükranla anmak istiyorum. Bu başarı Erzincanlıların, hepimizin başarısıdır. Bir Erzincanlı olarak her konuda arkanızda olduğumu bilmenizi istiyorum.”

ÜST DÜZEY KATILIM

EKEV'in burs değerlendirme toplantısına Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, EKEV Mütevelli Heyeti Üyeleri ve YK yanında ERSİAD YK Üyeleri ve dernek üyeleri; aralarında DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı'nın da bulunduğu bazı bürokratlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet H. Gürbüz, Refahiye-Der Başkanı Yavuz Canikli ile Erzincanlı işadamları da katıldı.

Esenler eski belediye başkanı Mehmet Öcalan'ın sunduğu toplantıda burslar noktalandıktan sonra otantik müzik eşliğinde MEYAN Otantik'çe sunulan yemekler ikram edildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Depremzede öğrenciler "Mehmetçik Okulu'yla geleceğe hazırlanıyor
  • 14.03.2023 16:28

Depremzede öğrenciler "Mehmetçik Okulu'yla geleceğe hazırlanıyor

Malatya'da Milli Savunma Bakanlığınca çadırlarda kurulan "Mehmetçik Okulu"nda de ...

Depremden etkilenen 242 bin 904 öğrencinin nakil işlemleri tamamlandı
  • 14.03.2023 10:45

Depremden etkilenen 242 bin 904 öğrencinin nakil işlemleri tamamlandı

Milli Eğitim Bakanı Özer, depremden etkilenen illerde eğitim gören öğrencilerin ...

Türkiye'nin büyük depremleri!
  • 02.03.2023 14:27

Türkiye'nin büyük depremleri!

1924'te Erzurum'da gerçekleşen depremden günümüzde Kahramanmaraş merkezli deprem ...

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı
  • 29.03.2022 16:22

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı

Betacons'un yüklenicisi olduğu, Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve giri ...

 Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!
  • 03.02.2022 14:23

Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!

Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilen seferlerine yeniden başlayan Turistik Doğ ...

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti
  • 03.09.2021 17:36

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yı ...